Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком

Сьогодні порадуємо любителів пісочної випічки – приготуємо торт «Корівка» з арахісом і згущеним молоком. Зберемо багатошарову «стопку» з тонких розсипчастих коржів в тандемі з вершково-карамельним кремом. Для отримання насиченого смаку частину борошна при замісі тесту замінимо горіховою крихтою, а також додамо пару ложок вареного згущеного молока.

Втілюючи рецепт арахісового торта «Корівка», домагаємося тонкої рівномірної розкочування борошняних заготовок. Так, після просочення шари виходять ніжними, розмірено зволоженими, втрачають свою крихкість. Збираючи готовий виріб, чергуємо ламкі коржі і «шовковисте» кремові прошарки. Фінальним декором на верхівці торта виводимо лінії імпровізованій павутинки. Обов’язково залишаємо десерт на ніч для розм’якшення, і подаємо з чаєм на радість домашнім ласунам.

Складові:Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком

Для тіста:

  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • арахіс смажений – 150 г;
  • цукор – 120 г;
  • згущене молоко варена – 2 ст. ложки;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
  • борошно – 300-350 г.

Для крему:

  • вершки 33% -35% – 500 г;
  • згущене молоко варена – 350 г.

Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком рецепт

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Яйця збиваємо з цукром до пишної посветлевшей маси.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  2. Додаємо згущене молоко і розм’якшити при кімнатній температурі масло, порізане довільними шматочками. Злегка збиваємо. Отримуємо в’язку масляну масу.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  3. Смажений арахіс очищаємо від лушпиння. Перемелюємо в чаші блендера і висипаємо до масляної суміші. Розмішуємо ложкою до рівномірного розподілу арахісових крихт.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  4. Половину порції борошна (приблизно 150 г) змішуємо з розпушувачем. Просіявши, додаємо до олійно-горіхової маси, розмішуємо.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  5. Поступово підсипає решту борошна. Втручаємося її ложкою або вручну. Має вийти дуже м’яке і злегка липке тісто. Обертаємо борошняної кому харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  6. Охолоджену масу ділимо на 7 рівних частин – щоб порції вийшли однаковими, можна скористатися кухонними вагами. Беремо одну заготовку, розміщуємо на аркуші пергаментного паперу, зверху накриваємо харчовою плівкою. Розкачуємо максимально тонкий пласт. Плівка запобіжить прилипання коржів до качалці, і таким чином відпаде необхідність забивати тісто зайвої борошном.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  7. Прибираємо плівку. Докладаємо кришку від каструлі або тарілку діаметром 20-21 см. Обкреслюємо контур коржа гострим ножем.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  8. Обрізки збираємо і відкладаємо в сторону. Папір з коржем переносимо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  9. Випікаємо до легкого зарум’янювання по краях, в середньому час випічки – 5-10 хвилин. Тонкі коржі дуже швидко доходять до готовності, тому уважно стежимо, щоб вони не почали підгоряти. Поки печеться перший пласт тесту, розгортаємо наступний і т.д.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  10. Обрізки збираємо, формуємо ще один круглий корж. Всього виходить 8 тонких коржів. Пісочні коржі дуже тендітні, тому при перенесенні на тарілку і складання торта потрібно діяти акуратно.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  11. Всі залишки тіста розкочуємо в пласт довільної форми, випікаємо. Цю частину в подальшому розкришимо і будемо задіювати для обсипання торта.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком

    Крем для арахісового торта

  12. Охолоджені вершки збиваємо до згущення. Як тільки перестануть запливати розлучення від віночків, зупиняємо міксер.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  13. В окремому посуді злегка збиваємо згущене молоко. З’єднуємо вершкову і сгущеночную маси. Знову працюємо міксером, але зовсім не довго – лише до отримання гладкого однорідно пофарбованого крему.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  14. Збираємо торт. Пісочний пласт щедро промазуємо порцією карамельного крему.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  15. Викладаємо наступний корж, знову змащуємо і т.д. Зібрану «стопку» покриваємо кремом з усіх боків.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  16. Що залишився пласт з обрізків тесту подрібнюємо в крихту – можна вручну або за допомогою блендера. Обсипаємо боки десерту, притискаючи розсипчасту суміш долонею. За бажанням оформляємо верх торта – в нашому прикладі розтопленим шоколадом намальовано подобу павутини (як в рецепті Естерхазі). Можна вибрати будь-яке інше оформлення.Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком
  17. Прибираємо арахісовий торт «Корівка» на ніч в холодильник. Після просочення розрізаємо десерт і пригощаємося!Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком

Арахісовий торт «Корівка» зі згущеним молоком готовий! Приємного чаювання!