У сезон баклажанів продовжую відшукувати рецепти смачних страв без обсмажування. Баклажани в томатному соусі дуже ароматне, смачне і просте в приготуванні овочеве блюдо.
необхідно:
- Баклажани – 800 г
- Помідори – 800 г
- Часник – 1 середня головка
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. Л. (+1 ст.л. для видалення гіркоти)
приготування:
Баклажани нарізати шматочками із сірникову коробку.
Посипати 1 ст. л. солі і залишити на 30 хв.
Виділитися темна рідина, а з нею піде гіркоту з баклажанів.
Я після просто промиваю шматочки водою і відкидаю на друшляк. Смажити баклажани ми не будемо, тому повністю їх обсушивать немає необхідності.
Поки стоять баклажани, зробимо все інше.
Помідори натерти на тертці ось таким чином. Шкурка при цьому викидається.
Можна і просто подрібнити в блендері.
Часник почистити і нарізати скибочками, можна і через прес.
Скласти в помідорні масу часник, сіль, цукор і масло.
Поставити на вогонь і довести до кипіння.
У соус покласти шматочки промитих баклажанів.
Перемішати.
Варити масу на тихому вогні 25-30 хвилин – до готовності баклажанів. Може знадобитися трохи більше часу, якщо баклажани дуже жорсткі. Важливо не розвариться.
Повністю охолодити баклажани перед подачею.
Смачного!