Цибуля маринована для шашлику, салатів, сендвічів

Цибуля маринована для шашлику, салатів, сендвічів

Маринована цибуля – дуже смачна штука. Добре тримати баночку приготованого лука в холодильнику круглий рік – вона виручить вас, якщо під рукою не виявиться інших відповідних пікантних овочів, адже цибуля в продажу є завжди, круглий рік.

необхідно:

  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт
  • Вода – 2 скл. (Стакан 250 мл)
  • Сіль – 2 ч.л. з невеликою гіркою
  • Цукор – 2 ч.л.с невеликою гіркою
  • Оцет 9% – 2-3 ст.л. (На ваш смак)

приготування:

Цибулю нарізати кільцями, але не розбирати, нехай будуть щільні шайбочки – так більше увійде в банку.

У мене банка 1 л.

Складаємо і заливаємо гарячим маринадом:

Для маринаду в окріп насипати сіль і цукор, розмішати, додати оцет.

Цибуля маринована для шашлику, салатів, сендвічів

Рівень маринаду може бути трохи нижче рівня лука, так як, постоявши, цибулю осяде і покриється рідиною.

Цибуля маринована для шашлику, салатів, сендвічів

Ось так.

Цибуля маринована для шашлику, салатів, сендвічів

Охолоджуємо і можна вживати, як вам захочеться.

Зберігати в холодильнику можна і пару тижнів.

Смачного!

Не забудьте підписатися на наші новинки, ми обов’язково знайдемо для вас щось потрібне і корисне :)))