Продовжуємо тему простих і смачних домашніх пирогів. Цей пиріг дивно повітряний і легкий.
Не можна сказати, що він «тане в роті», все-таки він зроблений з дріжджового тіста, але те, що він миттєво зникає з тарілок – це факт. Зверху цього пирога утворюється цукрова скоринка, а всередині порожнини з ніжною начинкою.
Набір продуктів для нього самий звичайний, тому не зволікайте його приготувати.
необхідно:
- Борошно – 280 г (може знадобитися ще трохи)
- Яйця – 2 шт
- Молоко – 100 мл (тепле)
- Дріжджі свіжі – 15 г
- Масло вершкове або маргарин – 80 г
- Цукор – 3 ст.л
- Сіль – 2/3 ч.л
Для заливки і посипання:
- Яйця – 2 шт
- Сметана – 100 г
- Цукор – 4 ст.л
- ваніль
- Масло вершкове – 40-50 г
приготування:
Дріжджі оживити – розвести теплим молоком і 1 ст.л цукру, дати постояти 10-15 хвилин.
Змішати всі компоненти тесту до однорідної маси, вимішувати не дуже довго, без фанатизму. Тісто не круте, навіть злегка ліпковатим. Додайте борошно, щоб вам було зручно працювати з тестом, але не перестарайтеся, інакше пиріг буде сухуватим.
Викласти тісто в змащену форму. Діаметр трохи менше 28 см. Викладати, змочуючи руки водою, постаратися розподілити рівномірно.
Залишити на 1 годину в теплому місці для підйому, накривши форму, щоб не підсохла скоринка.
Через годину мокрими пальцями зробити поглиблення по всій поверхні пирога.
Потім вилити на поверхню суміш з яєць, сметани і ваніліну.
Зверху густо посипати цукром і покласти шматочки вершкового масла.
Випікати при 160 градусах до рум’яності (близько 30 хв – орієнтуйтеся на вашу духовку).
Смачного!!!