Що ближче час городів, то з’являється все більше турбот, що робити з урожаєм. Для томатів ми знайшли рішення. Напевно, немає нічого смачнішого в доповненні до гарніру, ніж стиглі, соковиті та солодкі помідори. Однак щоб вам сподобався процес і результат, потрібно зробити вибір на користь одного рецепта. І вони всі перед Вами, вивчайте!
Мариновані помідори з морквяним бадиллям на 3-х літрову банку на зиму
Такі помідори потрібно одразу закривати у великих об’ємах, адже вони розходяться просто по клацанню пальців. А для аромату і збалансованого смаку не можна нехтувати додаванням таких спецій, як кмин, коріандр і перець. З ними ви одразу відчуєте різницю та неймовірно приємний аромат, яким хочеться наповнити весь дім.
Інгредієнти
- Помідор 2 кг
- Бадилля моркви 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Парасольки кропу 3 шт.
- Сіль 2 ст.л.
- Цукор-пісок 3 ст.л.
- Оцет столовий 9% 3 ст.л.
- Кмин за смаком
- Коріандр за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
Приготування
-
Як заготовити помідори з морквяним бадиллям на зиму? Відразу почнемо з того, що відберемо відповідні для маринування помідори та промиємо їх у великій кількості води. Після чого їх краще викласти на сухий рушник, щоб вони не були занадто вологими.
-
Наступним кроком підготуємо морквяне бадилля. Для цього краще вибирати свіжі, дуже зелені гілочки. Отже, зрізаємо у моркви бадилля, промиваємо її в тазу з водою, потім обполіскуємо і просушуємо точно таким же способом, як і помідори.
-
Очищаємо часник від лушпиння і беремо кілька зубчиків, на які легенько натиснемо ножем. І також сполоснемо парасольки кропу. На цьому, етапи підготовки підійшли до кінця. Час переходити до основного.
-
Попередньо підготуємо банки, добре промивши їх із содою і обдавши окропом. Потім переходимо до їх наповнення. По черзі опускаємо в банку морквяне бадилля, томати і часник. Заливаємо вміст окропом і, накривши кришкою, залишаємо мінімум на 10 хвилин.
-
Після закінчення цього часу зливаємо настояну воду обов’язково в каструлю, додаємо туди цукровий пісок, сіль, кмин, коріандр, перець і кілька парасольок кропу… Відправляємо каструлю на вогонь і з моменту закипання варимо маринад ще хвилини три.
-
У банку з прогрітими овочами одразу заливаємо необхідну кількість оцту і тільки потім вливаємо маринад. Прикриваємо помідори простерилізованою кришкою і приступаємо до їх стерилізації. На дно каструлі викладаємо рушник, доводимо воду до кипіння і опускаємо туди банку. Стерилізуємо близько 10 хвилин після закипання води. Після чого банку витягуємо і закатуємо тією ж кришкою, використовуючи кухонний ключ. Остуджуємо в перевернутому вигляді, укривши ковдрою, і зберігаємо в максимально прохолодному місці.
Бажаємо вам вдалих заготовок.
Помідори з морквяним бадиллям на 1 літрову банку без стерилізації
Як приготувати помідори з морквяним бадиллям на 1 літрову банку на зиму? Вельми швидкий і нескладний спосіб приготування, перевірений роками, який доводить, що навіть із мінімумом інгредієнтів можуть вийти смачні та соковиті томати. А для цього всього-на-всього важливо дотриматися пропорцій під час приготування маринаду. Отже, якщо Вам складно зробити вибір, то сміливо зупиняйтеся на невеликих обсягах і нічим не перевантажених рецептах.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20-30 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Томати – 600-800 гр.
- Бадилля морквяне – 4 гілочки.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Оцет столовий (9%) – 1 ст. л.л.
- Вода – 1,5 ст.
Процес приготування:
1. Одразу відміряємо необхідну кількість сипучих інгредієнтів, а також томатів, бадилля та оцту. Так процес приготування піде набагато швидше.
2. Важливо приділити належну увагу морквяному бадиллю. Спочатку ми його перебираємо, викидаючи невідповідні гілочки, а потім ретельно промиваємо і залишаємо обсихати, розклавши мокрі гілочки на сухому рушнику.
3. Також не забуваємо перебрати томати, щоб у заготовку не потрапили зіпсовані. Після чого ми їх промиваємо в рясній кількості води і просушуємо так само, як і бадилля. Перед відправленням томатів у банки, ми їх проколюємо в районі плодоніжки, використовуючи будь-який гострий предмет, чи то виделка, чи то зубочистка.
4. У підготовлену банку на дно укладаємо морквяне бадилля, а потім помідори, притискаючи їх якомога щільніше один до одного, але при цьому не деформуючи. Паралельно з цим доводимо воду до кипіння і відразу вливаємо в банку, намагаючись заливати в самий центр, не торкаючись стінок банки. Прикриваємо заготовки кришкою і залишаємо в спокої на 15-20 хвилин.
Після закінчення цього часу зливаємо з банок воду і відправляємо її на невеликий вогонь. Доводимо вміст до кипіння. А також разом із тим додаємо до прогрітих помідорів цукровий пісок, сіль і столовий оцет. Коли вода закипить, повертаємо її в банки і закриваємо їх підготовленими кришками, що закручуються. Перевіряємо заготовку на герметичність і залишаємо до повного охолодження, після чого зберігаємо в холодильнику не більше трьох місяців.
Бажаємо Смачного!
Помідори з морквяним бадиллям і лимонною кислотою
Якщо ви в пошуку, чим замінити оцет, то сміливо вибирайте лимонну кислоту. Воно додасть не тільки додаткову приємну кислинку, а й допоможе простояти вашим томатам якомога довше часу, не втративши тієї щільності та пружності. Ми знаємо, що ви вже зацікавилися, тож не гайте часу і поспішіть на свою кухню.
Час готування: 80 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 6-8.
Інгредієнти:
- Томати – 1500-1700 гр.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Бутон гвоздики – 2 шт.
- Часник – 4-6 зубців.
- Лист лавровий – 1-3 шт.
- Бадилля моркви – 6-8 гілочок.
- Парасольки кропу – за смаком.
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Кислота лимонна – 1 ч.л.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
1. Почнемо з того, що ретельно промиємо з содою трилітрові банки і за бажанням простерилізуємо. Потім на дно підготовленої тари опускаємо всі спеції та зелень, попередньо її промивши і просушивши.
2. Після чого підготуємо томати. Дуже ретельно їх промиваємо, щоб на шкірці не залишалося ніякого бруду, і потім проколюємо їх зубочисткою в районі плодоніжки.
3. Коли томати будуть готові, укладаємо їх у банки зі спеціями. Кількість помідорів залежить від вас. Ви можете заповнити ними як цілу банку, так і тільки частину. Потім заливаємо вміст окропом і, прикривши кришкою, залишаємо заготовку на 10-15 хвилин, щоб томати могли добре прогрітися.
4. Через цей час переливаємо воду в каструлю і приступаємо безпосередньо до приготування самого маринаду. Розчиняємо в каструлі з водою цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту. Кип’ятимо маринад доти, доки кристалики солі та цукру повністю не розчиняться.
5. Приготований маринад повертаємо в банки, наповнюючи їх до самого верху, і закатуємо простерилізованими кришками. Перш ніж залишити банки остигати, перевіримо їх на герметичність. Зберігатися такі заготовки мають у прохолодному місці. На цьому процес приготування завершено.
Бажаємо приємного післясмаку!
Солодкі консервовані помідори з морквяним бадиллям
Така органічна кислота, як оцтова есенція, буде найкращим консервантом для ваших заготовок. І не тільки в плані зберігання, а й за смаковими якостями. Воно не перебиває смакові особливості всіх інших компонентів, давши можливість кожному з них відкритися і залишити свій слід. Особливо тут добре вписується ароматне морквяне бадилля.
Час готування: 60 хв.
Час приготування:20-30 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Томати – 1500-1800 гр.
- Часник – 3-4 зубці.
- Лист лавровий – 1-3 шт.
- Бадилля морквяне – 1 пучок.
- Есенція оцтова – 2 ч. л.л.
- Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
1. Почнемо з того, що промиємо і простерилізуємо банки з кришками. Це необхідно для того, щоб у процесі банка не лопнула.
2. Не відкладаємо підготовку інгредієнтів, які знадобляться в процесі приготування. Для цього промиваємо помідори з морквяним бадиллям і викладаємо на рушник обсихати. Також одразу очищаємо зубчики часнику і змочуємо їх у воді.
3. Наступним кроком важливо зробити у томатів кілька проколів у районі плодоніжки. Так шкірка не буде стягнута і помідори не потріскаються, коли ми заллємо їх гарячим маринадом.
4. Приступаємо до наповнення банок. Насамперед укладаємо на дно частину морквяного бадилля, лавровий лист і спеції на ваш смак. Також додаємо цільні зубчики часнику. За бажанням їх можна нарізати.
5. І насамкінець викладаємо в банки підготовлені помідори, намагаючись заповнити ними якомога більше вільного простору, але при цьому не пом’яти і не деформувати. Коли банки повністю заповнені всіма інгредієнтами, вливаємо в них окріп і злегка прикриваємо кришками. Помідори мають прогріватися хвилин 15-20.
6. Через цей час переливаємо воду з банок у каструлю і приступаємо до приготування маринаду. Розводимо у воді сіль і цукровий пісок, після того, як усе перемішали, вливаємо оцтову есенцію. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж повертаємо в банки.
7. Якнайміцніше закручуємо їх підготовленими кришками, перевіряємо на герметичність і перевертаємо. Залишаємо так до повного охолодження, закутавши в теплий плед або рушник. Уже наступної доби заготовки можна переставити в місце для зберігання, щоб вони чекали свого часу.
Бажаємо вам Смачного!
Як заготовити помідори з морквяним бадиллям і оцтом на зиму
Усе практично елементарно, залишається тільки запастися терпінням. Такі рецепти чудово підходять для новачків у цій справі, адже тут просто неможливо помилитися, якщо дотримуватися кожного етапу. А якщо ви вже не новачок, а поціновувач солодкого маринаду доповненого ароматом зелені, то ваш вибір досить очевидний.
Час готування: 40-50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Томати – 1500-2000 гр.
- Бадилля морквяне – 6 гілочок.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Цукор-пісок – 5-6 ст.л.
- Оцет (9 %) – 80 мл.
- Вода – 1,6 л.
Процес приготування:
1. Поки стерилізуються банки з кришками, підготуємо гілочки морквяного бадилля. Відбираємо найзеленіші і ретельно їх промиваємо. Після чого залишаємо просушуватися.
2. Паралельно з цим промиваємо томати і розкладаємо їх обсихати. А на дно простерилізованих банок опускаємо морквяне бадилля, однак для початку не все, а тільки кілька гілочок.
3. Слідом за морквяним бадиллям викладаємо помідори і між шарами томатів додаємо морквяне бадилля, що залишилося. Паралельно з наповненням банок, відправляємо на невеликий вогонь воду і доводимо її до стану кипіння.
4. Окріп вливаємо в банки з помідорами і накриваємо їх кришками, не закручуючи їх. Прогріваємо овочі не більше 20 хвилин.
5. Через зазначений час зливаємо воду з банок і додаємо в неї сіль із цукровим піском. Усе добре розмішуємо і доводимо до стану кипіння. Після чого відразу ж знімаємо вміст із вогню.
6. У маринад вливаємо 9%-ий оцет і добре розмішуємо. Готовий маринад у гарячому вигляді заливаємо в банки з томатами і бадиллям, наповнюючи їх до самого верху.
7. Закриваємо наші заготовки простерилізованими кришками, використовуючи кухонний ключ, і перевертаємо догори дном. Для комфортного і повільного охолодження накриваємо їх ковдрою.
8. А вже наступної доби їх можна буде перевернути і переставити в місце для зберігання. Не нехтуйте попереднім кроком і тоді вони простоять набагато довше.
Бажаємо Смачного!
Дуже смачні помідори з морквяним бадиллям і часником на зиму
Морквяне бадилля – чудовий показник того, як можна ефективно використовувати весь урожай. Тож радимо не позбуватися її, а поки вона ще свіжа, зелена й ароматна, скоріше додавати в закатки. Будь то помідори, огірки чи інші овочі. А для пікантності, звичайно ж, немає нічого кращого, ніж кілька зубчиків часнику.
Час готування:120-150 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Томати – 4000-5000 гр.
- Морква – 4 шт.
- Бадилля морквяне – 200 гр.
- Корінь хрону – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Перець духмяний горошок – за смаком.
- Трави сушені – за смаком.
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Оцет яблучний (6 %) – 1 ст.л.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
1. Підготуємо весь необхідний набір продуктів. Томати з морквяним бадиллям промиваємо і просушуємо. Також стерилізуємо банки з кришками. Потім очищаємо зубчики часнику від лушпиння, а корінь хрону нарізаємо невеликими скибочками.
2. На дно кожної банки викладаємо стандартний набір із хрону, часнику, лаврового листка і пари горошин запашного перцю.
3. Очищену моркву також нарізаємо вздовж на кілька невеликих частин, які складаємо в банку разом із підготовленим морквяним бадиллям.
4. Підійшла черга помідорів. Перш ніж приступимо до наповнення банок, робимо в районі плодоніжки кілька проколів. Для цього можна використовувати як зубочистку, так і виделку.
5. Потім досить щільно укладаємо наші томати на дно банок зі спеціями, намагаючись їх не придушити. Паралельно з цим доводимо до кипіння потрібний вам об’єм води. Киплячу воду акуратно заливаємо в банку, намагаючись не торкатися струменем стінок. Настоюємо помідори не більше 20 хвилин.
6. Після закінчення цього часу зливаємо настояну воду в каструлю, в якій будемо готувати маринад.
7. На літр води всипаємо ложку солі та чотири столові ложки цукру. Усе добре розмішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо ще яблучний оцет.
8. Щойно приготований маринад розливаємо по банках із помідорами і закатуємо їх простерилізованими кришками. Після того, як перевірили їх на герметичність, перевертаємо і залишаємо вистигати, за можливості закутавши в ковдру. На цьому приготування можна вважати завершеним. Залишається дочекатися ранку, щоб переставити банки в місце для зберігання.
Бажаємо Вам гарного настрою і Смачного!
Простий рецепт заготівлі помідорів чері з морквяним бадиллям на зиму
Помідорки чері заманюють не тільки своєю солодкістю, а й надають закатці витонченого зовнішнього вигляду, що відіграє чималу роль у цій справі. Також для більшого розмаїття смаків і ароматів, крім бадилля, варто додати трохи перцю, кілька кілець цибулі і, звісно ж, часнику. І після цього результат не змусить себе довго чекати.
Час готування: 60-80 хв.
Час приготування: 30-40 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Томати чері – 500-700 гр.
- Бадилля морквяне – 2 гілочки.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубці.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Оцет столовий (9%) – 50 мл.
Процес приготування:
1. Томати чері знімаємо з гілочок, намагаючись їх не деформувати. І промиваємо в ємності з водою, кілька разів її змінюючи, щоб на шкірці не залишалося бруду.
2. Простерилізуємо банки та підготуємо інші компоненти. Цибулину тонко нарізаємо, а морквяне бадилля добре промиваємо і просушуємо.
3. До цього моменту банки встигли простерилізуватися і можна приступити до їх наповнення. Викладати інгредієнти будемо в такій послідовності: морквяне бадилля, слідом кільця цибулі та часник із перцем.
4. Тільки наприкінці укладаємо томати чері якомога щільніше один до одного, заповнюючи ними весь об’єм, що залишився, і заливаємо вміст банки окропом. Прикривши кришкою, прогріваємо помідори близько 15 хвилин.
5. Після закінчення цього часу зливаємо воду в каструлю, в якій готуватимемо маринад, і додаємо в неї сіль, цукровий пісок і оцет. Розсіл добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Потім вливаємо його в банку і закатуємо простерилізованою кришкою. Тільки після того, як банка з помідорами повністю охолоне, її можна буде відправити на зберігання.
Бажаємо Смачного!
Помідори з морквяним бадиллям на зиму без оцту
Ще один рецепт, в якому замість оцту додамо трохи лимонної кислоти. І будьте впевнені, що ваша заготівля залишиться в повній цілості й схоронності аж до самої зими. Тож не відкладайте процес приготування і подбайте про зимовий раціон заздалегідь.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6-8.
Інгредієнти:
- Томати – 2000 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Бадилля моркви – 2-4 гілочки.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Кислота лимонна – 5-8 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі овочі, які вказані в інгредієнтах. Потім довільно їх нарізаємо, крім томатів, і укладаємо на дно простерилізованої банки.
2. Промиті та злегка просушені томати укладаємо якомога щільніше один до одного, додаючи між ними підготовлене морквяне бадилля. У цей час доводимо воду до кипіння.
3. Щойно наповнили банку необхідною кількістю помідорів та інших овочів, вливаємо в неї окріп і, прикривши кришкою, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин прогріватися.
4. Потім міняємо залізну кришку на пластмасову, яка призначена для зливу води і зливаємо остиглу воду в раковину. Паралельно з цим доводимо до кипіння нову порцію води.
5. А поки що в прогріті помідори кладемо перець горошком, трохи гвоздики, а також цукровий пісок із сіллю. Як консервант додаємо зовсім небагато лимонної кислоти. Цього буде достатньо для того, щоб заготівля простояла якомога довше.
6. Коли вода закипіла, акуратно вливаємо її в банки з помідорами і закриваємо простерилізованими кришками, використовуючи кухонний ключ.
7. Закриту банку перевертаємо і залишаємо до повного охолодження, перевернувши догори дном і загорнувши в ковдру.
8. На цьому приготування завершено. Після того, як банки охололи, переставляємо їх у прохолодне місце чекати свого часу.
Бажаємо вам Смачного та гарного настрою!