Після повернення додому з вогкою від холодного осіннього дощу вулиці немає нічого більш бажаного, ніж порція задимлених ароматним парою «вушок». Пропонуємо освоїти спосіб готування «правильної» основи, а саме домашнє заварне тісто для пельменів і вареників, яке зазвичай робиться на воді без яєць. За складом воно практично таке ж, як і звичайне, але виходить ніжнішим і при цьому не рветься, а вироби з нього варяться швидше звичайного.
Продукти будемо брати тільки ходові – ті, що завжди є в засіках. Борошно краще використовувати з зерен пшениці найдрібнішу, адже саме вона робить домашнє заварне тісто на пельмені і вареники м’яким і при цьому досить еластичним. Працювати з ним – суцільне задоволення!
Заварне тісто для пельменів: універсальний рецепт
Складові
- Борошно пшеничне в / с – 3 склянки + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- «Крутий» окріп – 1 стакан + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
Як приготувати вдома краще заварне тісто для пельменів
Освоївши цей рецепт заварного тесту для пельменів і вареників, який по праву може претендувати на звання кращого, назавжди позбудемося труднощі з пошуком відповідного варіанту основи не тільки для цих улюблених страв, але також для мантів, чебуреків і інших ласощів.
- Вивільняє яйце з шкаралупи, подсаливаем і кілька хвилин збиваємо до злегка спіненого стану.
- Поступово сиплемо борошно і заважаємо масу. Робити це потрібно безупинно, щоб не дати можливості утворитися грудки.
- Присмачуємо масу маслом, а потім виливаємо в неї окріп. Переживати про те, що вона перетвориться в клейстер, не потрібно – цього вдасться уникнути, якщо доливати гарячу воду, не перестаючи заважати.
- Щоб отримати по-справжньому смачне заварне тісто для улюблених домашніх «вушок», вимісити його потрібно руками, тому що тільки там можна відчути, коли воно стане ідеальним.
Якщо маса клеїться до рук, значить, борошна обмаль. Додавати її потрібно мінімально, щоб не зіпсувати продукт. Досить буде 1-2 ст.л.
- Перед Формування пельмешек потрібно дати основі з борошна «відпочити» 20-30 хвилин. Харчова плівка вбереже його від пересихання.
Заварне тісто для пельменів за цим рецептом виходить що треба – еластичним і в той же час м’яким. Його можна пускати хоч на вареники, хоч на чебуреки, а пельменькі з нього так смачні, що добавка знадобиться неодмінно!
Традиційний рецепт заварного тесту на воді
У пісні дні багато продуктів зі столу і холодильника потрапляють під табу. Але і без яєць можна готувати відмінні пельмені та інші борошняні смакоту. А м’ясо в них легко замінити, наприклад, грибками.
Складові
- Борошно з пшениці – 3 повних склянки.
- Масло з насіння соняшнику – 1 ст.л.
- Свіжий окріп – 1,5 ст.
- Сіль – 2/3 ч.л.
Як своїми руками легко зробити заварне тісто для пельменів
- Беремо тару глибше і сіємо туди борошно, а потім присаливаем її.
- Наступний інгредієнт, який ми кладемо в загальний «котел», – масло. Його доливаємо в солону муку.
- Вводити тільки що кипляче воду потрібно дуже обережно, вливаючи її тонкою цівкою. У цей час головне – не переставати все добре заважати. Щоб отримати саме таке заварне тісто для пельменів, як хочеться і не упустити жодної важливої дрібниці, пропонуємо відео рецепт.
Перед Формування кінцевих виробів потрібно дати пельменній основі охолонути. Непогано б перед цим його повторно вимісити на припудреною борошном дошці або стільниці.
Улюблений сімейний рецепт заварного тесту для пельменів
Куховарити частування всіх часів і народів цим способом може ризикнути навіть чоловік, далекий від кухонних премудростей. Він настільки простий, що навіть дивуєшся! Головне – дотримати продуктове співвідношення і не перетримувати «вушка» на вогні, адже за цим рецептом заварне тісто виходить ніжним, і пельмені готуються миттєво.
Складові
- Борошно з пшениці біла – 3 ст.
- Яйце куряче середнє – 2 шт.
- Кипляча вода – 1,5 ст.
- Масло рослинне без запаху – 2-3 ст.л.
- Сіль – близько 0,5 ч.л.
Як швидко замісити своїми руками заварне пельменное тісто
Пропускаємо суху борошно через сито. У борошняної гірці, яка вийшла у нас на дні посудини, робимо «кратер» і ллємо туди масло. Воду (окріп) ллємо тільки на цьому етапі, не поспішаючи, заважаємо.
Коли тестова основа злегка охолоне, залишиться ввести підсолену яєчну бовтанку. Відразу тісто однорідним не буде – це нормально. Чи не здаємося і вимішуємо його, не шкодуючи сил. Буквально через кілька хвилин отримаємо еластичний і злегка блискучий «колобок». Ми залишаємо його під плівкою або рушником «відпочити» на 30 хвилин. Потім можна буде робити з ним, що душі і шлунку завгодно!
У тому, щоб готувати основу для улюбленої страви по-новому, немає абсолютно ніякого ризику для апетиту і здоров’я. Але щоб врахувати всі нюанси отримання відмінної заварного тесту для пельменів, найкраще спочатку дізнатися докладні поради від професіонала. А коли все вийде, і на столі виявляться ароматні гарячі «вушка», можна буде викласти свою власну «картинку» і поділитися нею з нами.