Радісні обличчя домашніх любителів смакоти при появі на столі смачного і солодкого частування – заслужена похвала турботливою господині. Від найніжнішого бісквітного рулету з вареним згущеним молоком, рецепт і покрокові фото приготування якого ми пропонуємо, вони точно прийдуть до цілковитого захоплення. Він може стати фінальним смачним акордом святкового, а також самого звичайного сімейного вечора, зробивши його ще більш домашнім і незабутнім.
Цей домашній десерт – найкраща альтернатива тому, що можна знайти в кондитерській. Рецепти ми підібрали прості у виконанні і такі, в яких використовується все тільки натуральне. Звичайно, бісквіт не терпить недбалості!
Щоб бісквіт вийшов легким і повітряним, краще цього сходити на ринок за домашніми курячими яйцями. Згущене молоко теж потрібна найякісніша – ГОСТІВСЬКА.
Зібравши продукти воєдино і щільно причинивши двері на кухню (яєчне тісто терпіти не може протягів!), Починаємо «чаклувати» …
Бісквітний рулет з згущеного молока по-домашньому
Складові
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Борошно пшеничне – 4 ст.л. з гіркою + –
- Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
- Рослинна олія – 1-2 ст.л. + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
- Пудра з цукру – 2-3 ст.л. + –
- Згущене молоко – 1 жерстяна банка + –
Як приготувати рулет з вареним згущеним молоком
- Беремо миску глибше, акуратно вбиваємо туди відразу всі приготовані яйця, додаємо звичайний і ванільний цукор.
- Міксером або віночком збити наш «гоголь-моголь» до повного розчинення солодких крупинок і отримання рясної пінки.
- Далі – мука. Її додаємо обережно, щоб не отримати грудкуватої маси замість однорідної, і гарненько заважаємо. Правда, при наявності міксера швидкість додавання борошна не має принципового значення.
- Отримавши тісто (воно має бути рідкуватий), виливаємо всю порцію відразу на бляшаний аркуш з бортиками. Його заздалегідь потрібно послати пергаментом і злегка просочити маслом.
- Печемо до зарум’янювання – десь 15-20 хвилин.
- Готовий і злегка подост бісквіт акуратно, за допомогою лопатки, знімаємо з листа і розстеляємо на рушник пергаментом догори.
- Його потрібно акуратно зняти.
- Розмазавши вміст бляшаної банки по бісквіту (згущеного ласощі не шкодуємо, кладемо щедро!), Акуратно скачуємо його в рулет, починаючи з одного з країв.
Останній штрих перед подачею бісквітного рулету на огляд і дегустацію – присипати його солодкої цукровою пудрою.
Поради кухарчуком
- Борошно беремо тільки вищого сорту – її дрібна і ніжна структура додасть Коржу легкість.
- Яйця перед збивання нехай полежать з півгодинки в кімнатних умовах, щоб злегка нагрілися.
- Духова шафа не потрібно занадто сильно розігрівати, оскільки тонкий корж може відразу ж згоріти.
- Для варіння згущеного молока потрібно взяти каструлю, опустити в неї бляшанку, залити крутим окропом і варити години 2-2,5, максимум, оскільки нам потрібно занадто сильно загусло згущене молоко.
- Зайнятися згущеним молоком краще напередодні, щоб не довелося довго і млосно чекати приготування солодкої начинки.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити просочення для бісквіта
Рулет бісквітний з бананом і згущеним молоком
Злегка видозмінивши наш базовий рецепт, наприклад, додавши в смачне частування ніжну бананову нотку, отримаємо щось зовсім чудове!
Складові
- 4-5 яєць;
- Цукровий пісок – 200 г;
- Борошно – 1 ст .;
- Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
- Вершкове масло натуральне – 150 г;
- Згущене молоко – півбанки;
- Банан середнього розміру – 2 шт .;
- Цукрово-коньячна просочення – близько 200 мл.
Приготування рулету з бананом і згущеним молоком
Змішуємо яйця, цукор, борошно, як в першому рецепті, додавши в кінці соду, гарненько збиваємо. Викладаємо отриману таким чином масу на застелений вощеного папером лист і – в гарячу духовку. Готовий рум’яний бісквіт дістаємо і кладемо на розстелений рушник і відразу ж звертаємо – бісквітний корж разом з папером і тканиною. Так залишаємо на пару годинок для охолодження.
Тим часом зробимо кремову начинку. Маслице розігріваємо природним шляхом, тобто в умовах кімнати і збиваємо за допомогою міксера. Туди ж потрібно додати варене згущене молоко.
Розгортаємо рулетное основу, знімаємо пергамент, просочуємо домашнім сиропом з коньячним присмаком, потім наносимо крем. Перед тим, як згорнути бісквітний рулет, всередину кладемо чищені банани.
Як зробити солодку просочення
100 мл кип’яченої (можна – сирої) води з’єднати з 150 г цукру-піску, збовтувати до розчинення кристалів. В кінці додаємо 1-2 ст.л. будь-якого наявного в домашньому барі коньяку. Через брак спиртного можна обійтися і без нього.
Рулет бісквітний з вареним згущеним молоком відразу бажано не їсти (хоча і дуже великою буде спокуса!) – йому потрібно просочитися близько 6-8 годин. Однак настільки чекання буде винагороджено сторицею!
Рулет з бісквітного тіста зі згущеним молоком і горіховою начинкою
Продукти на бісквітну заготовку беремо з попереднього рецепта, ось тільки соду в даному випадку не додаємо. Печемо основу для рулету так само, як описано вище. Коли буде готовий, його не знімаємо з дека – чекаємо, поки охолоне, видаляємо папір.
Просочуємо солодким сиропом, залишаємо десь на півгодинки. Займемося поки горіхами. Можна брати волоські, арахісові боби, фундук – то, що знайдеться в засіках. Чистимо, підсмажуємо злегка і дрібніше, але не сильно.
Просочений рулет намазуємо вареним молоком (вистачить півбанки) і щедро посипаємо горішками. Можна також в середину покласти банан.
Скачавши не дуже тугу ковбаску, залишаємо на годинку. Перед тим, як поставити частування на стіл, притрусити його цукровою пудрою – готово!
Щоб рулет не дуже намокав під дією водної просочення, потрібно, щоб бісквіт кілька годин полежав і злегка обвітрилася – тоді він, наситившись солодкої вологи, не розмокне і відмінно згорнеться.
Ніщо так не об’єднує сім’ю, як спільне поїдання чогось смачненького і обговорення того, що сталося за день. Присвятивши якийсь час бісквітного рулету з кремом із згущеного молока, потім можна буде спокійно відпочивати за чашкою ароматного напою і, куштуючи солодкістю власного виготовлення, ловити на собі подячні погляди домашніх …