Крем для млинців: добірка рецептів

krem-dlya-blinov-podborka-receptov2
Густі десерти на основі молочних продуктів та інших апетитних інгредієнтів гарні як самостійну страву і доповнення до основного.

Так, незрівнянний шоколадний або сметанний крем легко можна зробити своїми руками в домашніх умовах для улюблених тонких млинців і подати як десерт. На це піде мінімум часу, а результат – солодка маса з улюбленим ароматом і смаком, стане відмінним блюдом для початку дня!

Млинці самі по собі досить ситне і смачне частування, але навряд чи його можна назвати святковим. А ось якщо подати до коржикам солодкий десертний крем, вийде вишукано, і незвично. Саме це потрібно, коли чекаєш гостей, а часу на класичний торт немає.

Щоб частування вийшло гідним, продукти слід використовувати свіжі і якісні: вершки і сметану – натуральні, а млинці – домашні, спечені своїми руками.

На їх рецептурі і способі випічки зупинятися не будемо – цієї багатогранної темі присвячено чимало постів на «Твоєму кухарчуком». Ми ж пропонуємо найкращі рецепти крему для улюблених тонких млинців, які можна подавати у вигляді торта.

Вершковий крем для млинців: класичний рецепт

Складові

  • Вершки жирні свіжі – 450 г;
  • Цукор-пісок – 1 склянка;
  • Ванілін – щіпка.

Робимо смачний вершковий крем для млинцевого торта

  1. Наше головне завдання – збити вершки і цукор до однорідної маси, щоб вона вийшла густою і в ній не залишилося кристалів. Для цього краще взяти цукор мелкокристаллический.
  2. Щоб вершки легко перетворилися в густу стійку пінку, їх перед збивання потрібно гарненько охолодити.
  3. Тепер з’єднуємо в ємності цукровий пісок і вершки, починаємо збивати.
  4. Коли солодкі крупинки майже розчиняться, додаємо ванілін (не цукор!) – він додасть крему смачний аромат.

Далі залишиться просто намазати кожен готовий млинчик вершкової масою, скласти один на інший у вигляді листкового торта, прикрасити свіжими ягодами. Перед подачею оригінальний десерт бажано охолодити.

Найкраще брати домашні вершки – в них більше калорій, ніж в магазинному продукті, але вони збиваються відмінно і дають більш насичений молочний смак!

Шоколадний крем для млинців

Складові

  • Вершки (жирність будь-яка) – 200 мл + –
  • Шоколад темний – 200 г + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • Цукрова пудра – 3 ст.л. + –

Як зробити своїми руками смачний крем з шоколаду

  1. Виливаємо в невелику каструлю вершки, додаємо в них пудру, заважаємо, ставимо її на повільний вогонь.
  2. Потрібно довести вершки майже до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Закипіти вони не повинні.
  3. Дрібно ламаємо шоколад і додаємо в гарячі вершки, заважаємо до розчинення ложкою, а потім – віночком до максимальної однорідності.
  4. У ще теплу масу кладемо масло і ще раз перемішуємо.

У домашню шоколадну пасту можна додати товчені горіхові ядра – вийде щось на зразок домашньої «Нутеллою». Намазані нею і згорнуті в трубочки блинки будуть чудові! 

Смачний крем з маскарпоне для млинців

Маскарпоне – назва ніжного вершкового сиру. Він відрізняється пастообразной консистенцією, ідеальною для намазування не тільки ранкових тостів, а й тонких кефірних або молочних коржів, спечених на сковороді.

Складові

  • Маскарпоне – 300 г;
  • Цукрова пудра – 40 г;
  • Лимонний фреш – 20 мл;
  • Білий шоколад – 50 г;
  • Вершки нежирні – 30 мл;
  • Будь-ягідний джем – 50 мл.

krem-dlya-blinov-podborka-receptov3

Приготування крему з маскарпоне своїми руками

  1. З’єднуємо сир, пудру і свіжий сік лимона. Все добре перемішуємо, поки не вийде однорідна маса.
  2. Намазуємо нею млинці (тієї кількості крему, що у нас вийде, вистачить на 6-7 коржів діаметром близько 25 см) і звертаємо їх рулетами. Кожен перерізуємо навпіл, порційно викладаємо на великі плоскі тарілки.
  3. Ламаємо шоколадну плитку, викладаємо крихту в каструлю, заливаємо вершками і поміщаємо на водяну баню. На слабкому вогні шоколад у вершках швидко розтане.

Солодким білим сиропом поливаємо блинки, а зверху декоруємо ягідним сиропом. Вийде і красиво, і смачно!

Домашній крем для млинців зі сметани з ягодами

Складові

  • Сметана (жирність від 20%) – 400 г;
  • Цукровий пісок – 0,5 склянки;
  • Ягоди (будь-які свіжі або з морозилки) – 0,5 склянки.

krem-dlya-blinov-podborka-receptov1

Як зробити смачний сметанний крем для тонких млинців

  1. Помивши ягоди (морожені мити не треба), блендером перетворюємо їх в однорідну масу.
  2. Її з’єднуємо зі сметаною, потім додаємо цукор і збиваємо до крему.

Отриманою масою можна наповнювати як кожен млинець окремо, так і скласти з них апетитний торт, промазав сметанно-фруктової масою.

Щоб внести приємну різноманітність в улюблене, але добряче банальні речі млинцеве меню, не потрібно багато часу. Смачні домашні млинці з вершковим або іншим кремом, зробленим своїми руками, моментально розходяться по тарілках.

Викладені у вигляді класичного іменинного торта або традиційних рулетів, тонкі коржі з ароматною прошарком навіть саме похмуре ранок зроблять затишним і смачним!