Куряча печінка в духовці

kurinaya-pechen-v-duxovke
Частування з ліверу не тільки неймовірно дешеві, але ще і корисні, адже нутрощі домашньої пташки – це джерело мінералів і вітамінів. У цій збірці ми дізнаємося, чим так примітна куряча печінка в духовці, а також як правильно її запікати. Спеціально для відвідувачів нашого кулінарного сайту ми пропонуємо найкращі варіанти страв на ваш вибір.

Чим корисні страви з курячої печінки в духовці

Печіночку – продукт ніжний і в деяких країнах пташину печінку і зовсім вважають за делікатес. При цьому варто курячий лівер не так вже й дорого – кожна сім’я зможе дозволити собі цей інгредієнт.

Приготування печінки курки починається звичайно з вимочування – це необхідно, щоб вона не гірчить після запікання. Також за бажанням можна додати страві більше смаку за допомогою приправ і спецій, відмінно підійде до закусок з ліверу і гострий перець.

kurinaya-pechen-v-duxovke1

Скільки запікати делікатес – питання нагальне, адже потрібно не тільки пропекти печіночку як слід, але і зуміти при цьому зберегти всі її корисні властивості. Так, в лівер птиці дуже багато заліза і вітаміну А. Звичайно, цих цінних речовин не зустрінеш в такому ж обсязі, що і в яловичої печінки або іншому червоному м’ясі, але все ж цей продукт по праву вважається дієтичним.

Зазвичай печінку не готують занадто довго – в цьому немає ніякої необхідності, та й курячий лівер випікається набагато швидше. Так що якщо порубати печінку на невеликі брусочки, то робити їх доведеться в печі не більше 8-10 хвилинок.

Наші покрокові рецепти нижче навчать вас готувати пташину печінку не тільки швидко і з користю для організму, але і неймовірно смачно – так, щоб навіть самі примхливі домашні прівереди залишилися в повному захваті від вашої куховаріння.

Простий рецепт приготування курячої печінки в духовці

Запечені овочі – це прекрасна компанія для ніжного інгредієнта, а ще таке блюдо відрізняється особливою ніжністю і його можна їсти, навіть якщо ви сидите на дієті і стежте за кількістю калорій.

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Печінка куряча – 500-550 г;
  • Морква – 1 середній плід;
  • Картопля – 2 шт .;
  • Цвітна капуста – 200 г;
  • Молоко – 0,5 склянки;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати курячу печінку в духовій шафі

  • Головки ріпчастої цибулі будемо спершу очищати від зайвої лушпиння, після чого промиємо їм під холодною проточною водою, тим самим зробивши овоч менш пекуче для наших очей.
  • Шаткуємо цибулька дрібненько, оскільки його ми будемо трохи обсмажувати в сковорідці перед тим, як відправити в духовку.
  • Морквину почистимо, промиємо під краном і натремо на крупній терочке.
  • Ставимо на плиту сковороду, вливаємо в неї трохи соняшникової маслечка без аромату. Розігріваємо як слід.
  • Відправляємо нарізану цибулю і натерту моркву на прожарювання, виставивши невеликий вогонь.
  • Помішуємо продукти лопаткою, а потім згасимо їх хвилинки 2-3.
  • Поки будемо готувати інші інгредієнти, тим часом курячу печінку не завадить промити і замочити в холодній підсоленій воді.
  • Чекаємо хвилин 15-20, після чого зливаємо воду і промиваємо печінку.

kurinaya-pechen-v-duxovke2

  • Денце форми для запікання змажемо рослинним маслом.
  • Бульби картоплі промиваємо під краном, очищаємо від шкірки і нарізаємо кільцями або півкільцями середньої товщини.
  • Укладаємо на деко картоплю, після чого промиваємо кольорову капусту, відокремлюємо її суцвіття і розкладаємо їх поверх картопельки.
  • Зверху покладемо курячу печінку, а поверх неї – нашу зажарку.
  • Солимо і перчимо блюдо по своєму смаку, можна додати свіжі або сушені трави, улюблені приправи.
  • На останньому етапі вливаємо в форму трохи коров’ячого молока, щоб картопля і капуста запеклася м’якими і мали соковитість.
  • Відправляємо форму з курячою печінкою в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин.

Готовність страви перевіряємо, обережно вийнявши з духовки деко і проткнув картопляний скибочку зубочисткою. Якщо овоч готовий, значить і інші інгредієнти теж уже пропеклися.

Печінка курки по-домашньому, смачний рецепт зі сметаною

Складові

  • Печінка куряча – 1 кг;
  • Сметана – 1 упаковка;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт .;
  • Базилік сушений – за смаком;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Чорний перець мелений – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як зробити страви з курячої печінки в духовій шафі своїми руками

  1. Перед тим, як зробити смачну страву для вечері з ліверу курки, ми його спершу вимочити близько получасіка в холодній солоній воді. Просто опускаємо печінку в миску з водою і чекаємо, коли з неї піде гіркоту.
  2. Потім промиваємо печінку під краном, нарізаємо її на половинки.
  3. Ріпчасту цибулю очищуємо і моєму головки овоча під холодною водою, після чого рубаємо його великими кільцями.
  4. Денце форми для запікання промажем рослинним маслом, а духовку розігріємо перед тим, як приступити до готування страви.
  5. Викладаємо вниз брусочки печінки, зверху накриваємо їх скибочками цибулі. Солимо і перчимо частування, присипаємо його сушеними прянощами.
  6. Пучок петрушки промиваємо під краном, обтрушувати від крапельок води і рубаємо середньо, після чого присипаємо печінку.
  7. Зверху наливаємо сметану, щоб вона рівномірно розподілилася по колечкам лука.
  8. Ховаємо деко в духовку і вичікуємо хвилин 20, коли вечеря буде готовий.

Подавати до столу курячий запечений лівер найкраще з картопляним пюре.

Печені биточки з печінки кури, бабусин рецепт

Складові

  • Печінка куряча – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 0,5 склянки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – 2 щіпки + –

Як робляться битки з печінки в домашніх умовах

  1. Як і в попередніх рецептах, спочатку вимочити лівер, щоб позбутися від його гіркоти, яка здатна зіпсувати будь-яку страву. Замочуємо печінку в підсоленій воді і забуваємо про неї на 15-30 хвилин.
  2. Промиваємо печінку і пропускаємо її через м’ясорубку (бажано, щоб використовувалася найбільша насадка для фаршу).
  3. Туди ж відправляємо почищені головки ріпчастої цибулі, перемішуємо інгредієнти.
  4. Вибиваємо в миску курячі яєчка, всипаємо борошно пшеничне.
  5. Солимо і перчимо фарш з печінки курки по своєму смаку, можна додати і трохи часничку.
  6. Гарненько вимішуємо масу столовою ложкою.
  7. Деко промазуємо рослинним маслом, після чого розігріваємо духовку.
  8. Викладаємо наші котлетки з печінки кури прямо ложкою на денце форми, формуючи порційні биточки.
  9. Прибираємо деко в піч і чекаємо, поки на поверхні котлеток чи не з’явиться рум’яна кірочка.

Подавати таку закуску найкраще гарячої, доповнивши її гарніром з варених або смажених овочів.

Як бачите, куряча печінка в духовці може стати відмінною заміною пташиному м’ясу, ціна на яке зростає з кожним днем. Головне – не боятися пробувати нові рецепти і страви!