Цукровий пиріг

Цукровий пиріг

Продовжуємо тему простих і смачних домашніх пирогів. Цей пиріг дивно повітряний і легкий.

Не можна сказати, що він «тане в роті», все-таки він зроблений з дріжджового тіста, але те, що він миттєво зникає з тарілок – це факт. Зверху цього пирога утворюється цукрова скоринка, а всередині порожнини з ніжною начинкою.

Набір продуктів для нього самий звичайний, тому не зволікайте його приготувати.

необхідно:

  • Борошно – 280 г (може знадобитися ще трохи)
  • Яйця – 2 шт
  • Молоко – 100 мл (тепле)
  • Дріжджі свіжі – 15 г
  • Масло вершкове або маргарин – 80 г
  • Цукор – 3 ст.л
  • Сіль – 2/3 ч.л

Для заливки і посипання:

  • Яйця – 2 шт
  • Сметана – 100 г
  • Цукор – 4 ст.л
  • ваніль
  • Масло вершкове – 40-50 г

приготування:

Дріжджі оживити – розвести теплим молоком і 1 ст.л цукру, дати постояти 10-15 хвилин.

Цукровий пиріг

Змішати всі компоненти тесту до однорідної маси, вимішувати не дуже довго, без фанатизму. Тісто не круте, навіть злегка ліпковатим. Додайте борошно, щоб вам було зручно працювати з тестом, але не перестарайтеся, інакше пиріг буде сухуватим.

Цукровий пиріг

Викласти тісто в змащену форму. Діаметр трохи менше 28 см. Викладати, змочуючи руки водою, постаратися розподілити рівномірно.

Залишити на 1 годину в теплому місці для підйому, накривши форму, щоб не підсохла скоринка.

Цукровий пиріг

Через годину мокрими пальцями зробити поглиблення по всій поверхні пирога.

Цукровий пиріг

Потім вилити на поверхню суміш з яєць, сметани і ваніліну.

Цукровий пиріг

Цукровий пиріг

Зверху густо посипати цукром і покласти шматочки вершкового масла.

Цукровий пиріг

Випікати при 160 градусах до рум’яності (близько 30 хв – орієнтуйтеся на вашу духовку).

Цукровий пиріг

Смачного!!!