Рецепт з квасолею з курячого філе, смачна страва по-домашньому, на швидку руку. Просте частування, з консервованою квасолею, у власному соку. Ароматний і ніжний салатик, з гарним зовнішнім виглядом, заправлений домашнім майонезом, або соєвим соусом з олією. У салатницю можна додати, сушених сухариків або солоних огірків, майонез і будь-які спеції на ваш смак. Спробуйте приготувати це смачне частування, слідуючи за кроками, з докладними фото
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Квасоля червона – 1 банка
- Морква – 1 шт.
- Огірки свіжі – 1-2 шт.
- Листя салату + кріп – на око
- Соєвий соус – 2 ст. Л
- Олія рослинна – 2 ст. Л.
- Часник – 2 зуб. (свіжий давлений, або гранульований)
- Приправа для моркви по-корейськи – 0,5 ч. Л. Л.
- Сіль, цукор, перець чорний – за смаком
Рецепт салату з куркою та квасолею
Необхідні продукти для салату
Грудку промиваємо під водою, обсушуємо рушниками, ріжемо на шматочки
Маринування м’яса
Складаємо його в миску, додаємо роздавлений, або сухий часник, чорний мелений перець і сіль, добре перемішуємо, краще руками, відставляємо в сторонку
Моркву натираємо на тертці, для корейської моркви, ну або на звичайній
Раджу купити корейську тертку, коштує недорого, а користь велика, я тільки нею тепер завжди тру морквину в салат
Складаємо моркву в миску, додаємо трохи цукру і приправу для корейської моркви, добре перемішуємо
Ретельно миємо свіжі огірки з милом, або тремо овочевою щіткою, а ще краще замочити, на 2 години в холодній воді, нітрати розумієш чи ні
Робимо кілька надрізів уздовж, потім нарізаємо поперек, тонкими пластинами
Дрібно шаткуємо кріп
На розігрітій пательні з рослинною олією обсмажуємо шматки з куркою до золотистого кольору
Беремо салатницю, або глибоку миску, формуємо салат із квасолею
Рвемо салатне листя руками, в жодному разі не ріжемо, а то воно пустить сік і все зіпсує
Додаємо моркву
Висипаємо огірочки, і зелень кропу
Зливаємо розсіл із консервованої квасолі, додаємо в салат
Слідом викладаємо шматочки обсмаженої курячої грудки
Поливаємо салат соєвим соусом
За бажання можна додати ложку рослинної олії, і трохи посолити
Салат із квасолею і куркою добре перемішуємо, даємо настоятися 15 хвилин, і можна подавати до столу
Страва вийшла смачною і соковитою, з достатньою кількістю білка, її можна вживати, як окремий повноцінний прийом їжі
Салат із куркою та червоною квасолею із сухариками
Готуємо ситний і смачний, м’ясний салат із квасолею, рецепт швидкий, простий і корисний, з апетитним зовнішнім виглядом, замінює повноцінний прийом їжі, ним можна пригостити гостей, або брати як обід на роботу
Інгредієнти
- Куряча грудка – 1 шт.
- Квасоля червона – 1 банка (без томатного розсолу)
- Помідор – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Часник – 3 зубчики
- Сухарики – 2-3 шматки білого хліба (на око)
- Майонез – 2 ст. Л.
- Сіль – 0,5 ч. Л. (за смаком)
Спосіб приготування
Продукти необхідні для рецепта
Філе курки, відварити в підсоленій воді, як тільки вода закипить, пару хвилин і готово, не пересушіть
Кілька скибочок білого хліба, порізати на кубики, і обсмажити на сковороді, з рослинною олією, до золотистого кольору
Можна купити пакетик сухариків у магазині, але там смакові підсилювачі, можуть перебивати смак натуральних продуктів
Ріжемо курку, на дрібні кубики, складаємо в салатницю
Вимийте помідор із милом, або потріть овочевою щіткою, також наріжте кубиками, і відправте в миску
Натираємо сир на крупній тертці, відправляємо в миску з куркою і помідором
Злийте з банки з квасолею розсіл, і додайте в салат
Видавіть пресом, 3 зубчики часнику
Додаємо обсмажені сухарики та сіль
Заправляємо салат із квасолею майонезом
Щодо майонезу, я пробувала робити домашній, мені не сподобалося, магазинний набагато насиченіший, головне брати хороших марок, надаю перевагу слободі, після офіційних перевірок, він начебто найкращий
Все ретельно перемішуємо, до однорідної маси, смачний салат з куркою, грінками, і квасолею готовий, розкладаєте страву по тарілках, і пригощайте рідних
Салат із квасолею кукурудзою та курячою грудкою
Швидкий у приготуванні та смачний салат із цікавим смаком. Комбінація курки, солодкого ананаса, кукурудзи і червоної квасолі створила чудовий салат.
Інгредієнти
- 1,5 склянки спагеті
- 1 банка червоної квасолі (240 г)
- ½ банки солодкої кукурудзи
- 3 консервованих скибочки ананаса
- 200 г курячого філе
- Куряча приправа
- Перець і сіль – за смаком
- 3-4 столові ложки майонезу
Покрокова інструкція
Куряче філе нарізати кубиками, приправити курячою спецією. Обсмажити в невеликій кількості олії до м’якості. Відварити макарони в злегка підсоленій воді та процідити.
Злийте солодку кукурудзу та червону квасолю з розсолу на ситечко. Наріжте ананас дуже маленькими кубиками. Змішуємо всі інгредієнти разом. Приправити сіллю та перцем.
Додайте майонез і знову перемішайте. Помістіть його в холодильник, щоб салат із куркою, наситився ароматами. Подавайте страву з квасолею та зеленню кропу
Салат із курки з рисом і квасолею
Інгредієнти
- Подвійна куряча грудка
- 100 г рису
- 1 великий перець
- 1 банка кукурудзи
- 1 маленька банка червоної квасолі
- 1/2 пучка петрушки
Для маринаду: 1 столова ложка солодкого перцю, 1 чайна ложка гострого перцю, 1/2 чайної ложки чилі, сіль.
Соус
- 1 столова ложка майонезу
- 1 столова ложка гострого кетчупу
- 2 столові ложки простого йогурту
- 1/2 соку лайма
- Кухонна сіль
Детальний опис
Очистіть курячі грудки від перетинок і розріжте їх навпіл. Натерти сіллю і посипати рештою інгредієнтів маринаду. Відкладіть на годину.
- Поки м’ясо маринується, варіть рис і дайте йому охолонути.
- На сковороді розігрійте олію. Обсмажити курку з двох боків. Остигати.
- Розірвіть м’ясо вздовж волокон і, за необхідності, наріжте на більш дрібні шматочки.
- Вимийте перець. Нарізати невеликими кубиками. Додайте рис, м’ясо, кукурудзу та боби.
- У мисці змішайте інгредієнти для соусу. Додайте в салат. Усе акуратно перемішуємо.
Відкладіть салат, щоб його інгредієнти перекусили. Приправити за смаком сіллю і за потреби гострим перцем.
Квасолевий салат із куркою та солодким перцем
Такий салат із курки та квасолі підходить до всього. Ідеально підходить для вечірок із друзями, ідеально підходить як закуска, а також у коробці, як обід на роботі.
Салат із курки та квасолі поживний, смачний і має гарний вигляд, а курка з квасолею – цінне джерело білка і мінералів
Інгредієнти
- 1 варена куряча грудка
- 1 склянка чорної квасолі
- 1 великий червоний перець
- 1 середня червона цибуля
- 1 середня біла цибуля
- 5 зубчиків
- 1 лавровий лист
Заправка
- Соєвий соус – 150 гр.
- Майонез – 3 ст. Л.
- Натуральний йогурт – 100 гр.
- Великий пучок петрушки
- Сіль – 1 ч. Л.
- Свіжомелений чорний перець – 0,5 ч. Л. Л.
- Червоний соус табаско – 1,5 ст. Л.
Приготування по кроках
Відварити замочену на ніч квасолю до готовності, разом із цибулею з гвоздикою і лавровим листом. Солю наприкінці варіння.
- Злийте воду з приготовленої квасолі, викинувши лавровий лист і цибулю. Відкладіть, щоб охолонути.
- М’ясо курячої грудки нарізаю невеликими «салатними» шматочками.
- Червону цибулю нарізаю пір’ям, а перець очищений від насіння соломкою.
Готую соус: змішую майонез із йогуртом і рубаною петрушкою. Приправити сіллю, перцем і великою кількістю табаско.
Остиглу квасолю змішати з курячим м’ясом, перцем, цибулею і соусом.
Страва з курячих грудок із квасолею та листям салату
Цей салат – своєрідний протест проти бігової доріжки передсвяткових нав’язливих ідей індички, бо післязавтра день подяки, тож упродовж 2 тижнів мої думки гналися за найкращою версією брюссельської капусти, залитої журавлиною
Це також останній дзвіночок розуму перед нескінченним бенкетом за столом, заповненим куркою, і армією супутніх страв. Деякі з них міститимуть менше ста калорій. І цей салат із квасолею, згодиться для нашого меню
Я приготував його за три секунди, тому що у мене був прекрасний авокадо, а часу на такі повсякденні справи, як передріздвяна вечеря, не так вже й багато.
Ми зробили наголос на легкість і простоту, хоча цей салат можна урізноманітнити, ну і, звісно ж, додавши більше овочів або, наприклад, сиру.
Інгредієнти
- 20 г курячої грудки
- 1 чайна ложка мексиканської спеції
- 1 чайна ложка оливкової олії
- 1 банка чорної або червоної квасолі
- 1 маленька банка кукурудзи
- 1 великий помідор, нарізаний кубиками, або 8 помідорів для коктейлю, розрізаних навпіл
- 1/2 червоного перцю, нарізаного кошичком
- 1 авокадо, очищений і нарізаний кубиками
- 2 столові ложки нарізаної кубиками червоної цибулі
- 1/2 склянки нарізаної кінзи
- Кухонна сіль
Заправка
- 2 столові ложки соку лайма
- 1 чайна ложка меду
- 1/2 чайної ложки кмину
- 1/4 чайної ложки каєнського перцю (за бажанням)
- 4 столові ложки оливкової олії
- Солити за смаком
Інструкція покроково
У невеликій сковороді розігрійте оливкову олію. Курку розрізати навпіл і натерти спеціями. Солимо (якщо приправа не солона). Викласти на гарячий жир і смажити хвилин 10, поки м’ясо не запечеться. Даємо охолонути.
Тим часом змішайте інгредієнти для соусу. За бажанням, приправити медом / сіллю / лаймом.
Злийте воду і промийте квасолю та кукурудзу, потім перекладіть їх у миску середнього розміру. Курку нарізаємо кубиками. Додати в миску з помідорами, перцем, цибулею і коріандром, перемішати.
Додайте в салат авокадо, полийте соусом, акуратно перемішайте і приправте сіллю.
Салат консервованої квасолі та курячого філе
Інгредієнти
- 1 подвійна куряча грудка
- 1 банка червоної квасолі
- 1 банка кукурудзи
- 5 яєць
- Майонез
- Гірчиця
- Кухонна сіль
- Перець – 0,5 ч. Л.
Процес приготування
Курячу грудку нарізати кубиками і відварити у воді з додаванням овочів. Злити і остудити.
Зваріть яйця круто, остудіть і наріжте кубиками.
- Злийте з маринаду червону квасолю та кукурудзу.
- З’єднати всі інгредієнти, додати майонез, гірчицю і приправити за смаком квасолею
- Подавати салат із хлібом і куркою
Даних інгредієнтів, вистачить на 3-4 порції.
Гострий салат із куркою квасолею на вечерю
Інгредієнти
- 1 банка червоної квасолі
- 1 великий помідор або 2 середніх
- 1/2 червоної цибулини
- 1/2 курячого філе
- 2 великі жмені руколи
- 3 перці пепероні (мариновані)
- 1 зубчик часнику, нарізаний
- 2 столові ложки соку лайма
- 1 чайна ложка табаско
- 2 столові ложки оливкової олії
- Щіпка солі
- Щіпка перцю
- Щіпка солодкого перцю
Покроковий рецепт
Куряче філе порізати смужками, і обсмажити в рослинній олії
Змішайте інгредієнти для соусу (від часнику до паприки). Відкладіть убік.
- Злийте воду з квасолі та промийте.
- Видаліть із пепероні кісточки та подрібніть.
- Помідори нарізати кубиками.
- Цибулю нашаткувати, залити окропом на хвилину, процідити.
Вмішайте квасолю з куркою, додайте цибулю, пепероні, помідори та руколу. Полити соусом, добре перемішати.
Салат з квасолею, можна подавати одразу, або через годину-дві знаходження його в холодильнику.
Ситний салат із куркою та корейською морквою
Інгредієнти
- 1 подвійна куряча грудка
- – 5 яєць круто;
- – 1 банка червоної квасолі;
- – 1 банка кукурудзи;
- – 200 г грибів;
- – 1 червона цибулина;
- – часник;
- – майонез / натуральний йогурт;
- – сіль, перець, перець чилі (пропущений), перець солодкий;
- – 1 чайна ложка курячої приправи;
- – 2 столові ложки олії;
Спосіб приготування
За пропозицією творця, замість самого майонезу я використовував трохи легшу суміш: майонез/натуральний йогурт у співвідношенні 1:1 (приблизно по 4 столових ложки кожен).
Курячу грудку нарізати в салат кубиками, посолити і поперчити, додати курячу приправу, перець чилі, перець і олію. Залишити в такому маринаді мінімум на півгодини, щоб м’ясо зі спеціями «прожувалося». Потім обсмажити до коричневого кольору й остудити. На тій самій сковороді обсмажити нарізані гриби і дати охолонути.
Наріжте яйця кубиками, злийте воду з кукурудзи, злийте воду з квасолі та промийте. Дрібно нарізати часник і цибулю. Змішайте всі інгредієнти з куркою, додайте майонез – стільки, скільки необхідно для з’єднання інгредієнтів.
Салат із куркою, кукурудзою, ананасом і квасолею з банки
Інгредієнти
- Куряча грудка – 250 грамів
- Майонез – 3 ст. Л.
- Банка ананаса
- Банка кукурудзи
- Банка з червоною квасолею
- Оливкова олія – 3 ст. Л.
- Грінки – 30 грам
- Тертий сир – 50 гр.
Покрокова інструкція
Курячі грудки нарізати соломкою. Посипати курячою приправою, обсмажити на розпеченій сковорідці й остудити.
Злити з маринаду ананас і кукурудзу. Відфільтруйте червону квасолю і залийте її водою, потім процідіть.
Вимийте, обсушіть і зберіть салат, більш дрібними частинами.
Приготуйте заправку для салату. Змішайте майонез із тертим сиром.
Полити соусом курячу грудку, ананас, кукурудзу, квасолю і салат. Потім акуратно перемішайте і посипте грінками з паприкою