Американський сливовий пиріг

Американський сливовий пиріг

Пиріг з історією. Кажуть, рецепт цього пирога друкувався в «New York Times» багато років поспіль. Приготувала його в сливовий сезон, було навіть просто цікаво, що ж за дивний пиріг такий вийде, продукти-то самі звичайні. Можу констатувати, що закохалася в цей смачний і ароматний пиріг з першого шматочка. Спробуйте його і ви!

необхідно:

тісто:

  • Масло вершкове (маргарин) – 113 г
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор 2/3 скл (250 мл)
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.

начинка:

  • Зливи 12-15 шт.
  • Цукор – 2 ст л.
  • Кориця – 0,5 – 1 ч.л. (Я взяла 0,5)

приготування:

Сливи розрізати на половинки, видалити кісточки.

Американський сливовий пиріг

Цукор збити з м’яким маслом і сіллю.

Американський сливовий пиріг

По одному додати 2 яйця.

Повзбівать до змішання всіх компонентів.

Американський сливовий пиріг

Додати борошно, змішане з розпушувачем.

Ложкою або ручним віночком перемішати.

Американський сливовий пиріг

Форму (у мене діаметр 26 см) змастити маслом і обсипати сухарями або борошном.

Американський сливовий пиріг

Тісто викласти в форму і ложкою розподілити по дну.

Тісто має мажущуюся консистенцію.

Американський сливовий пиріг

Викласти сливи поверх тесту.

Зливи потрібно не вдавлювати, а просто покласти.

Американський сливовий пиріг

Посипати зверху цукром, змішаним з корицею.

Американський сливовий пиріг

Випікати в духовці при 180 гр. близько 40-45 хв.

Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Американський сливовий пиріг

Пиріг зі сливами готовий.

Смачного!

Американський сливовий пиріг