Дванадцять повновагих порцій. Якщо ви сумніваєтеся, чи є любителем кокосових чізкейк, просто приготуйте його і вам все стане ясно. Кокос дивно добре поєднується з сиром.
необхідно:
- Для тесту
- Борошно – 300 г
- Масло вершкове або маргарин – 180 г
- Сметана – 50 г
- Цукор – 4 ст.л
- Жовтки – 2 шт
- Сіль – ¼ ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л з невеликою гіркою
Для начинки
- Сир – 750 г
- Кокосова стружка – 100 г
- Сметана – 150 г
- Цукор – 200 г
- Сіль – 1/3 ч.л
- Манна крупа – 3 ст.л
- Білки – 3 шт
- Жовтки – 1 шт.
приготування:
тісто:
Змішати жовтки, цукор, розм’якшене масло, сіль, сметану.
Додати борошно, змішане з розпушувачем.
Має вийти приємне, зручне для оброблення тісто.
Змастити роз’ємну форму (26 см) і викласти тісто на дно і боки.
Посипати на тісто одну столову ложку манної крупи або сухарів.
Для начинки:
Збити 3 білки до стійких піків. Відставити.
В окремому посуді змішати всі інші компоненти начинки.
В кінці обережно ложкою вмішати білки.
Викласти начинку на тісто.
Поправити бортики, щоб вони були врівень з начинкою.
Піч 1 год 15 хв. при температурі 170 градусів.
Охолодити, посипати цукровою пудрою або прикрасити по своєму бажанню.
Смачного!