Фаршировані помідори в духовці

Помідори в кулінарній справі найчастіше застосовуються при виготовленні салатів, холодних закусок, томатних соусів або заготовок на зиму. І далеко не всім відомо таке просте і смачне блюдо, як фаршировані помідори, запечені в духовці. Начинені обсмаженою фаршем і покриті розплавленої сирної «лавою», вироби виходять ситними, ароматними і апетитними! М’ясний наповнювач грунтовно насичується соком, а самі помідори після запікання хоч і розм’якшуються, але надійно тримають форму і не дозволяють начинці випасти назовні. Гідна альтернатива фаршированим перцям!

Простота приготування і відмінний результат по праву дозволяють включати дане блюдо в повсякденне меню. Особливо в літній сезон, коли доступні соковиті і м’ясисті, нагодовані сонцем овочі з грядки. Взимку ж виручають покупні привізні плоди – смак і якість фаршированих помідорів в будь-якому випадку залишаються на належному рівні!

Складові:Фаршировані помідори в духовці

  • помідори – 900 г;
  • м’ясний фарш (будь-який) – 400 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • сир – 80 г;
  • петрушка – маленький пучок;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.

Фаршировані помідори в духовці з м’ясним фаршем рецепт

  1. Помідори промиваємо. Бажано вибрати для рецепта плоди круглої (плескатої) форми, тоді при запіканні вироби будуть рівно триматися на місці, а не завалюватися на бік. У кожного помідора зрізаємо верхівку з плодоніжкою. Потім за допомогою чайної ложки вискребают всю м’якоть – залишаємо тільки дно і стінки. У підсумку отримуємо схожі на чаші заготовки з порожньою серединкою. Зрізані верхівки нам більше не знадобляться – їх можна викинути відразу, а томатну м’якоть поки зберігаємо – частково її будемо задіювати в рецепті.Фаршировані помідори в духовці
  2. Далі на розігрітій олії, помішуючи, обсмажуємо порубаний дрібно цибулю. Чи не чекаємо потемніння – досить, щоб цибульна нарізка стала прозорою і просочилася маслом. Досить 3-5 хвилин.Фаршировані помідори в духовці
  3. До обсмаженої цибулі завантажуємо фарш. Розмішуємо, розбиваючи м’ясну масу лопаткою на дрібні грудки для рівномірної прожарювання. Тримаємо на вогні близько 10 хвилин (до моменту, коли випарується волога, і фарш стане однорідного світлого кольору).Фаршировані помідори в духовці
  4. Петрушку дрібно ріжемо, завантажуємо до м’ясної маси. Одночасно додаємо 3-5 ст. ложок м’якоті томатів. Солимо / перчимо, смажимо ще 5-7 хвилин.Фаршировані помідори в духовці
  5. Підготовленим фаршем щільно начиняє томатні «чаші» (попередньо можна злегка посипати помідори сіллю), поміщаємо фаршировані овочі в форму.Фаршировані помідори в духовці
  6. На кожну заготовку викладаємо по гірці натертого дрібною стружкою сиру.Фаршировані помідори в духовці
  7. Відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку, запікаємо 15-20 хвилин. Сильно підвищувати температуру і занадто довго запікати вироби не потрібно, інакше шкірка може лопнути. Як тільки сир розплавиться, дістаємо фаршировані помідори з духовки.Фаршировані помідори в духовці
  8. Подаємо страву до столу гарячим.Фаршировані помідори в духовці

Фаршировані помідори в духовці готові! Смачного!