Рулет для тих, хто любить смак ірисок і повітряну бісквітну випічку. Готується рулет досить швидко, з простого набору продуктів. Нехай вас не бентежить велика кількість фото.
необхідно:
тісто:
- Борошно – 120 г
- Крохмаль – 20 г
- Яйця – 3 шт
- Молоко – 60 г
- Вершкове масло – 30 г
- Розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Кава розчинна – 1 ст.л.
крем:
- Масло вершкове – 200 г
- Молоко згущене варене – 2/3 банки
Для прикрас:
- Горіхи (у мене смажений арахіс) – ок. 100 г
приготування:
Масло і згущене молоко для крему повинні бути кімнатної температури.
Ставимо духовку розігріватися до 180-200 гр.
Поки вона гріється, готуємо тісто.
Борошно змішати з крохмалем, сіллю і розпушувачем.
Яйця, не розділяючи на білки і жовтки, збивати з цукром 6-7 хвилин. Це дуже важливо, маса повинна перетворитися в пишний густий крем. Я просто засікаю час і збиваю на великій швидкості міксера.
У яйця додати борошняну суміш, краще зробити це через сито.
Обережно ложкою (НЕ міксером!) Перемішати тісто знизу вгору, намагаючись не осадити легкість маси.
У каструльці нагріти молоко, додати каву, перемішати.
У кави з молоком додати масло і нагрівати до його розчинення.
У кавову суміш додати приблизно столову ложку тесту, перемішати до однорідності.
Тепер кави з тестом покласти в інше тісто і обережно перемішати ложкою.
Виливаємо тісто на деко, застелене папером для випічки.
Розмір листа ок. 30/40.
Ставимо деко в духовку.
Час дуже сильно залежить від вашої духовки.
Якщо у вас є верхній нагрів, то рулет приготується швидше.
Орієнтуйтеся на 10-15 хвилин, але важливо не пересушити бісквіт, щоб він не став крихким і ламким, інакше ви не зможете красиво згорнути його.
Як тільки тісто перестало бути липким зверху – рулет готовий.
Ображати кромки зліва і справа – так рулет легше скрутити.
І відразу разом з папером скручуємо його.
Ми залишаємо хвилин на 15, щоб рулет охолонув і крем не розтанув при намазування.
За цей час масло кімнатної температури збиваємо до легкого побіління.
Поступово додаємо варену згущенку і змішуємо міксером до однорідної крему.
Остиглий рулет розгортаємо, він буде прагне закрутитися назад, не варто вдаватися в насильству, щоб він не розірвався 🙂
Нехай нагадує півмісяць – це не завадить вам змастити його кремом усередині.
Мені було категорично незручно притримувати рулет, мазати пласт кремом і фотографувати, тому показую тільки кінцевий результат. Думаю, що у вас вистачить фантазії, щоб уявити, як це було 🙂
Не забудьте залишити трохи крему, щоб змастити рулет зверху.
Для прикраси нам потрібно подрібнити горіхи.
Краще, якщо вони будуть подрібненими не дуже дрібно. Для цього я прокатали їх качалкою через плівку.
Обсипаємо рулет зверху і з боків і залишаємо настоятися на 8-10 годин.
Рулет виходить дуже пишним, зі смаком ірисок, тісто не сухе.
За пару годин до чаювання потрібно вийняти його з холодильника, смак найкраще розкривається при кімнатній температурі.
Смачного!
А ТУТ смачний яблучний рулет.