Баклажани «Пармеджано»

Баклажани «Пармеджано»Смачні і дуже популярні в італійській кухні баклажани «Пармеджано» представляють собою своєрідну овочеву запіканку з томатним соусом і сиром. За традиційним рецептом страва збирається з обсмажених баклажановий скибочок, які укладаються рядами один на одного, прошаровуються провареної сумішшю подрібнених помідорів і ароматних добавок, а також доповнюються моцарелою і / або пармезаном. Після «збирання» багатошарові вироби відправляються в духовку для розплавлення сиру і з’єднання апетитних ароматів.

Ніжна м’якоть головного інгредієнта – баклажана помітно перетворюється в поєднанні з базовим томатним соусом. Шматочки зелені не тільки надають яскраві фарби, а й підсилюють смак. Вигідно доповнює блюдо і тягучий плавкий сир. Спробуємо приготувати цю смачну суміш в домашніх умовах, звичайно, адаптуючи оригінальний рецепт під наші реалії і продукти місцевих супермаркетів.

Складові:Баклажани «Пармеджано»

  • баклажани – 500 г;
  • моцарелла – 200 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • молоко – 2 ст. ложки;
  • борошно – 50 г;
  • панірувальні сухарі – близько 100 г;
  • сир «Пармезан» або т.п. – близько 80 г;
  • рослинне масло (для смаження).

Для соусу:

  • свіжі помідори – 500 г;
  • болгарський перець – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • часник – 1-2 зубці;
  • зелений базилік або петрушка – 3-4 гілочки;
  • цукор – ½ ч. ложки;
  • сіль, перець – за смаком.

Баклажани «Пармеджано» рецепт з фото крок за кроком

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Нарізати баклажани для «Пармеджано» можна уздовж довгими пластинами або кружальцями завтовшки 7-10 мм – в нашому прикладі другий варіант. Складаємо нарізку в миску, посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.Баклажани «Пармеджано»
  2. Тим часом готуємо томатний соус. Помідори очищаємо від шкірки – для цього робимо хрестоподібні розрізи, заливаємо плоди окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Потім обполіскувати холодною водою, знімаємо розм’якла шкурку.Баклажани «Пармеджано»
  3. М’якоть помідорів дуже дрібно нарізаємо або прокручуємо в чаші блендера з ножами.Баклажани «Пармеджано»
  4. Беремо сотейник з високими бортами або толстодонную каструлю / ківш. Прогріваємо ємність, покривши дно тонким шаром рослинного масла. На гарячу поверхню викладаємо цибулю, заздалегідь очищений і порубаний дрібними кубиками. Обсмажуємо нарізку до м’якості і прозорості. Чи не дозволяємо цибулі потемніти і пригоріти – для цього не забуваємо його помішувати, а також підтримуємо помірний вогонь.Баклажани «Пармеджано»
  5. Перець очищаємо від насіння, ріжемо невеликими кубиками. Додаємо до розм’якшення цибулі. Час від часу перемішуючи, обсмажуємо суміш протягом 5 хвилин. Масло насититься апетитним ароматом цибулі і перцю, ретельно оживляти овочевий мікс.Баклажани «Пармеджано»
  6. Додаємо помідори. Тримаємо соус на вогні при слабкому кипінні близько 10-15 хвилин – до легкого загустіння і випарювання зайвої рідини. Періодично перемішуємо, в кінці приправляємо цукром, сіллю і перцем за смаком.Баклажани «Пармеджано»
  7. Додаємо нарізані дрібно листочки базиліка або петрушки, вичавлюємо через прес зубці часнику.Баклажани «Пармеджано»
  8. Перемішуємо томатний соус і знімаємо з вогню.Баклажани «Пармеджано»
  9. Готуємо все необхідне для панірування і обсмажування баклажанів. Яйця з’єднуємо з молоком, кидаємо дрібку меленого перцю, злегка солимо. Збовтуємо суміш виделкою до об’єднання компонентів. У різні ємності висипаємо борошно і панірувальні сухарі.Баклажани «Пармеджано»
  10. Справжньому баклажани ретельно промиваємо від солі. Потім опускаємо один гурток в борошно, обвалюють з усіх боків.Баклажани «Пармеджано»
  11. Після борошняної «оболонки» занурюємо баклажан в яєчну суміш, а потім щедро паніруємо в сухарях.Баклажани «Пармеджано»
  12. На великій сковороді розігріваємо щедрий шар рафінованої олії. Викладаємо баклажани в паніровці і обсмажуємо з двох сторін до легкого «обвуглювання». Масло має майже повністю покривати овочеві гуртки. Обсмажені баклажани переносимо на тарілку, покриту паперовими серветками, щоб вбрався зайвий жир.Баклажани «Пармеджано»
  13. На дно форми для випічки викладаємо невелику порцію томатного соусу, потім в один шар розміщуємо третину баклажанів. Зверху змащуємо гуртки соусом.Баклажани «Пармеджано»
  14. Пармезан або інший сир натираємо на дрібній тертці. Частиною сирної стружки присипаємо баклажани.Баклажани «Пармеджано»
  15. На кожен баклажан викладаємо ще один гурток, знову змащуємо соусом, посипаємо сиром. Моцареллу витягаємо з сироватки, нарізаємо кружальцями і по одному викладаємо на кожну овочеву «піраміду».Баклажани «Пармеджано»
  16. Далі формуємо ще один шар баклажанів, змащуємо соусом, накриваємо моцарелою і присипаємо сиром. Отримуємо багатошарові заготовки, що складаються з трьох баклажанових гуртків з прошарками соусу і сиру. Ставимо форму в розігріту духовку. Запікаємо приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів (до розплавлення сиру).Баклажани «Пармеджано»
  17. Баклажани «Пармеджано» можна їсти і гарячим, і охолоджені. Відмінно доповнять і прикрасять блюдо свіжі овочі, зелень.Баклажани «Пармеджано»

Смачного!