Мені доводилося готувати різні види булочок, булочки з ковбасою, булочки з цукром і корицею (плюшки), а ось булочки з кремом я готувала вперше. Ніколи б не могла подумати, що і цей вид випічки дуже смачний. Булочки з кремом “Патісьер” розлетілися за вечір. Рекомендую.
Для приготування булочок з кремом нам знадобиться:
для крему “Патісьер”
- 2 яйця,
- 30 грам крохмалю,
- 100 грам цукру,
- 400 мл молока,
- 1 столова ложка ванільного цукру,
для дріжджового тіста
- 160 мл молока,
- 20 грам живих дріжджів,
- 1,5 чайні ложки +80 грам цукру,
- 100 +370 грам борошна,
- 2 яйця,
- 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
- трохи солі.
Рецепт приготування булочок з заварним кремом “Патісьер”.
Приготуємо дріжджове тісто для булочок за рецептом для хлібопічки, основні моменти ручного замісу можна подивитися тут.
Поки тісто підходить, приготуємо крем “Патісьер”, який є різновидом заварного крему. Я готувала зовсім простий крем. Складемо всі необхідні інгредієнти в каструлю, добре розмішати і поставимо на вогонь. Доводимо крем до кипіння, постійно інтенсивно помішуючи. Кип’ятимо приблизно 1 хвилину. Заважаємо обов’язково.
Знімаємо крем з плити і охолоджуємо.
Готове тісто поділяємо на невеликі частини, кожну з яких скочується в кульку. Накриємо кульки рушником і дамо трохи відпочити.
Розкачати кожен кульку в овальну корж. Покладемо крем (приблизно столову ложку) на один край коржі, трохи відступивши від краю, защипніть добре краю в середині коржі, а іншу частину коржі надрежем ножем не до кінця і накриємо зверху частину коржі з кремом. Защипніть добре тісто, між іншим булочку з кремом на деко, змащене олією. Класти потрібно на шов, щоб булочка в процесі вистоювання і випікання не розповзається.
Коли все булочки викладені на деко, накриємо їх кухонним рушником або серветкою і дамо піднятися протягом приблизно 15-20 хвилин.
Смажена булочки з кремом сирим яйцем і відправимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо булочки до золотистого кольору.
Готові булочки перекладаємо на решітку і посипаємо цукровою пудрою.
Коли булочки трохи охолонуть, ними можна радувати своїх близьких, подавши до столу.
Смачного.