Баклажани в томатному соусі

Баклажани в томатному соусі

У сезон баклажанів продовжую відшукувати рецепти смачних страв без обсмажування. Баклажани в томатному соусі дуже ароматне, смачне і просте в приготуванні овочеве блюдо.

необхідно:

  • Баклажани – 800 г
  • Помідори – 800 г
  • Часник – 1 середня головка
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. Л. (+1 ст.л. для видалення гіркоти)

приготування:

Баклажани нарізати шматочками із сірникову коробку.

Посипати 1 ст. л. солі і залишити на 30 хв.

Баклажани в томатному соусі

Виділитися темна рідина, а з нею піде гіркоту з баклажанів.

Я після просто промиваю шматочки водою і відкидаю на друшляк. Смажити баклажани ми не будемо, тому повністю їх обсушивать немає необхідності.

Баклажани в томатному соусі

Поки стоять баклажани, зробимо все інше.

Помідори натерти на тертці ось таким чином. Шкурка при цьому викидається.

Можна і просто подрібнити в блендері.

Баклажани в томатному соусі

Баклажани в томатному соусі

Баклажани в томатному соусі

Часник почистити і нарізати скибочками, можна і через прес.

Скласти в помідорні масу часник, сіль, цукор і масло.

Поставити на вогонь і довести до кипіння.

Баклажани в томатному соусі

У соус покласти шматочки промитих баклажанів.

Перемішати.

Баклажани в томатному соусі

Варити масу на тихому вогні 25-30 хвилин – до готовності баклажанів. Може знадобитися трохи більше часу, якщо баклажани дуже жорсткі. Важливо не розвариться.

Повністю охолодити баклажани перед подачею.

Баклажани в томатному соусі

Смачного!

Баклажани в томатному соусі