Я, як і всі власники кулінарних сторінок, постійно перебуваю в пошуку нових і цікавих рецептів. І зовсім недавно я знайшла дуже, на мій погляд, класний рецепт булочок з ковбасою. Всім любителям сосисок і ковбаси в тесті буде цікаво.
Для приготування булочок з ковбасою нам знадобиться:
для дріжджового тіста:
- 160 мл молока,
- 20 грам живих дріжджів,
- 1,5 чайні ложки цукру,
- 100 грам борошна + 370 грам борошна в тісто,
- 2 яйця,
- 80 грам цукру,
- 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
- трохи солі,
для начинки:
- 300-500 грам докторської ковбаси.
Рецепт приготування булочок з ковбасою.
Хочу відразу вставити якесь зауваження стосовно даного рецепта. Я вже багато разів писала, що при першому приготуванні страви завжди намагаюся слідувати рецептом, а вже після вношу корективи, якщо смак страви сподобався. Ось і тут, булочки вийшли просто дивовижні, але такі величезні !!! Тому, як мені здається, ковбасу краще брати невеликого діаметра, 5-6 см, а шматочки тіста брати вагою грам 20.
Приготуємо дріжджове тісто за рецептом. Після того як тісто підійде, можна приступити до приготування булочок.
Ковбасу наріжемо тонкими кружечками.
Розділимо тісто на шматочки, вагою приблизно 30 грам, скачаємо з них кульки і, накривши чистим рушником, дамо трохи постояти, відпочити, хвилин 10.
Для формування булочки нам знадобиться 3 кульки тесту і 2 шматочки ковбаси.
Розкачати кожен кульку в кружечок. Діаметр кружечка повинен бути трохи більше діаметру ковбаси. Складемо шарами: тісто, ковбаса, тісто, ковбаса, тісто.
Зробимо 4 надрізу (як на фото) і вивернемо булочки зрізами вгору.
Викладемо булочки з ковбасою на змащене маслом деко і дамо їм піднятися в 2 рази. Смажена яйцем.
Випікати булочки при 160 градусах 15-20 хвилин, до рум’яності.
Виходить дуже красиво і смачно!
Смачного!
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.