Вершковий крем, мабуть, самий нестійкий з усіх кремів і, до того ж, з самим коротким терміном зберігання. Це плата за його вишуканий смак і ніжну структуру.
Але його життя все ж можна продовжити і навіть зробити консистенцію, придатної для нехитрого декору з нього.
Для цього використовуються загусники для вершків, як магазинні, так і домашнього виготовлення.
Отже,
Домашні загусники для вершків
У домашніх умовах можна приготувати два варіанти стабілізаторів вершкового крему.
Крем з загустителем для вершків з желатину
Складові:
- 250 г жирні вершки
- 5 г желатин
- 25 г цукрова пудра
Як підготувати желатин
- Желатин заливається або водою (25 мл, якщо він порошковий, і 30 мл, якщо гранульований), або вершками. Вершків потрібно додати 50 мл від загальної кількості.
- Залийте желатин, перемішайте і залиште набухати.
- Після цього «розпустіть» його в мікрохвильовці або на водяній бані, до повного розчинення гранул.
Збийте охолоджені вершки до пишної піни, додайте пудру і збийте до щільної маси, що не перебити (як правильно збивати вершки читайте в цій статті).
Зменшіть оберти міксера до мінімальних і тонкою цівкою швидко введіть остиглий желатин.
Крем готовий. Відсаджувати його краще відразу, але, якщо потрібно, можна і зберігати в холодильнику, а відсадити пізніше.
Крем з загустителем з крохмалю
Складові:
- 200 мл жирні вершки
- 100 мл молоко
- 10 г кукурудзяний крохмаль
- 25 г цукор
Приготування цього крему складається з приготування молочного киселю (загустителя) і власне крему.
Як приготувати молочний загущувач для вершків
- У сотейнику віночком змішайте молоко і крохмаль до утворення однорідної рідини.
- Поставте на плиту і при постійному помішуванні і невеликому нагріванні, доведіть кисіль до кипіння і півхвилини прогрійте.
- Зніміть, закрийте харчовою плівкою в контакт з поверхнею і приберіть в холодильник, щоб загущувач не просто охолов, а й став холодним.
- Після цього протріть його через сито або просто розбийте блендером.
За ложці на малих обертах міксера умішайте загущувач в охолоджені вершки.
Збільште обороти і збивайте до пишності.
Введіть цукрову пудру і збивайте до готовності крему.
Цей крем можна і зберігати, і відкидають відразу.
Ці ж загусники можна використовувати для крему з жирної (30%) або відважені сметани.
Відео – Як загусники для вершків в домашніх умовах
Смачного!