Чебуреки з заварного тіста

Не так давно я стала частіше готувати чебуреки. Вся справа в тому, що знайшла новий для мене, дуже цікавий і смачний рецепт тесту для чебуреків. Але, все по порядку.

Чебуреки з заварного тіста

Щоб приготувати чебуреки з заварного тіста з м’ясом нам знадобиться:

для тесту:

  • борошно 450 грам,
  • 200 мл крутого окропу,
  • 2 столові ложки рослинної олії,
  • 1 столова ложка горілки (коньяку, віскі …)
  • 1 чайна ложка солі,

для начинки:

  • 500 грам фаршу,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 150 грам йогурту або кефіру
  • сіль,
  • перець.

Рецепт чебуреків з заварного тіста з м’ясом.

Заміс тесту роблю в хлібопічці.

У відерце хлібопічки просеем борошно і додамо сіль.

Відміряємо потрібну кількість окропу. (В порядку експерименту один раз додала замість окропу дуже гаряче молоко, вийшло дуже смачно.) Включимо заміс і додамо окріп в борошно. Потім покладемо масло і горілку.

Після того як тісто добре вимісити, дістанемо його з відерця, накриємо серветкою і дамо постояти мінімум годину.

Тісто по цьому рецепту виходить дуже м’яким і смачним.

Для приготування начинки.

Перекрутити цибулю на м’ясорубці і додамо в фарш, посолити, поперчити, покладемо йогурт (звичайно, натуральний без солодких добавок :)) або кефір. Все добре перемішати.

З частини тесту скачаємо ковбаску. Разрежем її на великі частини. Кожну частину розкачати в коржики. На один край коржики покладемо фарш, накриємо іншим краєм коржики і защипніть. Можна краю злегка придавити зубчиками вилки.

Смажити чебуреки у великій кількості масла з двох сторін до рум’яної. Після цього складати їх в каструлю і накривати кришкою. Це робиться для того, щоб тісто отмякла.

Їсти чебуреки потрібно неодмінно гарячими.

Смачного.