Не так давно я стала частіше готувати чебуреки. Вся справа в тому, що знайшла новий для мене, дуже цікавий і смачний рецепт тесту для чебуреків. Але, все по порядку.
Щоб приготувати чебуреки з заварного тіста з м’ясом нам знадобиться:
для тесту:
- борошно 450 грам,
- 200 мл крутого окропу,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- 1 столова ложка горілки (коньяку, віскі …)
- 1 чайна ложка солі,
для начинки:
- 500 грам фаршу,
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 150 грам йогурту або кефіру
- сіль,
- перець.
Рецепт чебуреків з заварного тіста з м’ясом.
Заміс тесту роблю в хлібопічці.
У відерце хлібопічки просеем борошно і додамо сіль.
Відміряємо потрібну кількість окропу. (В порядку експерименту один раз додала замість окропу дуже гаряче молоко, вийшло дуже смачно.) Включимо заміс і додамо окріп в борошно. Потім покладемо масло і горілку.
Після того як тісто добре вимісити, дістанемо його з відерця, накриємо серветкою і дамо постояти мінімум годину.
Тісто по цьому рецепту виходить дуже м’яким і смачним.
Для приготування начинки.
Перекрутити цибулю на м’ясорубці і додамо в фарш, посолити, поперчити, покладемо йогурт (звичайно, натуральний без солодких добавок :)) або кефір. Все добре перемішати.
З частини тесту скачаємо ковбаску. Разрежем її на великі частини. Кожну частину розкачати в коржики. На один край коржики покладемо фарш, накриємо іншим краєм коржики і защипніть. Можна краю злегка придавити зубчиками вилки.
Смажити чебуреки у великій кількості масла з двох сторін до рум’яної. Після цього складати їх в каструлю і накривати кришкою. Це робиться для того, щоб тісто отмякла.
Їсти чебуреки потрібно неодмінно гарячими.
Смачного.