«Печиво, про який потрібно забути»

«Печиво, про який потрібно забути»

Кокос, горіхи, шоколад – і все це в повітряному ванільному безе, ну, як таке можна забути? Але «забути» доведеться. Приготування цього печива займає всього хвилин 10, але з маленькою обмовкою. Вишукані ласощі для ранкової кави і не тільки. Важко тільки його «забути»))

необхідно:

  • Білок яєчний (сирої) – 1 шт.
  • Шоколад (нарізаний шматочками) – 0,5 скл.
  • Горіхи (нарубати не дуже дрібно) – 0,5 скл.
  • Кокосова стружка – 2/3 скл.
  • Цукрова пудра – 0,5 скл.
  • Ванілін – за смаком

приготування:

Ставимо духовку, щоб вона нагрілася до 250 гр.

Самі починаємо готувати «тісто».

Горіхи нарубати ножем або, як зробила я – завернула в щільний пакет і прокатати качалкою.

У мене в основному волоські горіхи і трохи мигдалю.

«Печиво, про який потрібно забути»

Шоколад нарізати шматочками. Прямо ножем, якщо не з холодильника, то він легко ріжеться.

«Печиво, про який потрібно забути»

Змішуємо горіхи, стружку і шоколад.

«Печиво, про який потрібно забути»

Яєчний білок збиваємо спочатку без пудри, а потім висипаємо пудру з ваніліном і збиваємо ще.

«Печиво, про який потрібно забути»

«Печиво, про який потрібно забути»

У мене вийшла густувата маса, але не «міцні піки», хоча без пудри білок добре збили. Мабуть, в цьому рецепті пропорції пудра / білок дають саме таку консистенцію.

«Печиво, про який потрібно забути»

Додаємо в білок з пудрою стружку і все інше.

Перемішуємо, виходить густа маса, трохи розсипається.

«Печиво, про який потрібно забути»

Чайною ложкою викладаємо на деко, який застилає фольгою, змащувати не треба. Саме фольгу, пергаментом. Так написано в першоджерелі, я не стала мудрувати і пішла рекомендації.

Виходить 15-20 шт. печенек.

«Печиво, про який потрібно забути»

Ставимо деко в духовку.

Закриваємо дверцята і тримаємо вогонь включеним рівно 1 (одну, так-так) хвилину.

Після чого вимикаємо духовку і «забуваємо» про печиво на 10-12 годин. Дверцята не відкривати!

Саме тому краще готувати його на ніч, а дегустувати вранці. Так можна уникнути спокуси, тому як пахне воно дуже смачно!

Нижче вже ранкове фото.

Печиво збільшується в розмірі, зверху все сухе, серединка зовсім небагато вологим. Колись я готувала схоже печиво, але довго сушила його, як безе.

У мене вийшло біле печиво, але воно може бути і злегка бежевим, залежить від духовки.

«Печиво, про який потрібно забути»

Печиво дуже смачне, тримайте себе в руках, особливо дівчатка! :)))

«Печиво, про який потрібно забути»

Це разломчік.

«Печиво, про який потрібно забути»

Це печиво дуже доречно подарувати друзям, такий «хенд мейд» виглядає більш, ніж гідно.

«Печиво, про який потрібно забути»

Смачного!

«Печиво, про який потрібно забути»

Любіть випічку з кокосом?

Печиво «Кокосанка» тут.