Торт «Чорний принц»

Торт «Чорний принц»М’який, трохи вологий торт «Чорний принц» порадує шоколадним ароматом, соковитістю ягід і тонким, ненав’язливим кремом. Десерт складається з трьох темних коржів, просочених вишневим соком і промазаних універсальної сумішшю сметани і вершків. Оформлення дуже просте і нетрудомістке – кондитерський виріб з усіх боків вкрите бісквітної крихтою. Відмінний домашній торт, який підходить і для свята, і для чаювання в будні!

Існують різні варіанти десерту «Чорний принц», в яких значно різняться способи приготування крему і коржів. Тісто замішують і на сметані, і на молоці, крем роблять і масляним, і заварним, і сметанним. Сьогодні віддаємо перевагу базовим рецептом торта «Чорний принц» на кефірі, а для більш цікавого смаку разнообразим начинку освіжаючою вишнею. Ягоди присутні не в кожній версії десерту, але в даному випадку їх наявність дуже бажано. Яскравий, з кислинкою вишневий смак гармонійно поєднується з шоколадними нотами і доречний серед великої кількості солодощі.

Складові:Торт «Чорний принц»

Для тіста:

  • кефір – 250 мл;
  • яйця – 2 шт .;
  • какао-порошок – 40 г;
  • борошно – 300 г;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло – 80 г.

Для крему:

  • сметана 20% – 500 г;
  • вершки 33-35% – 200 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • цукрова пудра – 80 г.

Для начинки:

  • вишня заморожена – 250 г.

Торт «Чорний принц» на кефірі рецепт з фото

  1. Готуємо шоколадне тісто на кефірі. До робочої миску просіваємо через сито какао-порошок, борошно і соду (негашене). Розмішуємо для рівномірного розподілу сухих компонентів. Чи не нехтуємо кроком з просіюванням, інакше великі грудки какао можуть не розчинитися в тесті. Те ж саме стосується і соди, причому нерозчиненого луг в готовій випічці дає гіркоту.Торт «Чорний принц»
  2. В інший посуд розбиваємо яйця. Додаємо звичайний і ароматизований (ванільний) цукор. Збиваємо міксером близько 5-6 хвилин. Добиваємося майже повного розчинення цукрових крупинок і сильного збільшення обсягу маси.Торт «Чорний принц»
  3. До пишної яєчної суміші додаємо кефір, а також розтоплене і охолоджене масло, розмішуємо. Кисломолочний продукт годиться з будь-яким відсотком жирності, не тільки першої свіжості, але і неабияк постояв в холодильнику.Торт «Чорний принц»
  4. До рідкої дієти масі підсипає суху суміш какао, борошна і соди. Ретельно розмішуємо. Склад повинен загуснути, стати однорідним і забарвитися в шоколадний колір.Торт «Чорний принц»
  5. Наповнюємо вузькому тестом форму для випічки, розрівнюємо шар. Попередньо можна прокласти дно листом пергаментного паперу. У рецепті дано пропорції для ємності діаметром 20 см.Торт «Чорний принц»
  6. Ставимо форму в нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо шоколадний бісквіт на кефірі близько години. Перевіряємо готовність, проколовши центр довгою дерев’яною шпажкою – на ній не повинно залишатися сирого тесту.Торт «Чорний принц»
  7. Дочекавшись повного охолодження, звільняємо шоколадну випічку від форми. Бугор верхівки зрізаємо і відкладаємо для обсипання майбутнього торта. Іншу частину розрізаємо горизонтально на три однакових коржа.Торт «Чорний принц»

    Крем для торта «Чорний принц» рецепт

  8. Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Доводимо суміш до згущення.Торт «Чорний принц»
  9. Додаємо сметану. Змішуємо компоненти ложкою або ручним віночком, чи не збиваємо. На цьому простий вершково-сметанний крем готовий!Торт «Чорний принц»
  10. Вишню повністю розморожуємо – можна прискорити процес, прогрів ягоду в мікрохвильовій печі. На тарілку викладаємо один шоколадний корж, злегка змочуємо вишневим соком, що виділився при розморожуванні.Торт «Чорний принц»
  11. Змащуємо приблизно третьою частиною крему. Зверху розподіляємо половину вишні, попередньо віджавши ягоди. Слідом викладаємо і просочуємо соком другий корж. Знову змащуємо кремом.Торт «Чорний принц»
  12. Накриваємо вишневу прошарок останнім коржем (не забуваємо змочити його просоченням). Залишками крему обмазуємо торт зверху і з боків.Торт «Чорний принц»
  13. Зрізану «шапку» бісквіта подрібнюємо в чаші блендера. Обсипаємо торт, з бічних сторін притискаємо крихти долонею. Ставимо десерт в холодильник мінімум на 4 години для ретельної просочення і застигання крему.Торт «Чорний принц»
  14. Через деякий час, торт можна різати на порції і приступати до чаювання!Торт «Чорний принц»

Торт «Чорний принц» на кефірі з вишневою начинкою та вершково-сметанним кремом готовий! Смачного!