Легко і ситно почати ранок або підкріпити свої сили в середині трудового дня всім допомагають домашні страви, приготовані на м’ясній основі. Любителі добре прожарених котлет і відбивних оцінять ніжний смак і аромат такого частування, як бризоль з курячого філе, зробленого за нескладним рецептом.
Він робиться з добірного шматка грудини, який злегка відбивають, обвалюють у борошні, занурюють в яєчну бовтанку, сухарі білого хліба і подрумянивают.
Як роблять бризоль з курки і з чим його їдять
За незвичайною назвою, яке в перекладі буквально розшифровується як обсмажене в яйці, ховається неймовірно смачне м’ясне ласощі. У класичному варіанті соковитий бризоль з відбитого або рубленого філе курки подається з молочним соусом домашнього виробництва.
Однак це блюдо універсально, тому його можна супроводжувати гарніром з тушкованих кабачків, завжди затребуваною картоплею пюре або свіжим овочевим салатом.
У кожного домашнього кухаря, який знає толк в гарячих м’ясних стравах, є свій, не схожий на інші рецепт, як приготувати бризоль з курячого філе і навіть з фаршу.
Так, хтось вважає за краще загортати відбиті скибочки курятини в уже готові яєчні млинці, інші ж господині обвалюють в сирому яйці.
Справжні гурмани віддають перевагу класти в середину курячої відбивної солоні огірки, сир, грибну піджарку. Варіантів приготування цієї м’ясної ласощів не менше, ніж любителів їм поласувати. Давайте експериментувати!
Класичний бризоль з курки: детальний домашній рецепт
Складові
- Куряча грудина свіжа – 1 кг + –
- Яйця курячі – 4-5 шт. + –
- Борошно пшеничне в / с – 6 ст. л. + –
- Рослинна олія рафінована – близько 100 мл + –
- Улюблені спеції для курки – 1/4 ч. Л. + –
- Сіль – приблизно 1 ч. Л. + –
Як приготувати бризоль з курки покроково за базовим рецептом
Коли часу на смакоту майже немає, а бутерброд вже не лізе в рот, пропонуємо компромісне рішення у вигляді курячого бризолу.
Кількості продуктів, запропонованих в цьому простому рецепті, вистачить, щоб досхочу нагодувати п’ятьох голодних дорослих.
- Очищаємо м’ясо від плівок і залишків жиру, промиваємо, видаляємо зайву воду лляним або паперовим рушником.
- Гострим ножем нарізаємо скибочки поперек волокон.
- Кожен загортаємо в харчову плівку (так шматочки залишаться цілісними) і легенько відбиваємо.
- Сирі яйця розбиваємо в глибоку тарілку і збовтуємо виделкою. Занадто старатися не треба – достатньо просто змішати білкову та желточную частини.
- В іншу ємність висипаємо борошно (її потрібно трохи підсолити).
- Трохи присолити і яєчну бовтанку, а також присмачити її спеціями.
- Відправляємо на вогонь сковороду, ллємо частина масла.
- Беремо відбитий шматочок курочки, мачає його в борошно так, щоб вона покрила обидві поверхні м’яса, потім повністю занурюємо в яйця.
- Кладемо підготовлений таким чином скибочку курятини в добре розігріту олію і смажимо з обох сторін до зарум’янювання. Так проробляємо з усіма шматочками.
Приготовані за цим простим рецептом курячі брізолі подаються гарячими. Можна викласти їх на деко, прикрасити зверху кружками соковитих помідорів, присипати сирної нарізкою і на 5 хвилин відправити в духовку.
А можна смажені брізолькі просто присипати дрібно натертим сиром з високим відсотком жирності (він краще плавиться). На гарнір – свіжа нарізка овочів, словом, буде смачно!
Брізоль з курки: рецепт приготування з солоним огірком
Здавалося б, що може бути спільного між яєчним омлетом, курятиною і солоним огірком? Поєднавши такі різні елементи, отримаємо неймовірно смачне і соковите м’ясне ласощі.
Більш звичний варіант начинки – сир або помідори. Щоб яєчні млинці легко виходили, сковороду краще брати з антипригару і зовсім трохи змащувати її маслом.
Більше про готуванні і калорійності улюбленої закуски читайте в докладних статтях на сайті.
- Брізоль з курки з сиром в духовці
- Калорійність курячої брізолі
- Рецепт бризолу з курячого фаршу
- Кляр для брізолі з курки
Складові
- Куряча грудка – 1 шт .;
- Яйце куряче велике – 1 шт .;
- Молоко – 50 мл;
- Малосольні огірочки – 1 середній плід;
- Майонезний соус – 1-2 ст. л .;
- Масло рослинне рафіноване – 2 ст. л .;
- Сіль і мелений перець (чорний) – по щіпці.
Як готувати вдома бризоль з курячого філе з оригінальною начинкою
- Промите і підсушене сире філе з м’яса птиці дрібно порубати гострим ножем, трохи присолити і поперчити його – нехай настоюється.
- Тим часом зробимо яєчні млинці. Розбивши яйце, додамо в нього молоко, перемішати до однорідності, трохи присолити.
- На розігріту сковороду (діаметр 20 см, не більше, інакше млинець складно буде перевернути!) Ллємо частина яєчної бовтанки. Вона повинна покрити дно повністю максимально тонким шаром.
- Прожарюємо з двох сторін, знімаємо зі сковороди, даємо трохи охолонути.
- На готовий млинець рівномірним шаром накладаємо рубану курячу м’якоть. По краю м’ясо класти не треба, інакше може випасти при смаженні.
- М’ясний шар тонко намазуємо майонезом – він зробимо начинку більш ситної.
- Дуже дрібною соломкою ріжемо огірочок і викладаємо нарізку на середину напівготового бризолу.
- Звертаємо млинець акуратним рулетом.
- Підготовлені таким чином брізолькі відправляємо в духовку. При 150 оС час запікання бризолу складе 10 хвилин.
Із вказаної кількості продуктів по запропонованим рецептом вийде всього 2-3 бризолу зі свіжої курки. Подаємо частування на порційних тарілках, викладених свіжими салатним листям і тонко нарізаними помідорами.
Куряча бризоль з грибами: покроковий рецепт з молочним соусом
У свято гостей і самих себе можна побалувати особливим варіантом цього, досить простого м’ясного ласощі. Яєць потрібно стільки, скільки будемо робити порцій солоного частування з курочкою, а молока – з розрахунку 1 ст. л. на 1 яйце.
В якості начинки в м’ясні коржі пропонуємо класти підрум’янені печериці та ніжний молочний соус.
Складові
для брізолек
- М’ясо куряче без шкіри – 500 г;
- Яйця великі – 1 десяток;
- Молоко коров’яче свіже – 10 ст. л .;
- Сир твердого сорту – 150 г;
- Смажені в маслі печериці – 200 г;
- Соняшникова олія (без запаху) – 150 мл;
- Перець чорний (мелений) – ½ ч. Л .;
- Сіль – приблизно ½ ч. Л .;
- Зелень кропова – 50 г.
Для густого молочного соусу
- Молоко свіже – 0,5 л;
- Масло вершкове – 2,5 ст. л .;
- Борошно в / с – 2,5 ст. л .;
- Сіль за смаком.
Як зробити самому соковитий бризоль з м’яса курки і грибів до свята
Спочатку робимо курячі брізолі
- Промиту і обсушену м’ясну м’якоть дрібно рубаємо гострим ножем. М’ясний інгредієнт потрібно присолити і присмачити перцем.
- Ставимо сковороду-млинниць на вогонь, капаємо масло, розподіляємо його по дну. Нехай нагрівається, а ми поки зготувати «тісто» на млинці.
- Потрібно змішати яйця з молоком, підсолити. Щоб блинки вийшли більш ситними, можна додати в бовтанку трохи борошна (1-2 ст. Л. З гіркою).
- Озброївшись ополоником, печемо тонкі яєчні млинці. Як посмажити, потрібно дати їм трохи охолонути.
- Розстеляємо млинці по одному, покриваємо рубаним м’ясом, посередині кладемо грибну піджарку (масла в гриби багато не лити – нам не потрібно, щоб вони «плавали») і трохи тертого сиру.
- Загортаємо млинець рулетиком і кожен підсмажуємо на сковорідці 1-2 хвилини для закріплення форми.
Варимо молочний соус
- На сухій сковороді (бажано з товстим дном) прожарюємо борошно на середньому вогні, безупинно помішуючи її. Показник готовності – придбання приємного кремового відтінку.
- Даємо борошняної підсмаженні трохи охолонути, подсаливаем, додаємо частину молока (теплого!) Так, щоб вийшла не дуже густа тістоподібна маса.
- Підігріваючи, вливаємо решту молока і варимо на слабкому вогні 5-6 хвилин.
- Вимикаємо плиту, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
Тепер ми знаємо, як готувати святковий варіант бризолу з курки і з чим його подавати. Краще це частування є гарячим, щоб насолодитися соковитим м’ясом і розплавленим сиром. Як холодна закуска – воно теж дуже навіть нічого, особливо з теплим молочним соусом.
Всім, хто любить м’ясні страви, особливо курятину, пропонуємо відео з приготування соковитого курячого філе в соєвому соусі. Це, звичайно, не бризоль, але теж виходить дуже смачно, апетитно і пікантно.
Котлети, відбивні, гуляш – далеко не повний список страв, в які можна перетворити шматок добірного м’яса птиці. Знаючи, як швидко приготувати класичний бризоль з курки, можна нескінченно дивувати домашніх і гостей своєю кулінарною фантазією.
Огіркова, грибна, сирна, томатна начинка і домашні соуси будуть надавати незвичайного страви з італійським акцентом нові смакові нотки, підтримуючи до нього нев’янучий гастрономічний інтерес.