Насолодитися свіжою випічкою з ягідної начинкою сьогодні можна в будь-який час року, адже морожені плоди можна купити в будь-якому магазині.
Щоб приготувати домашній пиріг з замороженими ягодами – рецепт можна взяти абсолютно будь-який, благо їх за всю кулінарну історію зібрано безліч. Пісочний, бісквітні, здобні та витяжні, терті, заливні, листкові та заварні – тільки з різними типами тесту можна зробити безліч різних десертів.
А якщо врахувати, скільки видів ягід використовується в кулінарії, і скільки різних комбінацій начинок для таких пирогів можна скласти, то кожен день новий десерт протягом всієї зими вам точно гарантований.
Начинку приготувати так для пирога з заморожених ягід
У роботі з такою випічкою, як пиріг з заморожених ягід, можна зробити кілька фатальних помилок, які приведуть до псування десерту і у смакову аспекті, і в естетичному.
Як відомо, заморожені ягоди після відтавання випускають багато соку, який при випіканні може вилитися назовні з надр пирога і підгоріти. Природно, що такий пиріг вже матиме гіркуватий смак, начинки усередині залишиться мало і зовнішній вигляд десерту буде далекий від ідеального.
Тому, навіть якщо ви берете для реалізації рецепт самого простого пирога, але з замороженими ягодами, то для досягнення воістину смачного результату слід скористатися кількома порадами по роботі з такою начинкою.
Особливості відтавання ягід і стікання соку
- Ягоди слід залишити розморожувати в ситі, щоб в процесі відтавання зайвий сік стікав. Після цього ягідки потрібно змішати з цукром, викласти на тришарове паперовий рушник і залишити трохи підсохнути.
- Перед тим, як ягоди будуть закладатися в пиріг, пласт тесту слід присипати 1-2 ст.л. кукурудзяного крохмалю, а вже поверх нього розподіляти начинку.
Використовуємо крохмаль в якості згущувача начинки
- Для начинки з морожених ягід практично завжди потрібно використовувати загущувач. Якщо це крохмаль, то брати потрібно тільки кукурудзяний. Він не залишає присмаку, на відміну від картопляного.
- Також в якості згущувача можна використовувати желе для тортів. Однією пачки цілком достатньо на один пиріг.
Пісочне печиво – порятунок від витікання начинки
- Якщо ні крохмаль, ні желе ви використовувати не хочете, то є ще один оригінальний спосіб, як не дати начинці розтектися. На тестовий пласт потрібно насипати перетерте в дрібну крихту просте пісочне печиво.
- Далі розподіляємо стекла ягоди і посипаємо цукровим піском. У процесі випікання весь відокремився сік буде вбиратися в печиво.
Яблучний спосіб утримання соковитою начинки в пирозі
- Ще один варіант просочення для пирога сподобається любителям яблук. Перетерті на тертці яблука змішуються з ¼ частиною ягід (їх потрібно перетерти в блендері) і отримана суміш розподіляється по шару тесту.
Далі укладаємо цілі ЗАМОРОЖЕНІ ягоди, але трохи! А потім пиріг перекриваємо тестової «гратами». В цьому випадку сік ягід вберуть яблука.
Вибираємо заливку для пирога, щоб утримати начинку всередині
- Класична зметана або вершкова заливка для пирога з замороженими ягодами – справжній порятунок. Такий метод не тільки збереже весь смак і сік начинки, але і додасть пирогу ніжну текстуру з вишуканим вершковим ароматом.
- Тісто викладається у жароміцних ємність, і формуються високі (4-5 см) борту. Ягоди засипаються в пиріг і зверху заливаються сумішшю з 1 яйця, 120 мл сметани, 100 г цукрового піску і 50 г борошна. Найкращий варіант тестової основи для такої випічки – пісочне тісто.
Швидкий пиріг з замороженими ягодами
Складові
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
- Крохмаль кукурудзяний – 40 г + –
- Ядра волоського горіха (розкришені) – 1/2 ст. + –
- Вишня заморожена безкісткова – 2 ст. + –
- Тісто філо – 12 аркушів + –
- Масло вершкове «VALIO» – 100 г + –
Як спекти пиріг з замороженими ягодами
Традиційний австрійський пиріг штрудель готується з витяжного листкового тіста, яке тепер не потрібно готувати своїми руками годинами, а можна купити вже готове тісто філо в будь-якому супермаркеті.
Для начинки можна брати не тільки яблука, які наказує класичний рецепт, але і будь-які фрукти і ягоди, в тому числі і заморожені. Ми вирішили зробити найсмачніший десерт з вишні, на який буде потрібно всього 20-30 хвилин.
- У каструльці змішуємо цукровий пісок з крохмалем і з’єднуємо з ягодами. Ставимо ємність на плиту і на маленькому вогні варимо начинку до густоти.
- Вершкове масло на водяній бані розтоплюємо.
- Тісто філо розподіляємо на 4 групи. Кожен листочок промазуємо маслом і складаємо стопкою по 3 штучки. Потім на кожну стопку кладемо вишневу начинку, посипаємо горіхи і звертаємо в рулети. В результаті у нас повинно вийти 4 рулетика.
4. Перекладаємо рулети на деко, укритий пергаментом, змащуємо їх зверху залишками масла і випікаємо в духовці 15 хвилин при стандартній температурі (180 ° C).
Ягідний пиріг з заморожених ягід
Нагодувати дітей кашею часом стає завданням непосильним. А щоб маленькі прівереди поїли корисних злаків, та ще й з вітамінними ягідками, можна вдатися до кулінарної хитрості.
Пропонуємо вам найлегший покроковий рецепт оригінального двоколірного пирога з замороженими ягодами і кукурудзяним борошном за мотивами найулюбленішого радянського десерту – манника.
Складові
- Манна крупа – 220 мл;
- Кукурудзяне борошно дрібного помелу – 220 мл;
- Кефір жирний – 220 мл;
- Цукровий пісок – 220 мл;
- Олія соняшникова неароматно – 100 мл;
- Розпушувач кондитерський – 2 ч.л .;
- Какао-порошок «Російський» – 15 г;
- Чорниця морожена (або будь-які інші ягоди) – 1 ст.
Як приготувати пиріг з заморожених ягід
- Манну крупу змішуємо з цукровим піском, маслом і кефіром, після чого витримуємо суміш в теплі 20 хвилин, щоб манна каша набухла.
- В манну масу всипаємо суміш з борошна і розпушувача, додаємо сіль і вимішуємо густе тісто.
- Тепер тестову масу для пирога потрібно розділити на 2 частини. В одну половину додаємо какао-порошок, другу залишаємо як є.
- У вистеленную пергаментом форму для бісквіта викладаємо темну частину тесту, потім розподіляємо заморожені ягоди і накриваємо пиріг світлим тестом.
- При 170 ° -190 ° C випікатися пиріг повинен приблизно 40 хвилин. З готового пирога дерев’яна шпажка виходить сухою.
Рецепт пирога з замороженими ягодами без масла
Цей пиріг на швидку руку можна готувати і в домашніх умовах в духовці, і в мультиварці, наприклад в студентському гуртожитку або на дачі.
- Чотири яйця збиваємо міксером з 1 ст. цукрового піску до стійкої піни.
- Потім, не припиняючи роботи міксера, вводимо в білкову масу суміш з 1 ст. борошна, 3 ст.л. какао і 1 ч.л. з гіркою розпушувача.
- Половину отриманого ллється густого тесту заливаємо в форму для випікання, потім рівномірно розподіляємо зверху 200 г заморожених вишень, змішаних з 1 ст.л. крохмалю, і акуратно заливаємо ягідний шар залишками тіста.
- Відправляти бісквіт для випікання потрібно в добре прогріту конвекційну піч (180 ° С). Час випікання становить 40 хвилин.
Якщо ви печете в мультиварці, то 1 годину в режимі «Випічка» буде досить для готовності десерту.
- Готовність десерту можна перевірити шпажкою. Для цього пиріг слід проткнути посередині, і якщо після вилучення милиця залишиться на кінці сухий – значить, пиріг готовий.
Готовий домашній пиріг з замороженими ягодами посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Також для просочення такого бісквітного десерту можна використовувати фруктовий сироп або будь-який крем.