Екзотика для сироїдів: хумус, роли, піца

Піца для сироїдів
Отже, ви стали послідовником свіжого погляду на життя і здоров’я, і ​​тому харчуєтеся тільки «живий їжею», або істотно збільшуєте її кількість в щоденному меню. Вам вже хвилі зрозумілі сироедческіе салати і фрукти як окремий прийом їжі, і значить настав час для хумус, рецепт якого може включати і проростки. Сьогодні ми розповімо про декілька екзотичних страв із сирих дарів природи, щоб ви легко переконалися, наскільки різноманітним може бути сирої раціон.

Крім сироедческого хумус, в нашу добірку для цікавих кулінарних дослідів в сирій увійдуть роли і суші, а також універсальний сир і кумедна піца.

При цьому всі інгредієнти для нових смачних страв будуть виключно сирими, а результати не тільки апетитними, а й дуже корисними. Додатковий плюс цих рецептів в тому, що готувати їх дуже легко – як і більшість страв з сироїдіння.

Сироедческіе роли: найшвидший рецепт

Так-так, саме сироедческіе роли крутяться набагато швидше традиційних зразків, де начинкою виступає варений рис.

Отже, приступимо до приготування і не дозволимо собі занудьгувати! Відразу кілька варіантів начинки чекають нас нижче!

Складові

  • Листи норі;
  • Насіння соняшнику (сирі, вимочені від 4 годин) – 250 г;
  • Волоські горіхи (сирі, вимочені від 4 годин) – 200 г;
  • Часник – 1 зубчик (великий!);
  • Ізюм (вимочений від 30 хвилин) – 1 ст.л .;
  • Лимонний сік – з ½ середнього лимона;
  • Авокадо – 1 шт. середнього розміру;
  • Огірок – 1-2 шт. середнього розміру;
  • Помідор – 1 шт. середнього розміру;
  • Сіль морська – 1 ч.л.

ekzoticheskie-blyuda-dlya-syroedov

Як приготувати роли для сироїдів

  1. Заздалегідь замочуємо насіння і горіхи; зручно – на ніч.
  2. За півгодини перед приготування замочуємо родзинки.
    Нагадаємо!
    Вода для замочування – кімнатної (!) Температури.
  3. Промаливаем насіння в блендері до стану гомогенної дрібнозернистої кашки.
  4. Прокручуємо в м’ясорубці горіхи, сік лимона, родзинки, часник, сіль. Наша мета – однорідна маса з крупинками, відчутними на смак (!)
  5. З’єднуємо масу з насіння і горіхову.
  6. Своїм та чистимо овочі. Чистка – за смаком, можна і не очищати.
  7. Ріжемо овочі соломкою – вручну гострим ножем, або з насадкою для великої соломки на тертці Бернер.
  8. Кладемо лист норі і акуратно викладаємо шар горіхово-зерняткових маси, на нього – овочеву соломку.
  9. Закручуємо рол, не забуваючи в кінці процедури змочити край листа водою для фортеці конструкції.

В кінці приготування до нас на допомогу знову приходить гострий ніж. Тільки таким інструментом вийде красиво розрізати сироедческіе роли.

Творчі варіанти сироедческіх ролів

Болгарський перець всіх кольорів, листя салату, кабачки, дрібно рубана зелень в горіховій пасті, кримський цибулю замість часнику, шар тертої моркви і навіть гарбуз – все може бути пущено в оборот!

Варто, однак, відзначити, що більшість сироїдів вважають вкрай необхідним інгредієнтом будь-якого ролу огірок, який визначає соковитий смак вироби.

ekzotika-dlya-syroedov-5

Також чимале число відданих любителів рол віддають належне авокадо. В іншому масштаб вашої фантазії не обмежений!

Сироедческіе суші з основою з кабачка і мигдалю

Нам потрібні

  • Листи норі;
  • Кабачок – 1 шт. середнього розміру;
  • Мигдаль (вимочений від 6 годин) – 3 ст.л .;
  • Лимонний сік – з ¼ лимона;
  • Мед – ½ ч.л .;
  • Овочі для начинки – за смаком з широкого переліку: солодкий перець, огірок, помідори, салатний лист, зелений лук, а також авокадо і соковите кисло-солодке яблуко.

ekzoticheskie-blyuda-dlya-syroedov1

Сироїдіння: як приготувати суші

  1. Заздалегідь замочуємо мигдаль у воді кімнатної температури – на 6-12 годин. Підготовлені горіхи перемелює в борошно в високошвидкісному блендері.
  2. Чистимо кабачок і ріжемо на крупинки, присаливаем і даємо постояти 10 хвилин. Після чого зайву вологу – віджимаємо.
    Як отримати крупинки при нарізці кабачка?
    Два способи: спочатку на тертці для корейської моркви, потім на крупинки гострим ножем.
    Або за допомогою терки Бернер на найтоншу соломку, після – ножем.
    Нарізка кабачка в даному випадку визначить соковитість сироедческіх суші, тому в її способі краще скрупульозно послідувати рецептом.

ekzotika-dlya-syroedov-5.jpg6

  • З’єднуємо віджатий кабачок і мигдаль, додаємо лимонний сік і мед.
  • На лист норі викладаємо Кабачково-горіховий шар і овочі, порізані великою соломкою, після чого звертаємо рулетом і ріжемо на порційні суші гострим ножем.
  • Ми можемо вибрати начинку за своїм смаком з будь-яких, зазначених вище овочів. Головне – акуратно нарізати їх великою соломкою за допомогою гострого ножа.

    Зауважте, що до складу суші, приготованих за канонами сироїдіння, може також входити і аналогічний сир або сироедческій майонез, і морські водорості, кунжут, лляне насіння і мак – для обсипання (природно, попередньо вимочені).

    Як приготувати майонез, пропонуємо почитати в нашій докладній статті.

    Рецепт сироедческого майонезу

    Сироедческій сир з мигдалю і проростків гречки

    Цей сир нейтральний на смак, і цим найбільше походить на адигейський сир з традиційної кухні. В цілому він готується за таким же принципом, що і знаменитий сир на основі насіння соняшнику та компромісний варіант сиру «Рікотта» з використанням горіхів кешью (які завжди проходять термічну обробку).

    Інгредієнти для сироедческого мигдалевого сиру

    • Мигдаль (замочений на 12 годин) – 200 г;
    • Проростки зеленої гречки – 5 ст. л .;
    • Сік лимона – 1 ст. л .;
    • Морська сіль – ½ ст. л .;
    • Мускатний горіх – ½ ч. Л .;
    • Вода питна (холодна) – близько ½ склянки.

    ekzoticheskie-blyuda-dlya-syroedov1.jpg3

    Як приготувати

    1. Замочуємо зелену гречку на 2 години, зливаємо воду, промиваємо і залишаємо на тарілці в очікуванні перших проростків (2-4 мм). Зазвичай це трапляється вже до кінця першої доби.
      Саме ці проростки смачно використовувати для сиру. А вже про кількість корисних речовин в них повторюватися не доводиться! Кожен сироїд, та й просто прихильник правильного харчування, багаторазово чув про чудовому складі паростків насіння і зерен.
    2. Замочуємо мигдаль – на 8-12 годин, найзручніше – на ніч.
    3. Підготовлені прокинулися горіхи і гречку з проростками перекручуємо в блендері – до стану гладкою гомогенної пасти.

    ekzoticheskie-blyuda-dlya-syroedov.jpg4 Тут відзначимо, що мигдаль можна залишати і не чищених, хоча білий колір сиру досягається тільки з очищеним мигдалем, чистка якого зажадає трохи більше часу на приготування.

    4. Щоб домогтися максимально гладкою структури пюрерірованних інгредієнтів, 1-2 рази і ПОТРОХУ додаємо холодну воду в процесі блендірованія. В середньому води може піти до ½ склянки, проте краще б зупинитися на 1/3. Це збереже нашого сиру насичений смак. В цілому пюрерірованіе в блендері займає зовсім небагато часу – 3-5 хвилин.

    5. Отриману масу віджимають через 4 шари марлі. Однак пам’ятаємо, що старатися насухо не потрібно! Інакше готовий сир буде занадто розсипчастим.

    Отриману рідину цілком можна порівняти з вершками. Знайдіть для них смачне застосування! Наприклад, додайте в коктейль або навіть просто випийте як жирне молоко. Дуже приємний смак і безумовна користь гарантовані!

    6. Додаємо в отжатую масу лимонний сік, мускатний горіх і сіль, ретельно перемішуємо і відправляємо під прес в холодильник – на 24 години.

    Прес спорудити не так складно, як здається. Ставимо миску, в неї – сито, в сито – сир в марлі, зверху – важка бабусина ступка або каструлька / банку з водою.

    Через добу дістаємо досить пластичну головку сиру, нарізаємо до найближчої трапезі, їмо і … дивуємося помахом чарівної палички живий їжі! Погодьтеся, далеко не кожна господиня може похвалитися перетворенням горіхів в сир.

    Рада кухарчука

    Сироедческій сир з делікатним нейтральним смаком можна сміливо збагачувати дрібно рубаною зеленню, часником і всілякими приправами.

    • Жовтий сир = каррі і куркума.
    • Рожевий = паприка.
    • Зелений = будь-яка доступна зелень.

    Смакові добавки легко втручаються в сирну масу, яка в завершенні замісу знову формується як головка традиційного продукту.

    ekzotika-dlya-syroedov-5.jpg2

    Сироедческая піца з сиром

    Нам потрібні

    • Гарбузове насіння – 200 г;
    • Зелень (бажана – черемша, а також кріп, петрушка або зелень моркви) – 30 г;
    • Вода питна – 2 ст.л .;
    • Сіль морська – 1-2 щіпки;
    • Морська сіль – за смаком;
    • Томатний соус (живий!) – до 3 ст.л .;
    • Авокадо – ½ шт .;
    • Помідори «Черрі» – 4 шт .;
    • Болгарський перець – 1/3 шт .;
    • Сироедческій сир – 30 г;
    • Пару гілочок будь-якої зелені – для прикраси.

    ekzotika-dlya-syroedov-5.jpg4

    Як приготувати сироедческую піцу

    1. Якщо маса в блендері погано злипається, додайте 1, максимум 2 чайних ложки води. Наша мета – Липки та тверда маса для формування коржа.
    2. Крупно рубаємо зелень, додаємо до горіхів і блендер і знову гомогенізіруем. Якщо черемші немає, додаємо часник – 1 зубчик середньої величини.
      Зверніть увагу на зелень моркви в зимовий період.
      Ви можете легко виростити її прямо на підвіконні, помістивши морква в банку з водою. І в результаті ви отримаєте не тільки різноманітність зелених коктейлів і рецептів, на зразок сироедческой піци, куди обов’язково включати зелень.
      Головний бонус – це в 30 разів більшу кількість корисних інгредієнтів, ніж в самому коренеплоді!
    3. Гарбузове насіння перемелює в блендері.
    4. На тарілці утрамбовуємо зерняткових масу, формуючи основу для нашої піци – «корж» з бортиками. Під низ кладемо харчову плівку, щоб легше було зняти піцу з тарілки.
    5. Ложкою розподіляємо по Коржу живий томатний соус.

    Найпростіший живий томатний соус робиться за лічені хвилини: блендіруем помідор з часником, сіллю і будь-яким з загусники – жменю горіхів або насіння.

    Овочі ріжемо красивими шматочками і викладаємо на основу. Сироедческій сир (наприклад, з рецепта вище) розламуємо на шматочки і посипаємо піцу зверху.

    Вуаля! Залишилося всього лише акуратно порізати сироедческій шедевр гострим ножем і подати до столу!

    Сироедческій хумус: «жива каша»

    Хумус з сироїдіння можна порівняти з кашею з традиційної кухні. Але кашею не простий, а збагаченої овочами та зеленню. Такі рецепти часто зустрічаються в східній кухні. Зокрема – індійські страви з круп, або арабська плов, куди крім рису кладуть багато овочів.

    Однак в сироедческій хумус входять виключно сирі і «прокинулися» (тривалий час вимочені) бобові або зерна круп.

    Більш того, хумус можна робити також з пророщених бобових і насіння, автоматично отримуючи всю їх велику користь – на тлі нового смаку!

    Сьогодні приготуємо класичний хумус з турецького гороху, який добре відомий у нас під назвою нут.

    Інгредієнти для сироедческого хумус

    • Нут, вимочений за ніч – близько 100 г на 1 порцію;
    • кабачок;
    • помідор;
    • Часник.

    * Кількість овочів беремо за смаком, як і солі зі спеціями.

    ekzotika-dlya-syroedov-5.jpg7

    Як приготувати сироедческій хумус

    1. Нут замочуємо на ніч (або пророщуємо до паростків в 3-5 мм).
    2. За допомогою м’ясорубки перекручуємо нут в кашу. Можна використовувати блендер – з урахуванням важливого нюансу: універсально смачний хумус – це кашка зі структурними крупинками.
    3. Додаємо до отриманої маси овочі, часник і зелень.
    4. Також можна додати улюблене масло холодного віджиму – до 2 ч.л. на порцію.
    5. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

    ekzotika-dlya-syroedov-5.jpg5

    Хумус можна їсти відразу, але краще дати каші настоятися – близько 30 хвилин.

    Озирніться на нашу добірку і усвідомте її потужну творчу складову. Тепер ви знаєте, який різноманітної і цікавою може бути «жива їжа».

    Рецепти сироедческого хумус, ролл, піци і сиру здатні захопити будь-яку господарку, і зовсім необов’язково бути послідовником сироїдіння. А ось додавати в свій раціон деяку частку виключно сирих дарів природи завжди корисно!