Банани в клярі

Банани в клярі

Прекрасний швидкий десерт з бананів здивує любителів оладків. Банани, заховані під кляром, перетворюються в крем, а які вони ароматні! При гідної презентації блюдо можна подати і до святкового столу, а впораються з приготуванням навіть дітки, звичайно, під контролем мами 🙂

необхідно:

  • Банани – 4-5 шт.
  • Масло для смаження

Для клярі:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана (або густий йогурт) – 1 ст.л. з невеликою гіркою
  • Борошно – 1 ст.л. з великою гіркою
  • Сода – 1/5 ч.л.
  • Цукор – 1/2 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Ваніль – за смаком

приготування:

Банани очистити і нарізати на скибочки.

Товщина може бути від 1 до 2 см на ваш смак.

Банани в клярі

Всі компоненти клярі змішати до однорідності.

Якщо ви хочете більш пишний шар клярі – додайте борошна стільки, щоб вийшло тісто густіше.

У мене тісто по консистенції нагадує млинцеве.

Банани в клярі

Банани в клярі

Опустити скибочки банана в кляр.

Краще не все відразу, а частинами.

Банани в клярі

Смажити на тихому вогні в маслі до рум’янцю.

Можна посмажити, повністю занурюючи у фритюр.

Банани в клярі

Викладати банани на серветку, щоб вбралося зайве масло.

Банани в клярі

При подачі полити карамельним соусом або розтопленим шоколадом, посипати цукровою пудрою.

Банани в клярі

Смачного!

Підписуйтесь на наші новинки 🙂

Банани в клярі