Якщо Вам раптом захотілося спробувати щось новеньке, порадувати своїх близьких смачною, красивою, пишною випічкою, то бісквіт з кукурудзяної муки доведеться якраз до місця. Кукурудзяний бісквіт можна використовувати для приготування смачних домашніх тортів, просочивши коржі кремом, наприклад, сметанним, або подати як окремий десерт, разом зі збитими вершками або ванільним соусом.
Для приготування бісквіта з кукурудзяної муки в мультиварці нам знадобиться:
- 5 курячих яєць,
- 160 грам цукру (приблизно ¾ склянки),
- 130 грам кукурудзяного борошна (приблизно 1 склянка),
- 1 чайна ложка ванільного цукру.
Рецепт приготування бісквіта з кукурудзяної муки в мультиварці.
Традиційно приготування бісквіта, хоч класичного, хоч кукурудзяного, ми починаємо з того, що збиваємо яйця. Б’ємо міксером, довго, до пишного стану.
Додаємо потроху цукор і ванільний цукор, не припиняючи збивання.
Просіваємо в яєчну суміш борошно і тихесенько акуратненько перемішуємо. Якщо заважаємо міксером або комбайном, то робимо це на мінімальній швидкості.
Дно каструльки мультиварки змащуємо маслом, виливаємо тісто. Ставимо режим “Випічка” на 60 хвилин.
При випічці в духовці, ставимо форму з бісквітом в розігріту до 160 градусів духовку, приблизно на 30 хвилин.
Виймаємо готовий бісквіт за допомогою вставки для варки на пару і даємо йому охолонути.
Бісквіт з кукурудзяної муки має виражений кукурудзяний смак, він більш повітряний і пухкий ніж бісквіт з пшеничного борошна.
Смачного.