Не так давно я готувала шоколадний бісквіт в мультиварці. Цей рецепт теж із серії шокобісквітов. Виходить вологий всередині, м’який і дуже смачний.
Для приготування бісквіта “Шоколад на окропі” нам знадобиться:
- 2 яйця,
- 2 склянки цукру,
- 350 грам борошна,
- 1,5 чайні ложки соди,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 6 столових ложок з гіркою какао,
- 1 стакан молока,
- 1 чайна ложка ванільного цукру,
- 100 грам рослинного масла,
- 1 склянку окропу.
Рецепт приготування бісквіта “Шоколад на окропі”.
Зіб’ємо яйця з цукром.
Додамо молоко, рослинне масло, борошно, какао, ванільний цукор, соду і розпушувач. Добре перемішати масу міксером до однорідності.
Додамо окріп і ще раз все перемішати.
Я випікала бісквіт в мультиварці. У змащену маслом (мажемо тільки дно) каструльку мультиварки виллємо тісто і виставимо режим “Випічка”. Піч 65 + 40 хвилин.
Для випічки в духовці також змажемо дно форми маслом, вилити в неї тісто і поставимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 30-50 хвилин. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою.
Готовий бісквіт виймемо з форми і остудити на решітці. Після чого його можна посипати цукровою пудрою, або прошарувати кремом, наприклад сметанним або заварним.
Приємного чаювання.