Чізкейк (рецепт в мультиварці)

Мені дуже подобається випічка в мультиварці. Тому в ній я і вирішила приготувати свій перший чізкейк. Він вийшов ніжний, повітряний і дуже смачний.

Чізкейк рецепт в мультиварці

Для приготування чізкейку за рецептом в мультиварці нам знадобиться:

для основи з тіста

  • 220 грам борошна,
  • 1 яйце,
  • 70 грам цукру,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 120 грам маргарину або вершкового масла,
  • 1 чайна ложка розпушувача,

для сирного крему

  • 450 грам вершкового сиру (в ідеалі сир “Філадельфія”, але мені, живучи у величезному мегаполісі, не вдалося знайти цей сир, тому замінюємо “Філадельфію” будь-яким іншим вершковим сиром, наприклад “Альметте” або “Creme Bonjour”),
  • 3 яйця,
  • 100 грам цукру,
  • 80 грам вершків (33-35% жирності),
  • 10 грам ванільного цукру.

Рецепт приготування смачного і ніжного чізкейку в мультиварці.

Перше і найголовніше, чим мене привабив саме цей рецепт, так це те, що він не припускав випічку чизкейка з основою з печива. Тому нам необхідно приготувати основу з тіста.

У мене не було м’якого маргарину, а був тільки заморожений. Тому я готувала тісто, використавши за основу рецепт рубленого тесту.

Змішаємо в комбайні борошно (насадка-ніж), розпушувач, сіль і цукор. Додаємо до них маргарин, порізаний на шматочки. Порубати маргарин з борошном. Вийшла олійно-борошняна крихта. Додаємо до крихті яйця і замішуємо тісто.

IMG_5850 IMG_5858 IMG_5865 IMG_5870 IMG_5876

У чаші мультиварки сформуємо руками з тіста основу з бортами в 4-5 см (використовувати качалку тут буде проблематично, тісто кришиться). Приберемо форму в холодильник.

В оригіналі рецепт тесту був наступний. Збиваємо яйця з розм’якшеним маслом, цукром і сіллю. Додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.

IMG_5884

інгредієнти для сирного крему, а саме вершковий сир, вершки, цукор, ванільний цукор і яйця, збиваємо міксером до однорідності.

IMG_5890 IMG_5894

Виливаємо вийшов сирний крем на основу.

IMG_5904

Випікаємо чізкейк за рецептом в мультиварці 2 години, режим “Випічка”.

У мене мультиварка Панасонік, де режим випічки триває максимум 65 хвилин. Тому запускаємо випічку на 60 хвилин, потім запускаємо цей режим ще раз, теж на 60 хвилин. Якщо повторно режим “Випічка” не включається, то слід почекати 1 хвилину перед його запуском.

Чізкейк рецепт в мультиварці

У готовому чізкейк серединка повинна трохи тремтіти. Тому коли звучить звуковий сигнал про готовність, ми відкриваємо мультиварку, переконуємося, що серединка тремтить, і залишаємо в такому вигляді чізкейк ще хвилин на 10 в мультиварці. Потім чашу мультиварки дістаємо і залишаємо чізкейк остигати до кімнатної температури, після чого прибираємо в холодильник.

Чізкейк рецепт в мультиварці

Повністю остиглий і охолоджений чізкейк дістаємо з чаші мультиварки, нарізаємо на порційні шматки і подаємо до столу. Смачний десерт готовий.

Чізкейк рецепт в мультиварці Чізкейк рецепт в мультиварці Чізкейк рецепт в мультиварці

Смачного.