Часом дуже важко вибрати вдалу закуску серед достатку кулінарних рецептів, особливо напередодні новорічних свят. Якщо ви хочете, щоб салат був презентабельним і неймовірно смачним, тоді приготуйте цезар з куркою і перепелиними яйцями. Компоненти для частування є в наявності будь-якого супермаркету, а деякі можна приготувати і самим.
Салат «Цезар»: рецепт з куркою і перепелиним яйцем
Складові
- Яйця перепелині – 12 шт. + –
- Куряче філе – 200 г + –
- Рукола – 250 г + –
- Грінки – 100 г + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Оливкова олія – 5 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Твердий сир пармезан (або інший твердий сир) – 40 г + –
- Часник – 1 зубок + –
Як зробити вдома салат цезар з руколою, яйцем і куркою
Салат з руколою і перепелиними яйцями не тільки створить святкову атмосферу за столом, а ще принесе чимало користі для організму. Яйця перепілки низькокалорійні, так що салат з ними ніяк не позначиться на вашій талії.
Свіжа рукола подарує легкість, якої так не вистачає в святкові дні. М’ясо курки, без якого важко уявити цезар, можна приготувати на свій розсуд: відварити, посмажити або запекти.
- Яйця перепілки відваріть до готовності і повністю остудіть в воді. Потім очистіть їх від шкаралупи і помістіть в ємність з кришкою, щоб продукт не заветріться.
- У духовій шафі приготуйте грінки для салату відповідним для вас способом. Потім натріть грінки і остудіть. Розкладіть сухарики на пергаментний папір і за бажанням посипте сушеними травами.
- Філе наріжте тоненькими смужками, приправте їх сіллю і чорним перцем. Обсмажте м’ясо на сковороді до повної готовності. Щоб м’ясної компонент вийшов хрустким, смажте його на сильному вогні до рум’яної скоринки. Потім вийміть м’ясо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
- Рукколу, помідори і перець ретельно вимийте, овочі почистіть. Наріжте перець тонкими часточками, а помідори – кубиками.
- Візьміть три салатні тарілки, спочатку розкладіть рукколу, а потім порізані плоди. З половини лимона вичавити сік і полийте їм овочі.
- Тепер додайте до овочів м’ясо курки. Поріжте перепелині яйця навпіл і також додайте їх до салату. Заправте цезар оливковою олією і перемішайте.
- Пармезан настругати гострим ножем і посипте зверху кожної порції салату.
Незвичайний, але дуже смачний цезар, без сумніву, сподобається вам і вашим рідним.
Як приготувати грінки для «Цезаря» своїми руками
У будь-якому сучасному супермаркеті можна знайти спеціальні сухарики для приготування цезаря. Але приготувати самостійно хрусткі крутонами не складе великої праці. З домашніми грінками салат буде набагато смачніше і ароматні.
- Грінки з білого хліба приготувати дуже просто. Потрібно взяти кілька шматочків хліба для тостів і підсмажити їх до рум’яної скоринки в духовці або за допомогою тостера. Потім натріть готові грінки часником, остудіть і поламайте на кілька шматочків кожен шмат.
Можна приготувати сухарі з будь-якого білого хліба: батона, цеглинки або багета. Перевагу слід віддавати більше пористій хлібу, так як для класичного цезаря використовується саме такий вид грінок.
- Не обов’язково готувати хліб шматочками, можна відразу порізати на квадрати або довгими смужками.
- Якщо плануєте робити легкий салат, то досить просто підсушити хліб в духовці.
- До святкового варіанту закуски краще підрум’янити грінки.
- Готові, ще гарячі сухарики полити оливковою олією і посипати спеціями, а потім швидко перемішати кілька разів.
- Також можна робити грінки з чорного хліба, але такий процес вимагає особливої уваги. Якщо пережарити темні сухарики, то вони будуть гірчити в салаті. Найкраще готувати їх при температурі 150 ° С.
Як правильно відварити перепелині яйця
Відварювання перепелиних яєць нічим не відрізняється від традиційного процесу, але все ж потрібно знати кілька тонкощів готування.
- Щоб відварити яйця круто для салату цезар, потрібно кип’ятити яйця перепілки не менш 5 хвилин. Після обов’язково яйця опускаються в холодну воду. Це потрібно для того, щоб добре очистити їх від шкаралупи. Якщо є можливість – можна додати у воду лід.
- Для теплого варіанти салату можна зробити яйця перепілки всмятку. Відварювати їх в підсоленій воді потрібно не більше, ніж 3 хвилини, потім необхідно відразу ж вийняти і опустити в крижану воду. Чистити яйця всмятку краще перед тим, як додавати в блюдо.
Ні в якому разі не переварюйте яйця – це може сильно позначитися на смакових якостях продукту. Також неправильна варіння позбавляє яєць всіх корисних речовин.
- Перед тим, як приготувати перепелині яйця, дістаньте лоток з холодильника. Потрібно дати їм нагрітися до кімнатної температури, а потім опускати в окріп.
- Коли ви купуєте продукт, переконайтеся, що він відмінної якості. Краще купувати яйця перепілки в упаковках, де проставляються всі потрібні дати. В іншому випадку несвіжі яйця тільки зіпсують блюдо.
Тепер відомий салат цезар з куркою і перепелиними яйцями буде частим гостем на вашому святковому столі. З нашими рецептами і кулінарними порадами приготування перетвориться в приємне проведення часу.