Як і кесаділья, блюдо під назвою буріто (буріто) належить до традиційної мексиканської кухні і являє собою апетитний «згорток» – тонку тортилью, наповнену різноманітними компонентами. Основна відмінність полягає в способі подачі – якщо в першому випадку коржик просто складається навпіл, тут начинка загортається в акуратні напівзакриті «конверти». Така формування робить закуску зручною для перекусу на ходу – запечатана оболонка надійно утримує вміст всередині, вони не розсипається і не розвалюється на частини.
Начинка для буріто дозволяє міксувати найрізноманітніші продукти: м’ясо, курку, овочеві суміші, велика кількість приправ. Сьогодні в якості м’ясної складової віддамо перевагу фаршу, а щоб підкреслити настрій Мексики, доповнимо його кукурудзяними зернами, квасолею і обов’язково гострим перцем.
Складові:
- мексиканські коржі (тортільяс) – 4-6 шт .;
- фарш (яловичий або інший) – 250 г;
- квасоля консервована – 100 г;
- кукурудза консервована – 100 г;
- помідори – 300 г;
- сир – 100 г;
- цибулина – 1 невелика;
- часник – 1-2 зубці;
- сіль за смаком;
- червоний гострий мелений перець за смаком;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.
Бурито рецепт з фаршем в домашніх умовах
[Ad # first]
[Ad # second]
- На розігрітій олії обсмажуємо порубаний дрібно цибулю. Підтримуємо помірну температуру і не забуваємо перемішувати лушпиння нарізку.
- Як тільки цибуля злегка зарум’яниться, завантажуємо фарш. Розбиваємо лопаткою великі м’ясні грудки. Періодично помішуючи, чекаємо, коли фарш повністю змінить червоний колір на сіро-бежевий, і впоратися волога.
- Паралельно готуємо помідори. Робимо на плодах хрестоподібні розрізи, заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Після гарячої «ванни» обполіскувати овочі холодною водою. Знімаємо тонку розм’якла шкірку.
- М’якоть помідорів дрібно нарізаємо.
- Викладаємо до фаршу, перемішуємо.
- Тримаємо м’ясну суміш на сильному вогні майже до повного випаровування рідини. Час від часу помішувати. Начинка для буріто не повинна бути сильно мокрою, інакше вона розмочити і прорве тонкий корж.
- Як тільки випарується зайва волога, додаємо до фаршу квасоля і кукурудзу, вичавлюємо через прес часник. Солимо, додаємо червоний перець.
- Перемішуємо і прибираємо з вогню, знімаємо пробу. В оригіналі страва повинна бути дуже гострим, але в домашніх умовах можна регулювати смак, роблячи його насичено-пекучим або делікатним. У будь-якому випадку начинка не повинна бути прісною!
- Остужаем м’ясну суміш до теплого стану і приступаємо до формування. Беремо мексиканську корж – покупну або приготовану в домашніх умовах (рецепт тут). По центру розміщуємо порцію фаршу, зверху присипаємо натертим дрібно сиром.
- Підгинаємо нижню частину коржа до начинки.
- Далі, починаючи з правого або лівого краю, загортаємо заготовку в рулон. Виходять вироби з однієї відкритої стороною.
- Перед дегустацією злегка обсмажуємо буріто на сухій сковороді-гриль або звичайною. Спочатку викладаємо вироби швом вниз. Як тільки злегка підрум’яниться нижня сторона, перевертаємо, підсушують другий бік.
- Подаємо буріто в теплому вигляді. За бажанням можна доповнити трапезу мексиканськими соусами гуакамоле або сальса.
Бурито в домашніх умовах готово! Смачного!