Коли в «золотих руках» справжньої господині виявляється шматочок свіжого молодого м’яса – відразу виникає питання: що ж краще з нього приготувати? Не замислюючись, хочеться відповісти, що немає нічого смачнішого, ніж домашня ковбаса в мультиварці: соковита і ароматна, вона привнесе в звичний раціон різноманітність. У такого блюда маса варіантів приготування, але в статті ми поділимося тільки найкращими рецептами м’ясних ковбасок власного виробництва.
Зробити будинку прості курячі ковбаски може кожна господиня. Приготування не забере у вас багато часу, тим більше, що на допомогу прийде мультіварочная машина.
Домашні ковбаски в мультиварці з курячого філе
Складові
- Куряча грудка (або куряче філе) – 600 г + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру + –
- Молоко – 100 мл + –
- Чорний перець молотій – 1/3 ч.л. або за смаком + –
- Часник – 2 зубки + –
- Яйце куряче – 1 шт. (Можна замінити 3 перепелінімі) + –
Ми не будемо готувати ковбаски з курки в натуральній оболонці, відійдемо на час від класичного рецепту ковбас в кишці, а спробуємо зробити їх за допомогою звичайної харчової плівки.
Приготування домашньої вареної ковбаси
підготовка м’яса
Насамперед готуємо м’ясо: використовуючи для приготування ковбас курячу грудку, її необхідно спочатку помити під проточною водою, звільнити від кісток, а потім разом з очищеним від лушпиння цибулею пропустити через м’ясорубку.
Намагайтеся використовувати м’ясорубку з дрібними отворами, тоді філе курки досить буде перекрутити 1 раз, якщо ж отвори великі – перекручуємо м’ясо двічі. Куряче філе обробляємо так само, як і грудку.
Робимо фарш для домашньої ковбаси
- В отриманий фарш додаємо сіль, перець, яйце, трохи молока. Видавлюємо в м’ясо часник, кладемо шматочок вершкового масла (м’якої консистенції).
- Перемішуємо курячий фарш своїми руками, так м’ясо за смаком виходить краще.
формування ковбасок
Далі розстеляємо харчову плівку і кріпимо один край за кришку кухонного столу.
На кінець плівки викладаємо 2 ст. л. курячого фаршу і загортаємо його в харчову плівку. Можна обернути кілька разів, після цього харчову плівку обрізаємо.
Ретельно утрамбовуємо курячий фарш в плівку (але не сильно щільно), надаючи м’ясу форму домашньої ковбаси. З боків отриманих курячих ковбасок зав’язуємо тугі вузли, щоб потім, в процесі варіння, плівка, не розв’язав і в м’ясо не потрапила вода.
Робимо домашню варену ковбасу в мультиварці
- Для приготування вареної ковбаси включаємо мультіагрегат в режимі «Суп», наливаємо в чашу до максимальної позначки воду і чекаємо, поки вона закипить.
- Варимо домашні курячі ковбаски в мультиварці, використовуючи спеціальну ємність для варіння на пару. Кладемо в неї м’ясо, опускаємо ємність в мультиварку, накриваємо кришкою. Однак клапан не закриваємо.
Ковбаси з курки варимо в мультиварці протягом 25-30 хвилин. Готові, варені на молоці і вершковому маслі, ковбаски дістаємо з мультічаші, звільняємо від плівки і даємо час охолонути.
При бажанні, домашню варену ковбасу з курячого філе можна обсмажити. Жарка м’ясних ковбасок на сковороді або в мультиварці – додатковий, але не обов’язковий кулінарний крок. І без обсмажування м’ясні ласощі вийдуть соковитими, смачними і з твердою консистенцією, що дозволить вам легко їх нарізати перед подачею до столу.
Увага! Даний рецепт курячих варених ковбас заснований на приготуванні в мультиварці моделі Скарлет SL – 1529, потужністю 900 Вт.
Якщо у вас інша мультиварка або ж дана модель, але інший потужності, тоді час приготування домашніх ковбасок в мультиварці може відрізнятися. Слідкуйте уважно за процесом варіння, самостійно визначаючи готовність м’ясного делікатесу.
Домашня варена ковбаса в мультиварці: покроковий рецепт
Якщо ви вирішили побалувати себе і рідних смачною вареної ковбаскою, але не знаєте, як її приготувати, тоді наступний рецепт покрокового приготування улюбленого м’ясного виробу допоможе вам зробити справжні домашні ковбаси з ідеальною ступенем соковитості, жирності і користі.
Наше блюдо ми приготуємо в мультиварці Dex. На підготовку піде приблизно 2 години часу, у тому числі 1 годину ми витратимо на підготовку продуктів і ще 1 година на варіння (в режимі «Гасіння) ковбас в мультиварці.
Складові
- Телятина (задня частина) – 2 кг;
- Вода – 1 ст .;
- Філе індички – 2 кг;
- Сіль за смаком;
- Часник – 3-4 головки.
Спеції для домашньої вареної ковбаси (за смаком)
- Чорний мелений перець;
- Мускатний горіх;
- Прованські трави;
- Лавровий лист (мелений).
Покрокове приготування варених ковбас
- Моєму телятину і індичку під проточною водою, нарізаємо м’ясо на дрібні шматочки, складаємо все в ємність, щоб було зручно заважати.
- Кладемо в м’ясо всі необхідні спеції, подрібнений часник, заливаємо все склянкою води. Інгредієнти ретельно перемішуємо.
- Заздалегідь просолені свинячі кишки промиваємо у воді, потім начиняє їх, використовуючи спеціальну насадку для м’ясорубки.
Не обов’язково купувати готові солоні кишки, можна посолити черево власноруч в домашніх умовах.
Для цього потрібно буде кишки очистити, замочити у воді (розведеної содою і сіллю) хвилин на 30, промити, вивернути навиворіт і повторити процедуру засолу ще раз.
!!! Не забудьте потім кишки знову промити.
- Коли черево наповниться м’ясними шматочками – перев’язуємо кінці бавовняної ниткою. Колечка смачних домашніх ковбас проколюємо зубочисткою або ж чистою голкою, щоб з них вийшло повітря. Довжину своїх ковбасок визначайте самостійно.
- М’ясні колечка власного виробництва укладаємо в чашу мультиварки, заливаємо водою, та так, щоб вода повністю їх покривала. Після цього виставляємо на мультіагрегате режим «Гасіння» на 60 хвилин і варимо м’ясо в оболонці до готовності.
- Коли ковбаса в мультиварці звариться – перемикаємо режим «Гасіння» на «Жарку» і готуємо продукт ще 20 хвилин. Важливо, щоб з чаші випарувалася вся рідина, тому смажимо ковбаски в мультиварці по 10 хвилин з кожного боку.
Варені в домашніх умовах ситні ковбаси дістаємо з мультічаші, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу разом з сирими овочами, пікантним соусом або вершками.
Секрети успішної домашньої вареної ковбаси
Багато господинь віддають перевагу піч ковбаски в духовці, оскільки вважають, що саме в духовці ковбаси виходять найсмачнішими і соковитими.
Все це так, проте сучасна мультиварка не поступається за своїми можливостями. Вона також, як і духовочние піч, здатна подарувати вам ніжні, пряні, ароматні й соковиті ковбаски з натурального м’яса.
Секрет успішної варіння ковбас в мультиварці надзвичайно простий – гарне м’ясо, набір запашних спецій і правильний режим приготування. Про ці секрети і поговоримо докладніше. І ще одна порада …
Як вибрати мультиварку для будинку
Вибір м’яса для ковбаси
Зробити ковбаски в мультиварці будинку можна з будь-якого сорту свіжого молодого м’яса. Якщо ви використовуєте для набивання свинячої кишки фарш – виробляти його рекомендується в домашніх умовах і тільки своїми руками. Якість магазинного фаршу в рази гірше домашнього.
Варити домашню ковбасу в кишці можна суто з курячого філе, свинячого, яловичого м’яса або індички. Але краще все ж використовувати мяско в поєднанні, наприклад, поєднувати телятину з курятиною, індичку зі свининою, а при бажанні, додати в продукт трохи свинячого сала, воно зробить м’ясний делікатес домашнього виробництва ще більш соковитим.
Прянощі для ковбас
Запашні спеції для приготування ковбас в мультиварці використовують будь-які: від мінімального поєднання простих прянощів до цілого набору незвичайних запашних трав, наприклад, прованських.
Орієнтуйтеся в цілому на свій смак, а навчитися комповать спеції і приправи можна в нашій статті.
Спеції та приправи для домашньої ковбаси
Як вибрати режим варіння ковбас
В якому режимі готувати ковбаси в мультиварці – визначаєте ви самі, виходячи з моделі і потужності власної мультімашіни. Адаптуйте рецепти під можливості своєї техніки – і готуйте собі на втіху будь ковбаси, від класичних до оригінальних.
Як бачите, домашня ковбаса в мультиварці робиться легко. Використовуючи хороші м’ясні рецепти і користуючись практичними кулінарними рекомендаціями, ви завжди будете знати, як приготувати найкращі м’ясні ковбаси в домашніх умовах. Спробуйте, адже це ж так просто.
Удачі в приготуванні!