Якщо ви не готуєте в мікрохвильовці, то не знаєте, що за 25 хвилин можна приготувати яловичину. Швидкість можна порівняти з скороваркою. Особисто я була здивована результатом і, думаю, що буду користуватися цим способом приготування не раз. Часто азу готують з картоплею, але тут я пропоную зробити без нього, так як швидкість приготування в СВЧ залежить від обсягу продукту.
необхідно:
- Яловичина (можна замінити на інше м’ясо) – 400-500 г
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Солоний огірок – 1-2 шт.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч. Л.
- Цукор – 1 ч.л з гіркою.
- Спеціі- за смаком.
приготування:
Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
Скласти в посуд для СВЧ, додати рослинне масло, перемішати і відправити в мікрохвильовку на 5 хвилин при повній потужності (у мене 800 W).
За цей час порізати м’ясо і огірки на шматочки.
Покласти в каструлю до моркви м’ясо, борошно, огірки, томатну пасту, сіль, цукор, спеції (у мене лавровий лист).
Перемішати і влити 2 склянки води.
Поставити в мікрохвильовку на 10 хвилин на повну потужність.
Перемішати і ще раз на 10 хвилин на повну потужність.
Спробуйте м’ясо і поставте ще хвилин на 5, якщо ваше м’ясо не м’яке.
У мене звичайна яловичина була готова. Якщо ви використовуєте свинину або курку, то час, можливо, навіть доведеться зменшити.
Подайте з улюбленим гарніром.
Смачного!