Сьогодні я хочу розповісти Вам, як готувати борщ в мультиварці. В принципі, приготування борщу в мультиварці і в звичайній каструлі мало чим відрізняється. Тому якщо у Вас немає мультиварки, дістаємо звичайну каструлю і варимо борщ в ній.
Нам знадобиться:
- м’ясо курки 700 грам (Ви можете взяти будь-яке м’ясо, для приготування м’ясного бульйону або кістки, для приготування кісткового бульйону),
- вода 1,5-2 літра,
- 3-4 середніх картоплини,
- 1/4 невеликого вилка капусти,
- 2 буряки,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- 2 помідори,
- 1 лимон,
- жменю сочевиці,
- 2 зубчики часнику,
- лавровий лист,
- сіль,
- зелень.
приготування
Існує багато думок про те, як готувати борщ. Я представляю Вам свій рецепт.
У каструлю мультиварки наливаємо води, закидаємо шматочки м’яса, закриваємо кришку. Включаємо режим “Випічка”. Бульйон повинен закипіти.
Поки ми чекаємо, коли закипить бульйон, необхідно підготувати овочі. Вимити, почистити.
Картоплю нарізати шматочками середнього розміру.
Морква нарізати кружечками, можна дрібніше, як у мене. Цибулю дрібно порубати. Капусту нарізати або соломкою, або квадратиками. Залежить від того хто як любить.
Буряк натерти на середній тертці, часник натерти на дрібній тертці. Їх необхідно засмажити (цей крок можна пропустити, додавши буряк і часник з іншими овочами в бульйон). Наливаємо в сковороду олію, кладемо буряк і часник. Обсмажуємо до повної готовності буряка, додавши сік килимки лимона.
У цей час наш бульйон вже закипів, необхідно зняти пінку і додати картоплю, моркву, капусту, порізані помідори, цибулю і сочевицю.
Дати супу закипіти. Вийти з режиму “Випічка”. Включити режим “Гасіння” на 1 годину.
Після того як пролунає звуковий сигнал про закінчення режиму, відключити мультиварку повністю. Додати в суп обсмажену буряк, лавровий лист, зелень, 2-3 часточки лимона, посолити. Закрити кришку і дати настоятися ще 10 хвилин.
Борщ готовий!
Смачного!
Щоб дізнатися які ще супи можна приготувати, підпишіться на розсилку. Для цього ведіть свій E-mail і натисніть “Підписатися!”