Густі десерти на основі молочних продуктів та інших апетитних інгредієнтів гарні як самостійну страву і доповнення до основного.
Так, незрівнянний шоколадний або сметанний крем легко можна зробити своїми руками в домашніх умовах для улюблених тонких млинців і подати як десерт. На це піде мінімум часу, а результат – солодка маса з улюбленим ароматом і смаком, стане відмінним блюдом для початку дня!
Млинці самі по собі досить ситне і смачне частування, але навряд чи його можна назвати святковим. А ось якщо подати до коржикам солодкий десертний крем, вийде вишукано, і незвично. Саме це потрібно, коли чекаєш гостей, а часу на класичний торт немає.
Щоб частування вийшло гідним, продукти слід використовувати свіжі і якісні: вершки і сметану – натуральні, а млинці – домашні, спечені своїми руками.
На їх рецептурі і способі випічки зупинятися не будемо – цієї багатогранної темі присвячено чимало постів на «Твоєму кухарчуком». Ми ж пропонуємо найкращі рецепти крему для улюблених тонких млинців, які можна подавати у вигляді торта.
Вершковий крем для млинців: класичний рецепт
Складові
- Вершки жирні свіжі – 450 г;
- Цукор-пісок – 1 склянка;
- Ванілін – щіпка.
Робимо смачний вершковий крем для млинцевого торта
- Наше головне завдання – збити вершки і цукор до однорідної маси, щоб вона вийшла густою і в ній не залишилося кристалів. Для цього краще взяти цукор мелкокристаллический.
- Щоб вершки легко перетворилися в густу стійку пінку, їх перед збивання потрібно гарненько охолодити.
- Тепер з’єднуємо в ємності цукровий пісок і вершки, починаємо збивати.
- Коли солодкі крупинки майже розчиняться, додаємо ванілін (не цукор!) – він додасть крему смачний аромат.
Далі залишиться просто намазати кожен готовий млинчик вершкової масою, скласти один на інший у вигляді листкового торта, прикрасити свіжими ягодами. Перед подачею оригінальний десерт бажано охолодити.
Найкраще брати домашні вершки – в них більше калорій, ніж в магазинному продукті, але вони збиваються відмінно і дають більш насичений молочний смак!
Шоколадний крем для млинців
Складові
- Вершки (жирність будь-яка) – 200 мл + –
- Шоколад темний – 200 г + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Цукрова пудра – 3 ст.л. + –
Як зробити своїми руками смачний крем з шоколаду
- Виливаємо в невелику каструлю вершки, додаємо в них пудру, заважаємо, ставимо її на повільний вогонь.
- Потрібно довести вершки майже до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Закипіти вони не повинні.
- Дрібно ламаємо шоколад і додаємо в гарячі вершки, заважаємо до розчинення ложкою, а потім – віночком до максимальної однорідності.
- У ще теплу масу кладемо масло і ще раз перемішуємо.
У домашню шоколадну пасту можна додати товчені горіхові ядра – вийде щось на зразок домашньої «Нутеллою». Намазані нею і згорнуті в трубочки блинки будуть чудові!
Смачний крем з маскарпоне для млинців
Маскарпоне – назва ніжного вершкового сиру. Він відрізняється пастообразной консистенцією, ідеальною для намазування не тільки ранкових тостів, а й тонких кефірних або молочних коржів, спечених на сковороді.
Складові
- Маскарпоне – 300 г;
- Цукрова пудра – 40 г;
- Лимонний фреш – 20 мл;
- Білий шоколад – 50 г;
- Вершки нежирні – 30 мл;
- Будь-ягідний джем – 50 мл.
Приготування крему з маскарпоне своїми руками
- З’єднуємо сир, пудру і свіжий сік лимона. Все добре перемішуємо, поки не вийде однорідна маса.
- Намазуємо нею млинці (тієї кількості крему, що у нас вийде, вистачить на 6-7 коржів діаметром близько 25 см) і звертаємо їх рулетами. Кожен перерізуємо навпіл, порційно викладаємо на великі плоскі тарілки.
- Ламаємо шоколадну плитку, викладаємо крихту в каструлю, заливаємо вершками і поміщаємо на водяну баню. На слабкому вогні шоколад у вершках швидко розтане.
Солодким білим сиропом поливаємо блинки, а зверху декоруємо ягідним сиропом. Вийде і красиво, і смачно!
Домашній крем для млинців зі сметани з ягодами
Складові
- Сметана (жирність від 20%) – 400 г;
- Цукровий пісок – 0,5 склянки;
- Ягоди (будь-які свіжі або з морозилки) – 0,5 склянки.
Як зробити смачний сметанний крем для тонких млинців
- Помивши ягоди (морожені мити не треба), блендером перетворюємо їх в однорідну масу.
- Її з’єднуємо зі сметаною, потім додаємо цукор і збиваємо до крему.
Отриманою масою можна наповнювати як кожен млинець окремо, так і скласти з них апетитний торт, промазав сметанно-фруктової масою.
Щоб внести приємну різноманітність в улюблене, але добряче банальні речі млинцеве меню, не потрібно багато часу. Смачні домашні млинці з вершковим або іншим кремом, зробленим своїми руками, моментально розходяться по тарілках.
Викладені у вигляді класичного іменинного торта або традиційних рулетів, тонкі коржі з ароматною прошарком навіть саме похмуре ранок зроблять затишним і смачним!