Чи не сперечаючись про автентичність страви, пропоную вам адаптований варіант вкуснющей маринованої риби. Я робила з скумбрії, сім’я сказала: «Рецепту бути!» Спробуйте, можливо, вам теж сподобається. Рецепт підійде для будь-якої жирної риби.
необхідно:
- Риба (очищена від всього зайвого)) – 3 середні оброблені на філе скумбрії
- Лук – 3 шт
- Оцет 9% – 50 – 70 г
- Вода – 200 мл (прокип’ятити і остудити)
- Масло ростить. – 0,5 скл. (Можна трохи менше)
- Сіль – 3 ст. л. (без гірки)
- Цукор – 1 ст. л.
- Перець, лавр. лист, зелень – за смаком
приготування:
Рибу обезголовити, випатрати, промити і обсушити.
Відокремити від кісток – обробити на чисте філе. Я і шкурку знімаю, щоб при поїданні не чіпати рибу руками.
Нарізати на шматочки по 1,5-2 см
Цибулю нарізати кільцями або півкільцями.
Складати рибу і цибулю шарами в підходящий посуд. За бажанням пересипати спеціями.
Зверху цибулю.
Готуємо заливку.
Змішати сіль, цукор, масло, оцет воду.
Залити рибу заливкою.
Якщо не вистачило, то потрібно приготувати порцію або половину, дотримуючись пропорції.
Витримати рибу в маринаді 5-8 годин.
Все готово. Відварюємо картоплю і насолоджуємося!))
Смачного!