Прекрасний швидкий десерт з бананів здивує любителів оладків. Банани, заховані під кляром, перетворюються в крем, а які вони ароматні! При гідної презентації блюдо можна подати і до святкового столу, а впораються з приготуванням навіть дітки, звичайно, під контролем мами 🙂
необхідно:
- Банани – 4-5 шт.
- Масло для смаження
Для клярі:
- Яйце – 1 шт.
- Сметана (або густий йогурт) – 1 ст.л. з невеликою гіркою
- Борошно – 1 ст.л. з великою гіркою
- Сода – 1/5 ч.л.
- Цукор – 1/2 ч.л.
- Сіль – на кінчику ножа
- Ваніль – за смаком
приготування:
Банани очистити і нарізати на скибочки.
Товщина може бути від 1 до 2 см на ваш смак.
Всі компоненти клярі змішати до однорідності.
Якщо ви хочете більш пишний шар клярі – додайте борошна стільки, щоб вийшло тісто густіше.
У мене тісто по консистенції нагадує млинцеве.
Опустити скибочки банана в кляр.
Краще не все відразу, а частинами.
Смажити на тихому вогні в маслі до рум’янцю.
Можна посмажити, повністю занурюючи у фритюр.
Викладати банани на серветку, щоб вбралося зайве масло.
При подачі полити карамельним соусом або розтопленим шоколадом, посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Підписуйтесь на наші новинки 🙂