Булочки з ковбасою

Я, як і всі власники кулінарних сторінок, постійно перебуваю в пошуку нових і цікавих рецептів. І зовсім недавно я знайшла дуже, на мій погляд, класний рецепт булочок з ковбасою. Всім любителям сосисок і ковбаси в тесті буде цікаво.

Булочки з ковбасою

Для приготування булочок з ковбасою нам знадобиться:

для дріжджового тіста:

  • 160 мл молока,
  • 20 грам живих дріжджів,
  • 1,5 чайні ложки цукру,
  • 100 грам борошна + 370 грам борошна в тісто,
  • 2 яйця,
  • 80 грам цукру,
  • 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
  • трохи солі,

для начинки:

  • 300-500 грам докторської ковбаси.

Рецепт приготування булочок з ковбасою.

Хочу відразу вставити якесь зауваження стосовно даного рецепта. Я вже багато разів писала, що при першому приготуванні страви завжди намагаюся слідувати рецептом, а вже після вношу корективи, якщо смак страви сподобався. Ось і тут, булочки вийшли просто дивовижні, але такі величезні !!! Тому, як мені здається, ковбасу краще брати невеликого діаметра, 5-6 см, а шматочки тіста брати вагою грам 20. 

Приготуємо дріжджове тісто за рецептом. Після того як тісто підійде, можна приступити до приготування булочок.

IMG_6425

Ковбасу наріжемо тонкими кружечками.

Розділимо тісто на шматочки, вагою приблизно 30 грам, скачаємо з них кульки і, накривши чистим рушником, дамо трохи постояти, відпочити, хвилин 10.

IMG_6429

Для формування булочки нам знадобиться 3 кульки тесту і 2 шматочки ковбаси.

Розкачати кожен кульку в кружечок. Діаметр кружечка повинен бути трохи більше діаметру ковбаси. Складемо шарами: тісто, ковбаса, тісто, ковбаса, тісто.

6454

Зробимо 4 надрізу (як на фото) і вивернемо булочки зрізами вгору.

IMG_6463

Викладемо булочки з ковбасою на змащене маслом деко і дамо їм піднятися в 2 рази. Смажена яйцем.

IMG_6467

Випікати булочки при 160 градусах 15-20 хвилин, до рум’яності.

Виходить дуже красиво і смачно!

IMG_6484

Смачного!

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.