Навколо так багато кулінарних спокус, і в першу чергу всіляка випічка: ягідні кекси, гарячі слойки, соковиті бургери. Якщо ви любите борошняні страви, але при цьому не забуваєте про фігуру і здоровий спосіб життя, спробуйте спекти дієтичні курячі маффіни. Невеликі булочки з оригінальним смаком абсолютно не зашкодять вашій талії, зате будуть хорошим доповненням до сніданку чи обіду.
Маффин або кекс – ось в чому питання
Багато хто вважає, що маффіни і кекси – це одне і те ж, просто в різних кухнях світу називаються по-різному. Однак це не зовсім вірно. Кекси зазвичай робляться з пишного здобного тіста – дріжджового або бісквітного. Вони довго залишаються м’якими і зберігають форму, але навряд чи можуть вважатися взірцем здорового харчування.
Тісто для мафінів інше. Воно набагато швидше черствіє, але при цьому, якщо знизити кількість масла і взяти знежирене молоко, їх калорійність істотно знижується.
Ще один секрет – частина борошна замінити на овочі або пісне м’ясо. А якщо вже запекти дієтичні курячі маффіни в духовці, то ці невеликі гарячі булочки стануть справжньою знахідкою для тих, хто піклується про свою фігуру.
Дивіться наш покроковий рецепт з фото – як приготувати дієтичні курячі мафіни – і ви самі зможете переконатися, наскільки це легко і просто.
Ніжні дієтичні маффіни з куркою і кабачком
Складові
- Куряча грудка – 400 г + –
- Кабачки – 300 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Висівки – 2 ст. л. + –
- Молоко – 100 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Зелень – за смаком + –
Рецепт приготування дієтичних курячих маффинов з кабачками і висівками
Курячі маффіни з кабачком – це, мабуть, самий корисний і здоровий варіант, який тільки можна придумати серед несолодкої випічки.
Ніжні, повітряні і вельми легкі в приготуванні – вони стануть не тільки прекрасним доповненням до салату або супу, а й будуть приємним перекусом в будь-якому випадку. До того ж калорійність курячих маффинов порадує будь-яку дівчину.
Якщо дотримуватися пропорції, то на 100 г вийде трохи більше 80 ккал, а в одній булочці – і зовсім 65!
Отже, давайте приготуємо дієтичні маффіни з кабачків і курки.
Готуємо необхідні продукти для дієтичної випічки
- Висівки заливаємо теплим молоком, перемішуємо і відставляємо в сторону – вони повинні трохи набрякнути.
Замість висівок, за бажанням, можна використовувати цельнозерновую борошно: житнє, полб’яною або іншу, але обов’язково грубого помелу. Її також потрібно залити молоком і дати постояти при кімнатній температурі.
- У курки відокремлюємо філе грудки. Промиваємо і робимо з нього фарш з допомогою блендера або м’ясорубки. При бажанні, м’ясо можна дуже дрібно покришити ножем, але це займе більше часу.
- Кабачок натираємо на дрібній тертці. Даємо трохи постояти, а потім віджимають виділилася рідина. Якщо нам дістався зрілий овоч, то попередньо потрібно зняти грубу шкірку Овочечистка, а потім розрізати його навпіл уздовж і ложкою видалити насіння.
- Зелень промиваємо, обсушуємо і дуже дрібно нарізаємо. Для мафінів з куркою і кабачком добре підійде кріп, молода петрушка або шніт-цибуля. Якщо хочемо додати трохи східного аромату, використовуємо кінзу.
- У яєць поділяємо жовтки і білки. Жовтки тимчасово відкладаємо в сторону, а білки збиваємо в окремій ємності до утворення щільної білої піни. Це можна зробити міксером на високій швидкості або віночком.
Якщо мало часу або хочеться зробити все якомога простіше, то крок з взбиванием білків можна пропустити. Звичайно, тоді курячі маффіни вийдуть менш повітряними, зате це дозволить скоротити процес на 10-15 хвилин.
Змішуємо продукти і перекладаємо масу у формочки
- Всі інгредієнти, крім білків, змішуємо. Солимо до смаку.
- Останніми вводимо білки. Дуже акуратно їх перемішуємо лопаткою рухом знизу вгору, щоб максимально зберегти структуру піни.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів.
- Готуємо формочки. Залізні змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном, паперові або силіконові відразу готові до використання.
- Викладаємо отриману Кабачково-курячу суміш у формочки. На відміну від класичних солодких кексів, дієтичні маффіни не будуть так сильно підніматися, тому правило «однієї третини» можна не дотримуватися.
Випікаємо м’які маффіни з курячого м’яса з кабачками в духовці
- Ставимо маффіни в духовку на 30-35 хвилин до появи апетитною скоринки. Готовність додатково можна перевірити зубочисткою: якщо вона залишається сухою після того, як її встромили, – значить, маффіни пропеклися і готові.
- Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо на стіл. Маффіни будуть смачними як в теплом, так і в холодному вигляді.
Сподобався наш покроковий рецепт? Погодьтеся, нічого складного, але варто тільки спробувати курячі дієтичні маффіни – і вони стануть постійним гостем на вашому столі.
Овочі, нежирне м’ясо і корисна клітковина – саме те, що потрібно для тих, хто стежить за фігурою, але при цьому не бажає відмовлятися від смачної випічки.
Смачного!