Якщо ви віддаєте перевагу обходитися без окремо приготованого гарніру, пропонуємо простий рецепт човників з кабачків, фаршированих сумішшю шинки і помідорів, запечених під шаром сиру. Смак виходить настільки багатим, що не вимагає ніяких доповнень, тому блюдо сміливо можна вважати самодостатнім! Тут з’єднуються і овочі, і м’ясний продукт, і велика кількість сирної стружки. Максимум, що може доповнити цей ситний і повноцінний мікс – ароматна зелень або овочева нарізка.
Фаршировані човники з кабачків в духовці – блюдо поширене. Начинка може бути різною. Шинку при бажанні можна замінити беконом, куркою, сосисками, ковбасою і т.д. Також наповнювач можна зробити повністю овочевим, виключивши м’ясні компоненти і додавши до списку гриби, солодкі перці, морква і т.д. (В такому разі не забуваємо попередньо обсмажити овочі). А бажаючі зробити начинку максимально ситної і м’ясної можуть подивитися детальний рецепт фаршированих кабачків з фаршем.
Складові:
- кабачок – 1 шт. (Близько 300 г);
- помідор – 100 г;
- цибуля – 100 г (1 маленька головка);
- шинка – 50 г;
- сир – 50 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження) – 1-2 ст. ложки.
Фаршировані човники з кабачків в духовці рецепт з фото
[Ad # first]
[Ad # second]
- Для рецепта беремо молодий кабачок з тонкою шкіркою, миємо й обсушуємо. Видаляємо плодоніжки, а потім розрізаємо плід вздовж навпіл. За допомогою чайної ложки вичищаємо всю м’якоть, зберігаючи тільки дно і стінки завтовшки близько 5 мм. Виходять акуратні човники, готові до фарширування.
- Всю кабачкову м’якоть дрібно рубаємо ножем, складаємо в миску. Додаємо помідори, нарізні дрібними кубиками.
- Очищену цибулину подрібнюємо ножем і обсмажуємо 3-5 хвилин на розігрітій олії. Не забуваємо помішувати нарізку, щоб не допустити підгоряння.
- До підсмаженої цибулі завантажуємо шинку, нарізану невеликими кубиками. Помішуючи, тримаємо суміш на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Шинку зі смаженою цибулею перекладаємо в миску з помідорами і кабачкової м’якоттю. Додаємо ложку сметани.
- Солимо / перчимо складові начинки, розмішуємо.
- Кабачкові човники викладаємо у форму. Посипаємо заготовки сіллю і перцем. Кабачки після запікання виходять м’яко-хрусткими, тобто не повністю розм’якли. Якщо це не подобається, перед фарширування можна відварити човники в киплячій воді буквально пару-трійку хвилин, щоб плоди злегка розм’якшилися, але зберегли форму.
- Трамбуючи, щільно наповнюємо човники начинкою. Повинна вміститися вся суміш – нічого страшного, якщо вийде гірка.
- Сир тремо на дрібній тертці і рясно засипаємо заготовки.
- Ставимо в прогріту духовку. Запікаємо кабачки близько 30-40 хвилин. Температура – 180 градусів. Фаршировані човники з кабачків з рум’яної сирної «шапочкою» подаємо в гарячому вигляді!
Смачного!