Домашні загусники для вершків

Вершковий крем, мабуть, самий нестійкий з усіх кремів і, до того ж, з самим коротким терміном зберігання. Це плата за його вишуканий смак і ніжну структуру.

Але його життя все ж можна продовжити і навіть зробити консистенцію, придатної для нехитрого декору з нього.

Для цього використовуються загусники для вершків, як магазинні, так і домашнього виготовлення.

Отже,

Домашні загусники для вершків

У домашніх умовах можна приготувати два варіанти стабілізаторів вершкового крему.

Крем з загустителем для вершків з желатину

Складові:

  • 250 г жирні вершки
  • 5 г желатин
  • 25 г цукрова пудра

Як підготувати желатин

  • Желатин заливається або водою (25 мл, якщо він порошковий, і 30 мл, якщо гранульований), або вершками. Вершків потрібно додати 50 мл від загальної кількості.
  • Залийте желатин, перемішайте і залиште набухати.
  • Після цього «розпустіть» його в мікрохвильовці або на водяній бані, до повного розчинення гранул.

Збийте охолоджені вершки до пишної піни, додайте пудру і збийте до щільної маси, що не перебити (як правильно збивати вершки читайте в цій статті).

Зменшіть оберти міксера до мінімальних і тонкою цівкою швидко введіть остиглий желатин.

Крем готовий. Відсаджувати його краще відразу, але, якщо потрібно, можна і зберігати в холодильнику, а відсадити пізніше.

Крем з загустителем з крохмалю

Складові:

  • 200 мл жирні вершки
  • 100 мл молоко
  • 10 г кукурудзяний крохмаль
  • 25 г цукор

Приготування цього крему складається з приготування молочного киселю (загустителя) і власне крему.

Як приготувати молочний загущувач для вершків

  • У сотейнику віночком змішайте молоко і крохмаль до утворення однорідної рідини.
  • Поставте на плиту і при постійному помішуванні і невеликому нагріванні, доведіть кисіль до кипіння і півхвилини прогрійте.
  • Зніміть, закрийте харчовою плівкою в контакт з поверхнею і приберіть в холодильник, щоб загущувач не просто охолов, а й став холодним.
  • Після цього протріть його через сито або просто розбийте блендером.

За ложці на малих обертах міксера умішайте загущувач в охолоджені вершки.

Збільште обороти і збивайте до пишності.

Введіть цукрову пудру і збивайте до готовності крему.

Цей крем можна і зберігати, і відкидають відразу.

Ці ж загусники можна використовувати для крему з жирної (30%) або відважені сметани.

Відео – Як загусники для вершків в домашніх умовах


Смачного!