Бісквітний торт з вишнею: оригінальний рецепт з фото

Над цим тортом не потрібно шаманів і ходити біля нього навшпиньки, так як він виходить з першого разу і залишається в лідерах надовго.

Буде наш сьогоднішній бісквітний торт з вишнею оригінальним, рецепт з фото я навмисно вибрала з родзинкою, щоб ви могли їм здивувати своїх домашніх. На перший погляд готується випічка складно, але якщо слідувати рецептурою по кроках, то процес пройде легко, а результат порадує.

За моєю технологією бісквіт завжди виходить дуже повітряний, ніжний, ванільний, зі сметанним кремом і соковитою вишнею, – словом, смакота.

Випічка соковитого повітряного бісквіта з вишневою начинкою своїми руками

Торти Фруктово-ягідні десерти Бісквіт Прикраса блюд Секрети випічки 1
ЛюдмілаСтатьі автора

Бісквітний торт з вишнею оригінальний рецепт з фото
Бісквітний торт з вишнею оригінальний рецепт з фото

Складові

  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Борошно пшеничне – 1 ст. (З гіркою) + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Вода (окріп) – 3 ст.л. + –
  • Ванілін – 1 щіпка + –
  • Сметана – 500 мл + –
  • Вишні – 500 г + –
  • Цукор-пісок білий – 250 г для крему і 300 г для вишень + –
  • Ваніль – 1 щіпка + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Беремося за приготування тесту для бісквіта. У чашу для збивання виливаємо яйця.


  • Додаємо до них цукор.


  • На великій швидкості міксера збиваємо масу 10 хвилин, до збільшення обсягу в 2 рази.


  • У борошно додаємо розпушувач і злегка перемішуємо сипучі компоненти.


  • Поступово вводимо борошно в яєчно-цукрову суміш, акуратно заважаючи лопаткою зверху вниз.

    * Щоб при додаванні борошна пишна яєчна суміш не втратила обсяг, потрібно вмішувати борошно швидко, інакше повітря піде з маси. 


  • Продовжуючи вимішувати, додаємо 3 ложки крутого окропу і ванілін. Далі потрібно дуже швидко перелити тісто в форми, розрівняти верхівки і поставити в заздалегідь розігріту (до 180 ̊С) духовку.


  • Вишні варто приготувати заздалегідь. Насамперед видаляємо кісточки, потім додаємо цукор, розмішуємо ягоди до його розчинення і залишаємо настоюватися на 12 годин.


  • Коли ягода віддасть сік, відкидаємо її на друшляк. Вона стане значно солодше, а заодно зменшиться в розмірі. У підсумку вийде 250 грам. Сік можна використовувати для приготування компотів або для просочення цього ж бісквіта.


  • Готуємо крем. У чашу висипаємо цукор.


  • Додаємо густу жирну сметану.


  • Ми дуже любимо ванілін, тому я кидаю його в невеликій кількості в майбутній крем. Далі гарненько збиваємо все міксером на високій швидкості, до розчинення цукру. Сметана стає густою, тому вона впевнено тримається на лопатці.


  • Зазвичай я випікаю бісквіти близько 40 хвилин. Але на цей раз я довірилася не тільки досвіду, але і інтуїції – вид через дверцята духовки говорив про те, що тісто ще сиро. Тому газ я вимкнула тільки тоді, коли по кухні пішов насичений аромат бісквіта.

    Форми для бісквіта я вибрала круглі, тому що ідея для торта у мене, як уже говорилося на початку статті, нестандартна.


  • Підрівнюємо 2 частини за розміром. Ніж повинен різати зверху вниз. Спочатку ріжемо боки, потім – низ.


  • Вид згори вкаже на решту недоліки. Тримаючи ніж вертикально, зрізаємо зайве.


  • Поставивши одну частину на іншу, я візуально поділила їх на рівні частини і почала різати.


  • Всього їх вийшло 5. У розрізі видно, наскільки вони повітряні і добре пропеклися. Пізніше я зрозуміла, що потрібно було зробити мітки на коржах, щоб потім, складаючи їх, не переплутати.


  • На кожен коржик я використовувала по 2 лопатки крему, з хорошою гіркою.


  • Першу нанесла на бісквіт і розрівняла по всій площині.


  • Зверху поклала вишню (чим більше її – тим краще).


  • Наносимо другу лопаточку крему, щоб ягода сховалася. Так робимо з кожним шаром.


  • Коли верхівка вже на торті, пальцями трохи натискають, щоб крем заповнив всі порожнечі.


  • Тепер потрібно заповнити кремом всі щілини.

    * Щоб бісквіт не вийшов сухуватий, необхідно накласти чимало крему і дати випічки достатньо часу на просочення. Тим, кому бісквіт потрібен терміново, раджу додатково зволожити коржі соком ягід, молоком або газованою водою.


  • Загортаємо готовий торт в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 12 годин – соковитий бісквіт з вишнею готовий.

    Смачного!