Булочки з кремом «Патісьер»

Мені доводилося готувати різні види булочок, булочки з ковбасою, булочки з цукром і корицею (плюшки), а ось булочки з кремом я готувала вперше. Ніколи б не могла подумати, що і цей вид випічки дуже смачний. Булочки з кремом “Патісьер” розлетілися за вечір. Рекомендую.

Булочки з кремом

Для приготування булочок з кремом нам знадобиться:

для крему “Патісьер”

  • 2 яйця,
  • 30 грам крохмалю,
  • 100 грам цукру,
  • 400 мл молока,
  • 1 столова ложка ванільного цукру,

для дріжджового тіста

  • 160 мл молока,
  • 20 грам живих дріжджів,
  • 1,5 чайні ложки +80 грам цукру,
  • 100 +370 грам борошна,
  • 2 яйця,
  • 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
  • трохи солі.

Рецепт приготування булочок з заварним кремом “Патісьер”.

Приготуємо дріжджове тісто для булочок за рецептом для хлібопічки, основні моменти ручного замісу можна подивитися тут.Дріжджове тісто на опарі

Поки тісто підходить, приготуємо крем “Патісьер”, який є різновидом заварного крему. Я готувала зовсім простий крем. Складемо всі необхідні інгредієнти в каструлю, добре розмішати і поставимо на вогонь. Доводимо крем до кипіння, постійно інтенсивно помішуючи. Кип’ятимо приблизно 1 хвилину. Заважаємо обов’язково.

1075

IMG_1086

IMG_1089

Знімаємо крем з плити і охолоджуємо.

IMG_1111

Готове тісто поділяємо на невеликі частини, кожну з яких скочується в кульку. Накриємо кульки рушником і дамо трохи відпочити.

IMG_1115

Розкачати кожен кульку в овальну корж. Покладемо крем (приблизно столову ложку) на один край коржі, трохи відступивши від краю, защипніть добре краю в середині коржі, а іншу частину коржі надрежем ножем не до кінця і накриємо зверху частину коржі з кремом. Защипніть добре тісто, між іншим булочку з кремом на деко, змащене олією. Класти потрібно на шов, щоб булочка в процесі вистоювання і випікання не розповзається.

IMG_1132 IMG_1137 IMG_1142

Коли все булочки викладені на деко, накриємо їх кухонним рушником або серветкою і дамо піднятися протягом приблизно 15-20 хвилин.

IMG_1152

Смажена булочки з кремом сирим яйцем і відправимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо булочки до золотистого кольору.

IMG_1182Булочки з кремом
Булочки з кремом

Готові булочки перекладаємо на решітку і посипаємо цукровою пудрою.

Булочки з кремомБулочки з кремомБулочки з кремом Коли булочки трохи охолонуть, ними можна радувати своїх близьких, подавши до столу.

Булочки з кремом

Смачного.