Пропоную вам дуже добротний варіант базового печива. Можна додати в тісто родзинки, шматочки шоколаду, горіхи і таким чином урізноманітнити його смак.
Можна розкладене на деку печиво змастити яйцем і присипати коричневим цукром або рубаними горіхами.
необхідно:
- Вершкове масло – 150 г
- Цукрова пудра – 150 г
- Жовтки сирі – 4 шт.
- Борошно – 300-350 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Ванілін – за смаком
*Сухофрукти, мак, горіхи, шоколад, цукати – за смаком.
приготування:
Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою до однорідної пишної маси.
Додати жовтки і продовжити збивання.
Повинна вийти досить однорідна маса, схожа на крем.
Борошно змішати з ваніліном і розпушувачем.
З’єднуємо з масляною масою за допомогою ложки.
Додаємо родзинки або горіхи, якщо ви вирішили робити печиво з добавками.
Викладаємо тісто на плівку і формуємо ковбаску.
Тісто м’яке, зміцніє воно в холодильнику.
Відправляємо тісто в морозилку на півгодини або в холодильник на годину-півтори.
Охолоджене тісто потрібно нарізати скибочками завтовшки ок.1 см.
Розкласти на деко, якщо у вас тефлон або ви використовуєте силіконовий килимок або папір, то змащувати не потрібно.
Випікати в духовці розігрітій до 200-220 градусів приблизно 10-15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Я поставила ближче до верхнього нагріву в електродуховці.
У газовій воно може вийти зовсім світлим зверху. Важливо не перетримати, щоб печиво вийшло ніжним.
Готове печиво можна присипати цукровою пудрою.
Дуже смачне домашнє печиво!
Смачного!
Решта білки можна використовувати для такого печива, наприклад, або тортика.