Апельсиновий лимонад

Домашній апельсиновий лимонад
Почуття, коли сонце до межі розігріває повітря, і ти не знаєш, куди подітися від спеки, кожному з нас знайоме не з чуток. Щоб якось освіжитися, не обов’язково бігти на море, досить приготувати лимонад з апельсинів в домашніх умовах і їм же вгамувати свою спрагу. Саморобний напій набагато корисніше магазинного, саме тому ми пропонуємо вам розглянути тільки домашні рецепти його приготування.

Як приготувати апельсиновий лимонад

Немає нічого простішого, ніж зробити апельсиновий лимонад будинку своїми руками. Час, який ви витратите на виготовлення, – це 15-30 хвилин, не рахуючи часу на підготовку продуктів. Кожна господиня вільна сама вибирати – який обсяг напою їй приготувати, і чим розбавити смак традиційного лимонаду.

Оскільки кожен з нас планує різні обсяги, то потрібно буде правильно співвіднести кількість основних інгредієнтів (апельсинів, цукру і води) в процесі приготування апельсинового лимонаду.

Додаткові компоненти в домашніх умовах завжди додаються за бажанням, і найчастіше їх кількість визначається смаковими уподобаннями господині. Розглянемо більш докладно пропорції головних інгредієнтів для саморобного лимонаду з апельсинів.

Як приготувати апельсиновий лимонад в домашніх умовах

Лимонад з двох апельсинів

Пропорції для домашнього лимонаду:

  • Цукор – ½ склянка;
  • Вода – 2,5 л. (Або ж 2 л. Звичайної води і 0,5 л. Газованої).

Підсумок: вийде близько 3 літрів лимонаду.

Лимонад з трьох апельсинів

Пропорції для апельсинового напою:

  • Цукор – 1 кг;
  • Вода – 3,5 л.

Підсумок: на виході можна отримати не менше 4 літрів напою.

Домашній рецепт лимонаду з апельсинів

Лимонад з чотирьох апельсинів

Пропорції для саморобного апельсинового лимонаду:

  • Цукор – 1 кг.
  • Вода – 9 л.

Підсумок: за один раз виходить 10 літрів апельсинового тонізуючого напою.

Всі вищеназвані пропорції є умовними. Кожен може змінювати кількість цитрусових, рідини і цукру на свій розсуд.

Регулювати самостійно смак лимонаду можна і за допомогою поєднання різних сортів апельсина, наприклад, використовувати одночасно для приготування звичайний помаранчевий і італійський кисло-солодкий червоний фрукт. Змінювати звичний смак соку можна і зовсім незвично, але про всі секрети – далі в статті.

Домашній лимонад з апельсинів: рецепт приготування

Апельсиновий лимонад в домашніх умовах

Складові

  • Апельсини – 2-3 шт. або за смаком + –
  • Вода – 200 мл + –
  • Цукор – 150 г + –
  • Лимон – 1 скибочка + –
  • Газована вода – 1,5 л + –
  • Тархун (свіжий, що не засушений) – 70 г + –

Готувати класичний лимонад вміють багато. Але іноді кожному з нас хочеться чогось незвичайного – того, чим можна буде здивувати не тільки інших, але і себе.

Оригінальних рецептів безліч, але нам би хотілося запропонувати вам щось цікаве, наприклад, рецепт приготування апельсинового лимонаду тархун. Поєднання свіжих цитрусових і трави тархун кращим чином позначиться на смаку напою. Такого ви ще точно не пробували.

Підготовка продуктів

  • Апельсини миємо й обдаємо окропом. Можна цитрусові і зовсім залити окропом на 2-3 хвилини, щоб вони втратили свою природну гіркоту.
  • Очищаємо апельсини від шкірки, плівок, кісточок і білих «перегородок», залишаємо тільки одну м’якоть.
  • Обмиваємо в чистій воді тархун, потім відокремлюємо його листя від стебла.

готуємо сироп

Робимо сироп для лимонаду з 2 апельсинів.

  • У 200 мл звичайної води розчиняємо 150 гр цукру. Після цього додаємо в сироп листя тархуна і кип’ятимо напій (доводити до кипіння сироп потрібно на повільному вогні);
  • Як тільки сироп закипить, знімаємо його з плити, накриваємо кришкою і даємо хвилин 40-60 настоятися. При бажанні, можна залишити на ніч.

Приготування лимонаду

  1. Настояний сироп збиваємо за допомогою блендера.
  2. Проціджуємо його через сито 2-3 рази.
  3. З апельсинів видавлюємо сік, змішуємо його з сиропом і заливаємо наостанок газованою водою.
  4. Подаємо напій у склянці з трубочкою.

Поверхня склянки прикрашаємо часточкою лимона, але можна ще додати 1-2 гілочки свіжого тархуна. Наш апельсиновий лимонад тархун готовий, освіжає на здоров’я.

Поради кухарчука

Всі тонкощі того, як зробити апельсиновий лимонад будинку, необхідно знати для того, щоб полегшити процедуру приготування, а заодно і максимально поліпшити смакові якості річного напою.

Пропонуємо вам кілька практичних порад, які стануть вашими незамінними «помічниками» на кухні.

якість води

Додавати в лимонад потрібно тільки кип’ячену воду, або ж відфільтровану питну. У воді не повинно бути ніяких домішок і добавок, інакше немає сенсу робити напій самостійно.

Крім простої води в лимонад можна додати і газовану воду, але, якщо напій нарівні з дорослими буде вживати і дитина віком до 3-х років, то від газованої води краще відмовитися.

Замінюємо свіжий тархун

При приготуванні лимонаду з апельсином і тархуном не обов’язково за основу для сиропу брати свіжу траву. Замість неї можна використовувати вже готовий газований напій «Тархун».

Як варіант – кілька гілочок тархуна можна одночасно з основними інгредієнтами просто збити в блендері. За смаком вийде той самий напій.

domashnij-apelsinovyj-limonad5

Апельсиновий сік

Отримувати апельсиновий сік можна не тільки за допомогою блендера. Якщо такої техніки немає у вас в наявності, то для переробки продуктів підійде звичайна м’ясорубка.

Швидкий рецепт лимонаду з червоного апельсина

Коли потрібно швидко зробити великий обсяг освіжаючого напою, то цей рецепт підійде ідеально. За класичною технологією лимонад з апельсинів в домашніх умовах роблять зі звичайних помаранчевих цитрусових. Але не менш смачним виходить напій і з оригінального червоного апельсина.

Такий фрукт має специфічний кисло-солодкий (трохи нагадує малиновий) присмак, що і надає напою пікантності, а гілочки м’яти роблять сік ще більш освіжаючим і незвичайним.

Складові

  • Апельсин – 4 шт;
  • Вода – 4 л;
  • Спрайт – 4 л;
  • Цукор – 1 кг;
  • Листя м’яти – за смаком.

Швидкий рецепт лимонаду з червоного апельсина

Приготування

  1. Моєму апельсини в воді, очищаємо їх від шкурок і кісточок.
  2. Шкірку з цитрусових не викидаємо, її на лічені хвилини заливаємо окропом.
  3. Очищену м’якоть з 4 апельсинів пропускаємо через м’ясорубку, або збиваємо блендером.
  4. Отриманий сік (за бажанням) можна розбавити 30 гр. лимонної кислоти. Якщо природного кислинки червоного фрукта буде досить, то цей етап просто пропускаємо.
  5. Кип’ятимо воду протягом 5 хвилин, після чого додаємо в неї апельсинову м’якоть, кірки, спрайт, цукор і м’яту.
  6. Що стосується м’яти, то її кількість визначається індивідуальними смаковими уподобаннями. Одну частину м’ятних гілочок можна переробити в процесі приготування лимонаду, а іншу – використовувати в якості його прикраси.
  7. Зварений домашній лимонад з 4 апельсинів охолоджуємо в ємності з холодною водою.
  8. Остиглий напій проціджуємо через дрібне сито.
  9. Додаємо в проціджений лимонад апельсиновий сік, напій знову охолоджуємо.
  10. Стакан або келих, в якому буде подаватися освіжаючий лимонад, прикрашаємо гілочками м’яти і часточкою лимона (або апельсина). При бажанні, в склянку свіжого апельсинового напою можна додати кілька шматочків льоду.

Оскільки весь приготований обсяг за день випити неможливо, то залишилася порцію потрібно прибрати в холодильник, а краще – в морозилку.

Однак пам’ятайте, що доверху заповнювати банку, каструлю або будь-яку іншу ємність, в якій буде зберігатися напій, не варто. Залиште 5-10 см. Вільного місця, це допоможе вам уникнути непередбачених складнощів при розморожуванні.

Секрети вдалого лимонаду

використовуємо цедру

Якщо свій напій ви будете готувати за рецептом, в якому використовуються апельсинові кірки, то пам’ятайте, що, додаючи їх, ви можете надати соку гіркоти, якщо ненароком перетримаєте шкурки.

Тому, якщо мета зробити напій солодким, то більше доби кірки тримати в лимонад не потрібно. А ось якщо хочете отримати сік з гірчинкою, тоді тримайте шкурки в апельсиновому напої якомога довше.

Як зробити домашній лимонад з апельсинів

Пропорції

Всі пропорції рецепта завжди можна підкоригувати, згідно зі своїми смаковими уподобаннями.

Наприклад, якщо 1 кг цукру на 8 літрів рідини вам здасться багато – ви завжди можете це кількість скоротити.

Співвідношення газованої і звичайної води також можна змінити. Якщо ви або ваші рідні, для яких готується прохолодний напій, дуже любите бульбашки, то додати якомога більше газованої води і менше звичайної води, і навпаки.

Пора стійких жарких днів вже наступила, тому приготування легких вітамінних напоїв стає все більш актуальним. Готуйте лимонад з апельсинів в домашніх умовах своїми руками, і тоді можете бути впевнені, що вашому здоров’ю та здоров’ю ваших дітей не загрожують ніякі шкідливі консерванти.

Вдалого вам приготування і приємного апетиту!