Бісквіт «Шоколад на окропі»

Не так давно я готувала шоколадний бісквіт в мультиварці. Цей рецепт теж із серії шокобісквітов. Виходить вологий всередині, м’який і дуже смачний.

бісквіт

Для приготування бісквіта “Шоколад на окропі” нам знадобиться:

  • 2 яйця,
  • 2 склянки цукру,
  • 350 грам борошна,
  • 1,5 чайні ложки соди,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 6 столових ложок з гіркою какао,
  • 1 стакан молока,
  • 1 чайна ложка ванільного цукру,
  • 100 грам рослинного масла,
  • 1 склянку окропу.

Рецепт приготування бісквіта “Шоколад на окропі”.

Зіб’ємо яйця з цукром.

IMG_7297 IMG_7300

Додамо молоко, рослинне масло, борошно, какао, ванільний цукор, соду і розпушувач. Добре перемішати масу міксером до однорідності.

IMG_7304

Додамо окріп і ще раз все перемішати.

IMG_7311

Я випікала бісквіт в мультиварці. У змащену маслом (мажемо тільки дно) каструльку мультиварки виллємо тісто і виставимо режим “Випічка”. Піч 65 + 40 хвилин.

Для випічки в духовці також змажемо дно форми маслом, вилити в неї тісто і поставимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 30-50 хвилин. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою.

Готовий бісквіт виймемо з форми і остудити на решітці. Після чого його можна посипати цукровою пудрою, або прошарувати кремом, наприклад сметанним або заварним.

IMG_8206

Приємного чаювання.