Борщ український з квасолею

Борщ український з квасолею
Тяга до експериментів розвинена у людини на генетичному рівні, і не обходить стороною дана концепція і кулінарну стезю. Здавалося б, бордові щі мають певний склад, але невгамовний ентузіазм прагне все більше збагатити рецепт, і борщ український з квасолею вже нікого не здивує. Поряд з бобовими історичний супчик облагороджували і грибами, і ковбасою, а деякі фахівці примудрилися навіть яблука з чорносливом туди прилаштувати.

Як би там не було, факт залишається фактом, борщ – всьому голова. Що його не свари, чим його не наділи, він все одно виходить неймовірно смачним. Мабуть натура у нього така. Але, а нам же ще й краще, можна з кожним днем ​​ласувати чудовим обідом з новими нотками або навіть нотіщамі. І щоб час не втрачати, приступимо до наших шедевральний кухонним ліплення

Борщ з чорносливом

Чарівний кисло-солодкий присмак з ароматом димку здатний подарувати нашому улюбленому борщу тільки чорнослив. Причому найкраще брати український чи молдовська сухофрукт, трохи підкопчений.

Складові

  • Яловичі реберця – 500-700 г;
  • Квасоля біла – 1 ст .;
  • Капуста – ½ маленького або ¼ великого качана;
  • Картопля -3 бульби;
  • Буряк – 2 шт .;
  • Томат свіжий – 2 шт;
  • Томат паста – 1 ст.л .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Морква 1 шт .;
  • Чорнослив – ½ ст .;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Солодкий червоний перчик – 2 шт .;
  • Хмелі-сунелі;
  • кумин;
  • Чорний мелений перець;
  • сіль;
  • лавр;
  • Зелень кропу і кінзи – 1 пучок:

Готуємо український борщ з квасолею

Основна процедура готування будь-якого борщу передбачає кілька етапів:

Перший етап

Варимо бульйон, для чого реберця і промита квасоля відправляються разом з 1 целиковой неочищеної, але помитий цибулиною в каструлю. Вариться бульйон на середньому вогні в 6 літрах води до готовності з періодичним зняттям піни і подсаливаем в середині цього заходу. Після чого цибулька, природно, вилучається із загального «котла».

друга дія

Робимо заправку для борщу, або простіше кажучи, зажарку. Приготування її полягає в послідовному додаванні і пасеруванні овочів на сковороді з розпеченим маслом.

Першим смажити кидаємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю, потім подрібнену на крупній тертці моркву, а на дрібній – буряк, помідор, перетертий свіжий і томат-пасту. Після цього наливаємо пару половников бульйону і тушкуємо овочеву суміш п’ять хвилин.

Ось м’ясо і квасолю благополучно зварилися і тепер ми можемо безпосередньо приступити до «фарширування» супу. Нашаткувати тонкими смужками капустку і перчик, відправляємо їх варитися в компанії з брусочками картоплі, промитим і порізаним чорносливом і всіма спеціями.

Коли через хвилин 15-20 вони стануть м’якими, а запах від бульйону буде виходити просто фантастичний, ми зможемо приступити до 4 завершального етапу.

В урочистій обстановці ми виробляємо вивантаження заправки в бульйон, все ретельно перемішуємо і робимо вогонь трохи менше. Поки борщ неспішно намагається закипіти, ми швиденько пресуємо часник, подрібнюємо ароматні зеленушки і умащали наше перше блюдо цими компонентами, які покликані зробити його смак ще більш прекрасним. Як тільки з’являться перші бульбашки, плитку вимикаємо повністю і даємо нашому шедевру настоятися хвилин 10.

Український борщ - рецепт з квасолею і чорносливом

Подавати обід слід зі сметанкою і часниковими пампушками.

Борщ чернігівський з квасолею в мультиварці

Рецепт червоного борщу з квасолею

Складові

  • М’ясо яловиче – 500 г + –
  • Буряк – 1 шт. велика + –
  • Капуста свіжа – 400 г + –
  • Квасоля консервована червона – 1/2 банки + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Кабачок – 70 г + –
  • Помідори свіжі – 2 шт. + –
  • Яблуко зелене – 1 шт. + –
  • Петрушка зелень – 1/2 пучка + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сметана – 200 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Спеції за смаком – за смаком + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Лавровий лист – 2-3 листочка + –

Приготування

Ця страва готується за допомогою чудо-техніки, тому не вимагає особливих турбот і витрат часу в процесі виконання. Відмінною рисою цього рецепта червоного борщу з квасолею є наявність в його складі таких нестандартних для цієї страви плодів, як кабачки і яблука, однак ми готуємо під девізом «все незвідане маняще», тому така перспектива нас лише радує, адже завжди хочеться покуштувати чогось свіженького. Борщ український з квасолею в мультиварці

  1. М’ясне філе нарізаємо середніми кубиками і закидаємо в чашу мультиварки, включеної на режим «випічка» і куди попередньо було налито олія соняшникова для смаження. Коли м’ясо зарум’яниться і покриється скоринкою, ми переходимо до овочів.
  2. Цибуля ріпчаста чистимо від лушпиння, споліскуємо і режим півкільцями, після чого відправляємо до м’яса смажитися. В цей час чистимо від шкірки морква, трьом її на тертці і також викладаємо в чашу апарату. Томати моєму, ріжемо навпіл і трьом на тертці так, щоб пройшла тільки м’якоть, яку ми відправляємо до зажарки, а шкурки на викид. Даємо овочам ще 5 хвилин потомитися і вимикаємо.
  3. Капусту шаткуємо дрібно, картоплю, яблуко і кабачок відчищаємо і режим кубиками, закладаємо їх в каструльку мультиварки до зажарки, туди ж відправляємо квасоля, все спеції, приправи і сіль.
  4. Тепер наповнюємо чашу водою доверху і встановлюємо парову насадку, на яку викладаємо розрізану на 6 частин очищену буряк, закриваємо кришку і ставимо режим «гасіння» на 1 годину.
  5. Коли все буде готово, нам потрібно зняти зварений буряк з решітки, натерти і разом із зеленню і подрібненим часником викласти в суп, перемішати і дати настоятися ще 5 хвилин.

Подавати зі сметаною, прикрашеної маслиною і житніми грінками, натертими сіллю і часником.

Варто зазначити, що таким способом можна приготувати і вегетаріанський борщ, якщо взяти замість м’яса гриби. Крім того, з копченої ковбаски виходить просто чудовий обід, а ще більше казковим його здатне зробити сушене м’ясо зі своїм характерним ароматом, адже саме з ним бобові рослини поєднуються найкраще.

Так чи інакше, борщ український з квасолею рецепт може змінювати в залежності від ваших смакових пристрастей і фантазій, варто лише просто проявити рішучість і кмітливість.