Фото рецепт пишною шарлотки

Напевно, не знайдеться таких людей в наших широтах, хто не пробував би цей яблучно-бісквітний пиріг і його різномасті інтерпретації.

А багато хто навіть готують самостійно цей простий десерт будинку, але щоб овчинка варта була вичинки, і пиріг вийшов гідним, потрібно знайти найкращий і перевірений рецепт пишною шарлотки. І як раз в нашій статті ви познайомитеся з цими безпрограшними рецептурами, а також дізнаєтеся все причини провальної кулінарії при роботі з бісквітом.

Як зробити шарлотку пишної

Коли ми беремося готувати в домашніх умовах шарлотку за традиційним рецептом, то наперед не знаємо, чи порадує нас випічка своєю легкістю, або вийде як плоский млинець. Чому ж шарлотка часто виходить не пишна і ніжна, а щільна і опале?

Це питання стоїть на одному щаблі з проблемами випічки бісквітів, адже і на популярний яблучний пиріг ми замішуємо також бісквітне тісто. На нашому сайті вже публікувалася детальна стаття, яка не тільки розкриває всі можливі аспекти невдалого десерту, а й розповідає, як домогтися пишності бісквіта і шарлотки.

  • Таємниці вдалого бісквіту
  • Правила поводження з готовим бісквітом

В цілому ж можна виділити чотири основні правила для отримання пишної шарлотки:

  1. Для того щоб шарлотка вийшла пишною, потрібно яйця для тіста розділити на білки і жовтки, і також окремо їх збити до стійкої піни з цукром. А вже потім акуратно з’єднуємо обидві повітряні маси і вводимо в склад тесту просіяне і змішану з іншими сухими інгредієнтами борошно.
  2. Не менш важливим є тут і розпушувач. Взагалі для цього пирога можна використовувати і погашену соду, але краще віддати перевагу кондитерському розпушувач. Він не надає тісту запах, діє напевно і дуже простий в роботі.
  3. Кількість яблук в Шарлотці не повинно бути надто великим. Найчастіше господині кладуть в бісквітне тісто стільки яблук, що сік з них при випіканні псує структуру бісквіта, роблячи його щільним, Клеклі і в результаті пиріг виходить опалим. Беріть фруктів стільки, скільки наказує рецепт.
  4. І останнє. Як відомо, бісквіт не терпить втручань в процесі випікання. Тому ВАЖЛИВО !!! відправляти пиріг в уже прогріту до 180 ° С духовку і не відкривати її як мінімум перші 30 хвилин випікання. А через півгодини-40 хвилин можна вже перевірити шпажкою готовність пирога.
    В цілому на випічку стандартної шарлотки потрібно порядком 45 хвилин. Якщо боїтеся, що зверху пиріг підгорить, прикрийте його пергаментом.

Дуже пишна шарлотка на дріжджах

Цей оригінальний варіант культового яблучного пирога разюче відрізняється від його класичного рецепту, адже, як усім відомо, шарлотка – це бісквіт з яблуками. А бісквітне тісто апріорі не включає до свого складу дріжджі.

Однак цей десерт на здобне тесті досить і досить гарний. Пиріг виходить дійсно пишним і ніжним, та й зробити його своїми руками зможе кожен, адже він такий простий.

Складові

  • Борошно «екстра» – ½ кг;
  • Жовток яєчний – 2 шт .;
  • Розсипчасті дріжджі – 2 ч.л .;
  • Цукровий пісок – 4 ст.л .;
  • Молоко будь-якої жирності – 350 мл;
  • Маргарин кондитерський – 120 г;
  • Яблука великі – 3 шт .;
  • Крохмаль – 1 ст.л .;
  • Пудра цукрова – 1,5 ст.л .;
  • Кориця – 1 ч.л .;

Як приготувати пишну шарлотку

  1. Оскільки справа ми маємо з дріжджами, то починати підготовку пирога слід саме з тіста, щоб воно встигло добре піднятися. Для цього розтоплюємо на водяній бані маргарин, засипаємо в нього цукровий пісок, яєчні жовтки і міксером збиваємо все компоненти до білої пінки.
  2. В окремій ємності підігріваємо молоко до 30 ° С і всипаємо в нього дріжджі і ложку цукрового піску. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб опара «заробила».
  3. Тим часом просіюємо борошно, збираємо горбком і робимо в ній ямку, куди слід влити остигнула суміш з маргарину, яєць і цукру, а також молочно-дріжджову опару. Замішуємо пружне, пластичне тісто і ставимо його в теплі на 1 годину.
  4. Через 60 хвилин ми можемо приступати до приготування начинки. Яблука чистимо від шкірки, насіння, після чого нарізаємо часточками, присипаємо пудрою, корицею і перемішуємо.
  5. Збираємо пиріг. Тісто ділимо на 2 частини: 2/3 і 1/3. Більший шматок розгортаємо в пласт, яким ми зможемо застелити змащене маслом дно форми для випічки. А також сформувати бортики.
  6. Потім присипаємо корж крохмалем і розподіляємо по пирогу начинку.
  7. Другий шматочок тесту розгортаємо за розмірами, трохи менше форми і накриваємо їм начинку, а потім виступають краями нижнього шару скріплюємо з верхнім. Робимо в герметично закритій Шарлотці кілька проколів і прибираємо пиріг в гарячу піч.
  8. Готувати шарлотку на здобне тесті потрібно 30-35 хвилин при 180-190 ° С.

Смачна пишна шарлотка рецепт з фото

Експрес-кухня Пироги
ХадіджаСтатьі автора

scharlotka.7
scharlotka.7

Складові

  • Цукровий пісок – 220 г + –
  • Борошно «екстра» – 220 г + –
  • Яйце 1 категорії – 4 шт. + –
  • Розпушувач кондитерський – 2 ч.л. + –
  • Ваніль порошком – 1 г + –
  • Коричний порошок – 2 ч.л. + –
  • Яблука солодкі – 500-600 г + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Насамперед включаємо нагріватися до 180 ° С піч.


  • У той час готуємо начинку. Яблука промиваємо, чистимо від шкурок і насіння, після чого нарізаємо невеликими кубиками (1х1 см), присипаємо корицею і залишаємо осторонь.


  • Тепер готуємо тісто. Охолоджені яйця вбиваємо в глибоку миску, засипаємо цукровим піском і збиваємо міксером до розчинення сахарінок і утворення білої піни.


  • Потім всипаємо в ємність просіяне борошно, змішане з розпушувачем і ваніллю і збиваємо масу міксером до однорідності.


  • В повітряне тісто перекладаємо яблука і акуратно ложкою від низу до верху розподіляємо яблука по всій масі.


  • Форму для випічки змащуємо маслом, дно присипаємо вівсяними пластівцями і викладаємо тісто з яблуками, рівномірно розподіляючи по всьому дну.
    Зверху пиріг також присипаємо вівсяними пластівцями для краси і відправляємо в гарячу духовку.


  • Випікати шарлотку слід 45-50 хвилин. Через півгодини від початку випікання, коли шарлотка зверху стала рум’яною, я накрила її папером, щоб верхівка пересмажилася.


  • Сподіваюся, що мої рецепти пишною шарлотки допоможуть вам приборкати непокірний бісквітний пиріг. І ви завжди зможете порадувати близьких свіжою, повітряної випічкою.