Цвітна капуста, запечена в духовці з сиром, стане прекрасним доповненням до стейку м’яса або риби, але також може виступати і як самостійне овочеве блюдо. Запікаються капустяні суцвіття під сирно-сметанним шаром, завдяки чому виходять дуже м’якими, соковитими і ніжними. Простіше кажучи, це справжня насолода для всіх шанувальників простих страв з овочів!
В даному випадку підійде як свіжа кольорова капуста, так і заморожена, тому рецепт може стати в нагоді в будь-який час року. Отже, запасаємося простими продуктами і приступаємо до приготування корисного перекусу!
Складові:
- кольорова капуста – близько 400 г;
- сир твердий – 80-100 г;
- сметана – 100 г;
- яйце – 1 шт .;
- сіль, перець – за смаком;
- вершкове масло (для змазування форми) – 10 г.
Цвітна капуста, запечена в духовці з сиром рецепт
- Капусту розбираємо руками на невеликі суцвіття. Промиваємо водою і занурюємо в киплячу, солону воду приблизно на 5 хвилин. Потім відкидаємо відварені суцвіття на друшляк і злегка охолоджуємо.
- Сире яйце злегка збиваємо разом з пучкою солі і за бажанням невеликою кількістю меленого перцю. Працюємо віночком, об’єднуючи білок і жовток в єдину суміш.
- До отриманої яєчної маси завантажуємо сметану і перемішуємо до отримання однорідної складу.
- Дно і бортики жаростійкої форми промазуємо шматочком вершкового масла. Подост суцвіття капусти розподіляємо рівномірно і заливаємо яєчно-сметанною масою.
- Рясно обсипає заготовку сирної стружкою. Під впливом температури сир розплавиться і утворює рум’яної скоринки, яка зробить наше блюдо ще більш апетитним.
- Відправляємо ємність в розпечену до того часу духовку. Запікаємо кольорову капусту близько 10-20 хвилин при 180 градусах. Як тільки сир повністю розплавиться і почне зарумяніваться, страва готова! Подаємо запечену кольорову капусту теплою. Використовуємо як гарнір або їмо просто так, без будь-яких доповнень.
Цвітна капуста, запечена в духовці з сиром готова! Дуже добре поєднується це блюдо зі свіжою зеленню. Смачного!