Бісквітний рулет «Іриска»

Бісквітний рулет «Іриска»

Рулет для тих, хто любить смак ірисок і повітряну бісквітну випічку. Готується рулет досить швидко, з простого набору продуктів. Нехай вас не бентежить велика кількість фото.

необхідно:

тісто:

  • Борошно – 120 г
  • Крохмаль – 20 г
  • Яйця – 3 шт
  • Молоко – 60 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Кава розчинна – 1 ст.л.

крем:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Молоко згущене варене – 2/3 банки

Для прикрас: 

  • Горіхи (у мене смажений арахіс) – ок. 100 г

приготування:

Масло і згущене молоко для крему повинні бути кімнатної температури.

Ставимо духовку розігріватися до 180-200 гр.

Поки вона гріється, готуємо тісто.

Борошно змішати з крохмалем, сіллю і розпушувачем.

Бісквітний рулет «Іриска»

Яйця, не розділяючи на білки і жовтки, збивати з цукром 6-7 хвилин. Це дуже важливо, маса повинна перетворитися в пишний густий крем. Я просто засікаю час і збиваю на великій швидкості міксера.

Бісквітний рулет «Іриска»

Бісквітний рулет «Іриска»

У яйця додати борошняну суміш, краще зробити це через сито.

Бісквітний рулет «Іриска»

Обережно ложкою (НЕ міксером!) Перемішати тісто знизу вгору, намагаючись не осадити легкість маси.

Бісквітний рулет «Іриска»

Бісквітний рулет «Іриска»

У каструльці нагріти молоко, додати каву, перемішати.

У кави з молоком додати масло і нагрівати до його розчинення.

Бісквітний рулет «Іриска»

У кавову суміш додати приблизно столову ложку тесту, перемішати до однорідності.

Бісквітний рулет «Іриска»

Тепер кави з тестом покласти в інше тісто і обережно перемішати ложкою.

Бісквітний рулет «Іриска»

Виливаємо тісто на деко, застелене папером для випічки.

Розмір листа ок. 30/40.

Бісквітний рулет «Іриска»

Ставимо деко в духовку.

Час дуже сильно залежить від вашої духовки.

Якщо у вас є верхній нагрів, то рулет приготується швидше.

Орієнтуйтеся на 10-15 хвилин, але важливо не пересушити бісквіт, щоб він не став крихким і ламким, інакше ви не зможете красиво згорнути його.

Як тільки тісто перестало бути липким зверху – рулет готовий.

Бісквітний рулет «Іриска»

Ображати кромки зліва і справа – так рулет легше скрутити.

Бісквітний рулет «Іриска»

І відразу разом з папером скручуємо його.

Ми залишаємо хвилин на 15, щоб рулет охолонув і крем не розтанув при намазування.

Бісквітний рулет «Іриска»

За цей час масло кімнатної температури збиваємо до легкого побіління.

Поступово додаємо варену згущенку і змішуємо міксером до однорідної крему.

Бісквітний рулет «Іриска»

Бісквітний рулет «Іриска»

Остиглий рулет розгортаємо, він буде прагне закрутитися назад, не варто вдаватися в насильству, щоб він не розірвався 🙂

Нехай нагадує півмісяць – це не завадить вам змастити його кремом усередині.

Мені було категорично незручно притримувати рулет, мазати пласт кремом і фотографувати, тому показую тільки кінцевий результат. Думаю, що у вас вистачить фантазії, щоб уявити, як це було 🙂

Не забудьте залишити трохи крему, щоб змастити рулет зверху.

Бісквітний рулет «Іриска»

Для прикраси нам потрібно подрібнити горіхи.

Краще, якщо вони будуть подрібненими не дуже дрібно. Для цього я прокатали їх качалкою через плівку.

Бісквітний рулет «Іриска»

Обсипаємо рулет зверху і з боків і залишаємо настоятися на 8-10 годин.

Бісквітний рулет «Іриска»

Рулет виходить дуже пишним, зі смаком ірисок, тісто не сухе.

За пару годин до чаювання потрібно вийняти його з холодильника, смак найкраще розкривається при кімнатній температурі.

Смачного!

А ТУТ смачний яблучний рулет.

Бісквітний рулет «Іриска»