Над цим тортом не потрібно шаманів і ходити біля нього навшпиньки, так як він виходить з першого разу і залишається в лідерах надовго.
Буде наш сьогоднішній бісквітний торт з вишнею оригінальним, рецепт з фото я навмисно вибрала з родзинкою, щоб ви могли їм здивувати своїх домашніх. На перший погляд готується випічка складно, але якщо слідувати рецептурою по кроках, то процес пройде легко, а результат порадує.
За моєю технологією бісквіт завжди виходить дуже повітряний, ніжний, ванільний, зі сметанним кремом і соковитою вишнею, – словом, смакота.
Випічка соковитого повітряного бісквіта з вишневою начинкою своїми руками
Торти Фруктово-ягідні десерти Бісквіт Прикраса блюд Секрети випічки 1
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. (З гіркою) + –
- Розпушувач – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Вода (окріп) – 3 ст.л. + –
- Ванілін – 1 щіпка + –
- Сметана – 500 мл + –
- Вишні – 500 г + –
- Цукор-пісок білий – 250 г для крему і 300 г для вишень + –
- Ваніль – 1 щіпка + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Беремося за приготування тесту для бісквіта. У чашу для збивання виливаємо яйця.
Додаємо до них цукор.
На великій швидкості міксера збиваємо масу 10 хвилин, до збільшення обсягу в 2 рази.
У борошно додаємо розпушувач і злегка перемішуємо сипучі компоненти.
Поступово вводимо борошно в яєчно-цукрову суміш, акуратно заважаючи лопаткою зверху вниз.
* Щоб при додаванні борошна пишна яєчна суміш не втратила обсяг, потрібно вмішувати борошно швидко, інакше повітря піде з маси.
Продовжуючи вимішувати, додаємо 3 ложки крутого окропу і ванілін. Далі потрібно дуже швидко перелити тісто в форми, розрівняти верхівки і поставити в заздалегідь розігріту (до 180 ̊С) духовку.
Вишні варто приготувати заздалегідь. Насамперед видаляємо кісточки, потім додаємо цукор, розмішуємо ягоди до його розчинення і залишаємо настоюватися на 12 годин.
Коли ягода віддасть сік, відкидаємо її на друшляк. Вона стане значно солодше, а заодно зменшиться в розмірі. У підсумку вийде 250 грам. Сік можна використовувати для приготування компотів або для просочення цього ж бісквіта.
Готуємо крем. У чашу висипаємо цукор.
Додаємо густу жирну сметану.
Ми дуже любимо ванілін, тому я кидаю його в невеликій кількості в майбутній крем. Далі гарненько збиваємо все міксером на високій швидкості, до розчинення цукру. Сметана стає густою, тому вона впевнено тримається на лопатці.
Зазвичай я випікаю бісквіти близько 40 хвилин. Але на цей раз я довірилася не тільки досвіду, але і інтуїції – вид через дверцята духовки говорив про те, що тісто ще сиро. Тому газ я вимкнула тільки тоді, коли по кухні пішов насичений аромат бісквіта.
Форми для бісквіта я вибрала круглі, тому що ідея для торта у мене, як уже говорилося на початку статті, нестандартна.
Підрівнюємо 2 частини за розміром. Ніж повинен різати зверху вниз. Спочатку ріжемо боки, потім – низ.
Вид згори вкаже на решту недоліки. Тримаючи ніж вертикально, зрізаємо зайве.
Поставивши одну частину на іншу, я візуально поділила їх на рівні частини і почала різати.
Всього їх вийшло 5. У розрізі видно, наскільки вони повітряні і добре пропеклися. Пізніше я зрозуміла, що потрібно було зробити мітки на коржах, щоб потім, складаючи їх, не переплутати.
На кожен коржик я використовувала по 2 лопатки крему, з хорошою гіркою.
Першу нанесла на бісквіт і розрівняла по всій площині.
Зверху поклала вишню (чим більше її – тим краще).
Наносимо другу лопаточку крему, щоб ягода сховалася. Так робимо з кожним шаром.
Коли верхівка вже на торті, пальцями трохи натискають, щоб крем заповнив всі порожнечі.
Тепер потрібно заповнити кремом всі щілини.
* Щоб бісквіт не вийшов сухуватий, необхідно накласти чимало крему і дати випічки достатньо часу на просочення. Тим, кому бісквіт потрібен терміново, раджу додатково зволожити коржі соком ягід, молоком або газованою водою.
Загортаємо готовий торт в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 12 годин – соковитий бісквіт з вишнею готовий.
Смачного!