Яловича печінка – один з найкорисніших субпродуктів, однак знайти йому гідне застосування можуть не всі, адже мало хто знає, як смачно і швидко приготувати яловичу печінку.
Крім основних страв, з неї виходять відмінні закуски, і сьогодні я поділюся з вами рецептом однієї з таких закусок – як зробити печінкові оладки на сковороді. На їх приготування у мене пішло трохи менше години, а якщо б скористалася електричної м’ясорубкою, то – і того менше.
Словом, висновок з вищесказаного простий: оладки з яловичої печінки – це смачно, просто, швидко і економно. Всього якусь годину – і ви дружною сім’єю насолоджуєтеся чудовим ароматом і смаком саморобних домашніх оладок.
Як спекти печінкові оладки в часниковому соусі?
Оладки Субпродукти (печінка, нирки, язик, серце)
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Яловича печінка – 1 кг + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. (Без гірки) + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – скільки піде (для смаження) + –
- Часник (для соусу) – 5 зубків + –
- Майонез (для соусу) – 1 ст.л. з гіркою + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Перш за все, яловичу печінку треба розморозити і як слід промити під струменем води. Щоб зручніше було пропускати її через м’ясорубку – треба заздалегідь нарізати субпродукт невеликими кубиками.

Подрібнити печінку в м’ясорубці.

Додати трохи солі і одне куряче яйце.

Не забудьте насипати трохи пшеничного борошна, так печінкові оладки будуть ситніше. Добре перемішати всю масу виделкою. Консистенція повинна бути, як на звичайні оладки.

Налити на сковороду трохи соняшникової олії і розігріти його. За допомогою столової ложки викласти на сковороду кілька майбутніх оладок.
Смажити їх на повільному вогні, не накриваючи сковорідку кришкою.

Через 5 хвилин перевернути печінкові оладки і продовжити смажити.

В принципі, печінкові оладки готові, але вони набагато смачніше, якщо змастити їх смачним соусом.

Я віддаю перевагу часниковий соус, який роблю сама з подрібненого часнику і майонезу.


Рясно змастити кожен оладок отриманим соусом.

Прекрасна, смачна, а головне – корисна закуска, під назвою «печінкові оладки», готова!