Маринована цибуля – дуже смачна штука. Добре тримати баночку приготованого лука в холодильнику круглий рік – вона виручить вас, якщо під рукою не виявиться інших відповідних пікантних овочів, адже цибуля в продажу є завжди, круглий рік.
необхідно:
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт
- Вода – 2 скл. (Стакан 250 мл)
- Сіль – 2 ч.л. з невеликою гіркою
- Цукор – 2 ч.л.с невеликою гіркою
- Оцет 9% – 2-3 ст.л. (На ваш смак)
приготування:
Цибулю нарізати кільцями, але не розбирати, нехай будуть щільні шайбочки – так більше увійде в банку.
У мене банка 1 л.
Складаємо і заливаємо гарячим маринадом:
Для маринаду в окріп насипати сіль і цукор, розмішати, додати оцет.
Рівень маринаду може бути трохи нижче рівня лука, так як, постоявши, цибулю осяде і покриється рідиною.
Ось так.
Охолоджуємо і можна вживати, як вам захочеться.
Зберігати в холодильнику можна і пару тижнів.
Смачного!
Не забудьте підписатися на наші новинки, ми обов’язково знайдемо для вас щось потрібне і корисне :)))