Ці тістечка – мій давній супутник. Всякий, хто їх пробує, зазвичай дивується їх бісквітної ніжності. Обов’язково приготуйте їх, і ці тістечка підкорять серця ваших гостей.
необхідно:
тісто:
- Яйця – 5 шт
- Цукор – 1 скл. (200 мл)
- Борошно – 1,5 скл.
- Сода 0,5 ч.л.
- Лимонна кислота – 1/4 ч.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Ванілін – за смаком
Можна соду з лимонною кислотою замінити на розпушувач, близько 1 ч.л. з великою гіркою.
сироп для просочення:
(Приготування: змішати всі інгредієнти)
- 300 мл кип’яченої і охолодженої води
- 2-3 ст. ложки коньяку, бренді або лікеру
- 2 ст. л. цукру
крем:
(Приготування: розм’якшене масло і молоко кімнатної температури змішати міксером до гладкості і однорідності маси)
- Масло вершкове – 200 г
- Згущене молоко (звичайне або варене) – 1/2 банки
приготування:
Для початку розігріваємо духовку до 200 град. і змащуємо папір для випічки вершковим маслом.
Розмір листа для випічки – ок. 30/35.
(Стандартний від 4-конфорочной плити.)
Яйця, не розділяючи на білки і жовтки, збити міксером 1-2 хвилини.
Всипати цукор і лимонну кислоту, збивати ще 3-4 хвилини.
Борошно змішати з содою (або розпушувачем, якщо ви використовуєте його) і ложкою змішати з яйцями, намагаючись зберегти легкість тесту.
Рухи знизу вгору.
Готове тісто відразу вилити на деко, застелене папером.
Розрівняти ложкою.
Випікати до золотистого кольору близько 15 хвилин.
Орієнтуйтеся на свою духовку.
Охолодити бісквітний пласт.
Тонким стаканом або виїмкою діаметром ок. 5 см вирізати круглі заготовки.
Обрізки тіста підсушити в нежаркій духовці – вони підуть на обсипання.
Змолоти їх в блендері або натерти на тертці.
Далі найголовніший етап – промочування.
Для цього наливаємо в тарілку кілька ложок сиропу для просочення.
Кладемо заготовку і натискаємо на неї, як на губку, насичуючи сиропом.
Зайве віджимаємо між долонями.
Не переживайте, ця маніпуляція багаторазово перевірена, якщо бісквіт зроблений за цим рецептом, то він зберігає форму, тільки трохи збільшується в розмірі.
Завдяки саме такої просочення, тістечка виходять просто чудовими.
Тісто бере стільки вологи, скільки йому потрібно, а зайве віджимається.
Проробляємо це з усіма майбутніми тістечками.
На промочені заготовки викладаємо крем.
Він може бути будь-яким на ваш смак, я привела найбільш простий варіант.
Будь-масляний крем добре поєднується з бісквітом.
Складаємо заготовки попарно.
Змащуємо боки кремом і обвалюють у крихті.
Верх прикрашаємо за вашим бажанням.
Можна просто змастити тонким шаром крему і обсипати крихтою або горіхами, або кокосовою стружкою.
Або на крем викласти свіжі або консервовані фрукти.
Тут зелене світло вашої фантазії.
Я просто змастила кремом і прикрасила ягідкою смородини.
Можна їсти відразу, але настоявшись кілька годин, ці тістечка стають ще смачніше.
Смачного!
Не забудьте підписатися на наші новини і порекомендувати цей рецепт вашим друзям в соц. мережах, і тоді, можливо, вони пригостять вас цими чудовими тістечками))).