Булочки з кунжутом

Якщо Вам набрид хліб, то пропоную замінити його на булочки з кунжутом. 

Булочки з кунжутом

Щоб приготувати булочки з кунжутом нам знадобиться:

  • 240 мл сироватки (якщо її немає, то можна взяти воду),
  • 1 яйце,
  • 25 грам живих дріжджів (або 2,5 чайної ложки сухих),
  • 100 грам вершкового масла або маргарину,
  • 500 грам борошна,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 3 столові ложки цукру.

Рецепт булочок з кунжутом.

Я замішую тісто в хлібопічці. Дріжджі розчиняю в теплій сироватці (або воді), додаю яйце і вершкове масло. Просіваю зверху борошно. Додаю сіль, цукор.

Ставлю відерце в хлібопічку, режим “Тісто”.

Обов’язково простежимо за консистенцією тесту, воно не повинно бути рідким.

Після того як пролунає звуковий сигнал про закінчення режиму “Тісто”, відключаю хлібопічку, залишаючи тісто там на расстойку. Коли воно підніметься до самого верху відерця, то обминали його і приступаю до оброблення.

Якщо у Вас немає хлібопічки, то звичайно доведеться попрацювати руками.

Приступимо до формування булочок. При обробленні дріжджового тіста руки потрібно постійно змочувати в рослинній олії, або обробляти тісто на посипаній борошном робочій поверхні. Розділимо тісто на 18-20 рівних частин. Скачаємо з них кульки.

IMG_6388

Викладемо булочки на змащений маслом деко, при бажанні зверху можна зробити надрізи, але можна і залишити як є.

Якщо Ви хочете, щоб булочки були рум’яні з усіх боків, то потрібно їх класти на великій відстані один від одного.

IMG_6397

Поставимо расстаіваться їх в тепле місце. Коли булочки трохи піднімуться, смажена їх яйцем і посипем кунжутом.

Випікати булочки близько 30 хвилин в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці.

IMG_6403

Смачного.

Крім того, що ці булочки прекрасно замінюють звичайний хліб, їх можна розрізати навпіл, покласти всередину копчену ковбаску, за бажанням листя салату і соус до смаку, вийдуть смачні бутерброди до сніданку.

Смачного.