Хочу запропонувати Вам простий рецепт, взятий з інструкції до моєї хлібопічці LG. Я дуже часто користуюся саме цим рецептом, так як хліб приготовлений по ньому виходить дуже смачний і повітряний.
Хліб, приготований з пшеничного борошна загального призначення
Для приготування білого хліба в хлібопічці нам знадобиться:
в рецепті використовується їдальня і чайна ложка, що йде в комплекті до хлібопічці
- 200-210 мл води,
- 1 чайна ложка сухих дріжджів (я використовую Саф-момент або Dr. Oetker),
- 1 столова ложка соняшникової олії (іноді заміняю 1 столовою ложкою вершкового масла або маргарину),
- 300 грам борошна пшеничного хлібопекарського вищого сорту (також печу білий хліб за цим рецептом з борошном першого сорту і борошном загального призначення М75-23, ось таке ось у неї кодову назву),
- 1,5 столові ложки цукру,
- 1 столова ложка сухого молока хорошої якості,
- 1 чайна ложка солі.
Рецепт приготування білого хліба в хлібопічці.
У відерце хлібопічки наллємо воду (вода повинна бути теплою, в ідеалі 36-37 градусів, але не в якому разі не гарячою) і рослинне масло (перевірте чи не забули Ви вставити лопатку тестомесителя, а то у мене бувало). Просеем зверху борошно, додамо дріжджі, сіль, цукор, сухе молоко. Виберемо режим випічки “Основний” і колір скоринки.
Зліва хліб з борошна пшеничного загального призначення, справа з борошна вищого сорту
Вага готового хліба близько 500 грам.
Смачного!