Як зробити печінкові оладки на сковороді

Яловича печінка – один з найкорисніших субпродуктів, однак знайти йому гідне застосування можуть не всі, адже мало хто знає, як смачно і швидко приготувати яловичу печінку.

Крім основних страв, з неї виходять відмінні закуски, і сьогодні я поділюся з вами рецептом однієї з таких закусок – як зробити печінкові оладки на сковороді. На їх приготування у мене пішло трохи менше години, а якщо б скористалася електричної м’ясорубкою, то – і того менше.

Словом, висновок з вищесказаного простий: оладки з яловичої печінки – це смачно, просто, швидко і економно. Всього якусь годину – і ви дружною сім’єю насолоджуєтеся чудовим ароматом і смаком саморобних домашніх оладок.

Як спекти печінкові оладки в часниковому соусі?

Оладки Субпродукти (печінка, нирки, язик, серце)
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Як зробити печінкові оладки на сковороді
Як зробити печінкові оладки на сковороді

Складові

  • Яловича печінка – 1 кг + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. (Без гірки) + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​скільки піде (для смаження) + –
  • Часник (для соусу) – 5 зубків + –
  • Майонез (для соусу) – 1 ст.л. з гіркою + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перш за все, яловичу печінку треба розморозити і як слід промити під струменем води. Щоб зручніше було пропускати її через м’ясорубку – треба заздалегідь нарізати субпродукт невеликими кубиками.


  • Подрібнити печінку в м’ясорубці.


  • Додати трохи солі і одне куряче яйце.


  • Не забудьте насипати трохи пшеничного борошна, так печінкові оладки будуть ситніше. Добре перемішати всю масу виделкою. Консистенція повинна бути, як на звичайні оладки.


  • Налити на сковороду трохи соняшникової олії і розігріти його. За допомогою столової ложки викласти на сковороду кілька майбутніх оладок.

    Смажити їх на повільному вогні, не накриваючи сковорідку кришкою.


  • Через 5 хвилин перевернути печінкові оладки і продовжити смажити.


  • В принципі, печінкові оладки готові, але вони набагато смачніше, якщо змастити їх смачним соусом.


  • Я віддаю перевагу часниковий соус, який роблю сама з подрібненого часнику і майонезу.


  • Рясно змастити кожен оладок отриманим соусом.


  • Прекрасна, смачна, а головне – корисна закуска, під назвою «печінкові оладки», готова!