Брізоль з курячого філе, покроковий рецепт

Брізоль з курячого філе покроковий рецепт
Легко і ситно почати ранок або підкріпити свої сили в середині трудового дня всім допомагають домашні страви, приготовані на м’ясній основі. Любителі добре прожарених котлет і відбивних оцінять ніжний смак і аромат такого частування, як бризоль з курячого філе, зробленого за нескладним рецептом.

Він робиться з добірного шматка грудини, який злегка відбивають, обвалюють у борошні, занурюють в яєчну бовтанку, сухарі білого хліба і подрумянивают.

Як роблять бризоль з курки і з чим його їдять

За незвичайною назвою, яке в перекладі буквально розшифровується як обсмажене в яйці, ховається неймовірно смачне м’ясне ласощі. У класичному варіанті соковитий бризоль з відбитого або рубленого філе курки подається з молочним соусом домашнього виробництва.

Однак це блюдо універсально, тому його можна супроводжувати гарніром з тушкованих кабачків, завжди затребуваною картоплею пюре або свіжим овочевим салатом.

brizol-iz-kurinogo-file-poshagovyj-recept

У кожного домашнього кухаря, який знає толк в гарячих м’ясних стравах, є свій, не схожий на інші рецепт, як приготувати бризоль з курячого філе і навіть з фаршу.

Так, хтось вважає за краще загортати відбиті скибочки курятини в уже готові яєчні млинці, інші ж господині обвалюють в сирому яйці.

Справжні гурмани віддають перевагу класти в середину курячої відбивної солоні огірки, сир, грибну піджарку. Варіантів приготування цієї м’ясної ласощів не менше, ніж любителів їм поласувати. Давайте експериментувати!

Класичний бризоль з курки: детальний домашній рецепт

Складові

  • Куряча грудина свіжа – 1 кг + –
  • Яйця курячі – 4-5 шт. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 6 ст. л. + –
  • Рослинна олія рафінована – близько 100 мл + –
  • Улюблені спеції для курки – 1/4 ч. Л. + –
  • Сіль – приблизно 1 ч. Л. + –

Як приготувати бризоль з курки покроково за базовим рецептом

Коли часу на смакоту майже немає, а бутерброд вже не лізе в рот, пропонуємо компромісне рішення у вигляді курячого бризолу.

Кількості продуктів, запропонованих в цьому простому рецепті, вистачить, щоб досхочу нагодувати п’ятьох голодних дорослих.

  1. Очищаємо м’ясо від плівок і залишків жиру, промиваємо, видаляємо зайву воду лляним або паперовим рушником.
  2. Гострим ножем нарізаємо скибочки поперек волокон.
  3. Кожен загортаємо в харчову плівку (так шматочки залишаться цілісними) і легенько відбиваємо.
  4. Сирі яйця розбиваємо в глибоку тарілку і збовтуємо виделкою. Занадто старатися не треба – достатньо просто змішати білкову та желточную частини.
  5. В іншу ємність висипаємо борошно (її потрібно трохи підсолити).
  6. Трохи присолити і яєчну бовтанку, а також присмачити її спеціями.
  7. Відправляємо на вогонь сковороду, ллємо частина масла.
  8. Беремо відбитий шматочок курочки, мачає його в борошно так, щоб вона покрила обидві поверхні м’яса, потім повністю занурюємо в яйця.
  9. Кладемо підготовлений таким чином скибочку курятини в добре розігріту олію і смажимо з обох сторін до зарум’янювання. Так проробляємо з усіма шматочками.

brizol-iz-kurinogo-file-poshagovyj-recept3
Приготовані за цим простим рецептом курячі брізолі подаються гарячими. Можна викласти їх на деко, прикрасити зверху кружками соковитих помідорів, присипати сирної нарізкою і на 5 хвилин відправити в духовку.

А можна смажені брізолькі просто присипати дрібно натертим сиром з високим відсотком жирності (він краще плавиться). На гарнір – свіжа нарізка овочів, словом, буде смачно!

Брізоль з курки: рецепт приготування з солоним огірком

Здавалося б, що може бути спільного між яєчним омлетом, курятиною і солоним огірком? Поєднавши такі різні елементи, отримаємо неймовірно смачне і соковите м’ясне ласощі.

Більш звичний варіант начинки – сир або помідори. Щоб яєчні млинці легко виходили, сковороду краще брати з антипригару і зовсім трохи змащувати її маслом.

Більше про готуванні і калорійності улюбленої закуски читайте в докладних статтях на сайті.

      • Брізоль з курки з сиром в духовці
      • Калорійність курячої брізолі
      • Рецепт бризолу з курячого фаршу
      • Кляр для брізолі з курки

      Складові

      • Куряча грудка – 1 шт .;
      • Яйце куряче велике – 1 шт .;
      • Молоко – 50 мл;
      • Малосольні огірочки – 1 середній плід;
      • Майонезний соус – 1-2 ст. л .;
      • Масло рослинне рафіноване – 2 ст. л .;
      • Сіль і мелений перець (чорний) – по щіпці.

      Як готувати вдома бризоль з курячого філе з оригінальною начинкою

      1. Промите і підсушене сире філе з м’яса птиці дрібно порубати гострим ножем, трохи присолити і поперчити його – нехай настоюється.
      2. Тим часом зробимо яєчні млинці. Розбивши яйце, додамо в нього молоко, перемішати до однорідності, трохи присолити.
      3. На розігріту сковороду (діаметр 20 см, не більше, інакше млинець складно буде перевернути!) Ллємо частина яєчної бовтанки. Вона повинна покрити дно повністю максимально тонким шаром.
      4. Прожарюємо з двох сторін, знімаємо зі сковороди, даємо трохи охолонути.
      5. На готовий млинець рівномірним шаром накладаємо рубану курячу м’якоть. По краю м’ясо класти не треба, інакше може випасти при смаженні.
      6. М’ясний шар тонко намазуємо майонезом – він зробимо начинку більш ситної.
      7. Дуже дрібною соломкою ріжемо огірочок і викладаємо нарізку на середину напівготового бризолу.
      8. Звертаємо млинець акуратним рулетом.
      9. Підготовлені таким чином брізолькі відправляємо в духовку. При 150 оС час запікання бризолу складе 10 хвилин.

      brizol-iz-kurinogo-file-poshagovyj-recept2

      Із вказаної кількості продуктів по запропонованим рецептом вийде всього 2-3 бризолу зі свіжої курки. Подаємо частування на порційних тарілках, викладених свіжими салатним листям і тонко нарізаними помідорами.

      Куряча бризоль з грибами: покроковий рецепт з молочним соусом

      У свято гостей і самих себе можна побалувати особливим варіантом цього, досить простого м’ясного ласощі. Яєць потрібно стільки, скільки будемо робити порцій солоного частування з курочкою, а молока – з розрахунку 1 ст. л. на 1 яйце.

      В якості начинки в м’ясні коржі пропонуємо класти підрум’янені печериці та ніжний молочний соус.

      Складові

      для брізолек

      • М’ясо куряче без шкіри – 500 г;
      • Яйця великі – 1 десяток;
      • Молоко коров’яче свіже – 10 ст. л .;
      • Сир твердого сорту – 150 г;
      • Смажені в маслі печериці – 200 г;
      • Соняшникова олія (без запаху) – 150 мл;
      • Перець чорний (мелений) – ½ ч. Л .;
      • Сіль – приблизно ½ ч. Л .;
      • Зелень кропова – 50 г.

      Для густого молочного соусу

      • Молоко свіже – 0,5 л;
      • Масло вершкове – 2,5 ст. л .;
      • Борошно в / с – 2,5 ст. л .;
      • Сіль за смаком.

      Як зробити самому соковитий бризоль з м’яса курки і грибів до свята

      Спочатку робимо курячі брізолі

      • Промиту і обсушену м’ясну м’якоть дрібно рубаємо гострим ножем. М’ясний інгредієнт потрібно присолити і присмачити перцем.
      • Ставимо сковороду-млинниць на вогонь, капаємо масло, розподіляємо його по дну. Нехай нагрівається, а ми поки зготувати «тісто» на млинці.
      • Потрібно змішати яйця з молоком, підсолити. Щоб блинки вийшли більш ситними, можна додати в бовтанку трохи борошна (1-2 ст. Л. З гіркою).
      • Озброївшись ополоником, печемо тонкі яєчні млинці. Як посмажити, потрібно дати їм трохи охолонути.
      • Розстеляємо млинці по одному, покриваємо рубаним м’ясом, посередині кладемо грибну піджарку (масла в гриби багато не лити – нам не потрібно, щоб вони «плавали») і трохи тертого сиру.
      • Загортаємо млинець рулетиком і кожен підсмажуємо на сковорідці 1-2 хвилини для закріплення форми.

      Варимо молочний соус

      • На сухій сковороді (бажано з товстим дном) прожарюємо борошно на середньому вогні, безупинно помішуючи її. Показник готовності – придбання приємного кремового відтінку.
      • Даємо борошняної підсмаженні трохи охолонути, подсаливаем, додаємо частину молока (теплого!) Так, щоб вийшла не дуже густа тістоподібна маса.
      • Підігріваючи, вливаємо решту молока і варимо на слабкому вогні 5-6 хвилин.
      • Вимикаємо плиту, додаємо вершкове масло, перемішуємо.

      brizol-iz-kurinogo-file-poshagovyj-recept1

      Тепер ми знаємо, як готувати святковий варіант бризолу з курки і з чим його подавати. Краще це частування є гарячим, щоб насолодитися соковитим м’ясом і розплавленим сиром. Як холодна закуска – воно теж дуже навіть нічого, особливо з теплим молочним соусом.

      Всім, хто любить м’ясні страви, особливо курятину, пропонуємо відео з приготування соковитого курячого філе в соєвому соусі. Це, звичайно, не бризоль, але теж виходить дуже смачно, апетитно і пікантно.

      Котлети, відбивні, гуляш – далеко не повний список страв, в які можна перетворити шматок добірного м’яса птиці. Знаючи, як швидко приготувати класичний бризоль з курки, можна нескінченно дивувати домашніх і гостей своєю кулінарною фантазією.

      Огіркова, грибна, сирна, томатна начинка і домашні соуси будуть надавати незвичайного страви з італійським акцентом нові смакові нотки, підтримуючи до нього нев’янучий гастрономічний інтерес.