А-ля Сугудай (сагудай)

А-ля Сугудай (сагудай)

Чи не сперечаючись про автентичність страви, пропоную вам адаптований варіант вкуснющей маринованої риби. Я робила з скумбрії, сім’я сказала: «Рецепту бути!» Спробуйте, можливо, вам теж сподобається. Рецепт підійде для будь-якої жирної риби.

необхідно:

  • Риба (очищена від всього зайвого)) – 3 середні оброблені на філе скумбрії
  • Лук – 3 шт
  • Оцет 9% – 50 – 70 г
  • Вода – 200 мл (прокип’ятити і остудити)
  • Масло ростить. – 0,5 скл. (Можна трохи менше)
  • Сіль – 3 ст. л. (без гірки)
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Перець, лавр. лист, зелень – за смаком

приготування:

 Рибу обезголовити, випатрати, промити і обсушити.

А-ля Сугудай (сагудай)

Відокремити від кісток – обробити на чисте філе. Я і шкурку знімаю, щоб при поїданні не чіпати рибу руками.

А-ля Сугудай (сагудай)

Нарізати на шматочки по 1,5-2 см

А-ля Сугудай (сагудай)

Цибулю нарізати кільцями або півкільцями.

Складати рибу і цибулю шарами в підходящий посуд. За бажанням пересипати спеціями.

А-ля Сугудай (сагудай)

Зверху цибулю.

А-ля Сугудай (сагудай)

Готуємо заливку.

Змішати сіль, цукор, масло, оцет воду.

Залити рибу заливкою.

Якщо не вистачило, то потрібно приготувати порцію або половину, дотримуючись пропорції.

А-ля Сугудай (сагудай)

Витримати рибу в маринаді 5-8 годин.

Все готово. Відварюємо картоплю і насолоджуємося!))

А-ля Сугудай (сагудай)

Смачного!

А-ля Сугудай (сагудай)