Бажання

Бажання

Якщо ви ще не готували буженину будинку, то дуже рекомендую зробити її, адже натуральне м’ясо, приготоване в домашніх умовах це дуже смачно. Приготувати соковиту буженину досить просто, якщо враховувати деякі корисні хитрощі. Пропоную вам покроковий рецепт соковитою і смачною буженини.

необхідно:

  • М’ясо (у мене свинина) – ок. 1 кг (у мене окіст)
  • Часник – 5-6 зубків
  • Сіль – 2 ч.л. з невеликою гіркою
  • Оцет (яблучний, винний ..) – 1-2 ст.л.
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст.л.
  • Спеції – на ваш смак (у мене комплексна приправа для шашлику)

Для глазурі:

  • Соєвий соус – 1 ч.л.
  • Томатна паста – 1 ч.л. без гірки
  • Гірчиця – 0,5 ч.л.

приготування:

В принципі, зробити буженину можна з будь-якого шматка м’яса.

Якщо ви любите м’ясо з жирком, візьміть шийку, вона буде ніжніше.

Віддаєте перевагу нежирне – підійдуть окіст або карбонат.

Непогано виходить і з лопатки цілим шматком.

У будь-якому випадку краще шматки з розташуванням волокон уздовж, як видно у мене на фото.

Бажання

Підготуємо м’ясо. Для цього очистимо й наріжемо тонкими клинцем зубки часнику.

Зробимо вузькі надрізи тонким ножем, опускаємо шматочки часнику в сіль і вставляємо в м’ясо.

Можна також вставити шматочки моркви.

Натираємо м’ясо спеціями, сіллю, що залишилася, маслом і оцтом.

Навіщо нам оцет? А все дуже просто – кислота подіє на верхній шар м’яса, згортаючи білок. Таким чином всередині збережеться сік.

Наші предки маринували м’ясо в квасі.

Ми залишаємо шматок маринуватися на кілька годин. За цей час м’ясо більш рівномірно Просолов і насититься спеціями.

Я зазвичай залишаю на ніч.

Бажання

Промариноване м’ясо загортаємо в фольгу.

Якщо ваша фольга тонкувата, візьміть два шари.

Бажання

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Бажання

Відправляємо буженину запікатися на 1 годину.

Поки я не придбала кухонний термометр, я готувала буженину довше години і вона у мене була суші, я просто боялася, що м’ясо не буде готове.

Тому, раджу вам, по-перше, звичайно, обзавестися цим девайсом – стане в нагоді багаторазово, а по-друге, не перетримувати м’ясо в духовці.

Повірте, за годину шматок вагою в кіло приготується відмінно і не втратить соковитості.

Ось, на фото видно, що температура всередині шматка більше 90 градусів.

А готовність свинини – це температура всередині шматка 80 градусів, так що можна навіть зменшити час, якщо ваш шматок, як у мене, вузький і довгий, а не товстий і круглий.

Бажання

за 10 хвилин до закінчення смажена шматок глазур’ю, для якої змішаємо соєвий соус, томатну пасту (кетчуп), гірчицю. Якщо вийде густовато, то можна додати трохи м’ясного соку, який виділить буженина.

Знову ставимо м’ясо в духовку, я ставлю ближче до верху і за 10 хвилин буженина набуває дуже привабливий рум’яний колір.

Бажання

Бажання

Охолоджуємо буженину перед нарізкою, хоча можна їсти її і в гарячому вигляді з гарніром.

Разом з курячої пастрома за 12 хвилин можна зробити смачну м’ясну нарізку без шкідливих добавок.

Смачного!

Бажання