Пиріг з історією. Кажуть, рецепт цього пирога друкувався в «New York Times» багато років поспіль. Приготувала його в сливовий сезон, було навіть просто цікаво, що ж за дивний пиріг такий вийде, продукти-то самі звичайні. Можу констатувати, що закохалася в цей смачний і ароматний пиріг з першого шматочка. Спробуйте його і ви!
необхідно:
тісто:
- Масло вершкове (маргарин) – 113 г
- Яйця – 2 шт
- Цукор 2/3 скл (250 мл)
- Борошно – 1 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1/4 ч.л.
начинка:
- Зливи 12-15 шт.
- Цукор – 2 ст л.
- Кориця – 0,5 – 1 ч.л. (Я взяла 0,5)
приготування:
Сливи розрізати на половинки, видалити кісточки.
Цукор збити з м’яким маслом і сіллю.
По одному додати 2 яйця.
Повзбівать до змішання всіх компонентів.
Додати борошно, змішане з розпушувачем.
Ложкою або ручним віночком перемішати.
Форму (у мене діаметр 26 см) змастити маслом і обсипати сухарями або борошном.
Тісто викласти в форму і ложкою розподілити по дну.
Тісто має мажущуюся консистенцію.
Викласти сливи поверх тесту.
Зливи потрібно не вдавлювати, а просто покласти.
Посипати зверху цукром, змішаним з корицею.
Випікати в духовці при 180 гр. близько 40-45 хв.
Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Пиріг зі сливами готовий.
Смачного!