М’який, трохи вологий торт «Чорний принц» порадує шоколадним ароматом, соковитістю ягід і тонким, ненав’язливим кремом. Десерт складається з трьох темних коржів, просочених вишневим соком і промазаних універсальної сумішшю сметани і вершків. Оформлення дуже просте і нетрудомістке – кондитерський виріб з усіх боків вкрите бісквітної крихтою. Відмінний домашній торт, який підходить і для свята, і для чаювання в будні!
Існують різні варіанти десерту «Чорний принц», в яких значно різняться способи приготування крему і коржів. Тісто замішують і на сметані, і на молоці, крем роблять і масляним, і заварним, і сметанним. Сьогодні віддаємо перевагу базовим рецептом торта «Чорний принц» на кефірі, а для більш цікавого смаку разнообразим начинку освіжаючою вишнею. Ягоди присутні не в кожній версії десерту, але в даному випадку їх наявність дуже бажано. Яскравий, з кислинкою вишневий смак гармонійно поєднується з шоколадними нотами і доречний серед великої кількості солодощі.
Складові:
Для тіста:
- кефір – 250 мл;
- яйця – 2 шт .;
- какао-порошок – 40 г;
- борошно – 300 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- сода – 1 ч. ложка;
- вершкове масло – 80 г.
Для крему:
- сметана 20% – 500 г;
- вершки 33-35% – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- цукрова пудра – 80 г.
Для начинки:
- вишня заморожена – 250 г.
Торт «Чорний принц» на кефірі рецепт з фото
- Готуємо шоколадне тісто на кефірі. До робочої миску просіваємо через сито какао-порошок, борошно і соду (негашене). Розмішуємо для рівномірного розподілу сухих компонентів. Чи не нехтуємо кроком з просіюванням, інакше великі грудки какао можуть не розчинитися в тесті. Те ж саме стосується і соди, причому нерозчиненого луг в готовій випічці дає гіркоту.
- В інший посуд розбиваємо яйця. Додаємо звичайний і ароматизований (ванільний) цукор. Збиваємо міксером близько 5-6 хвилин. Добиваємося майже повного розчинення цукрових крупинок і сильного збільшення обсягу маси.
- До пишної яєчної суміші додаємо кефір, а також розтоплене і охолоджене масло, розмішуємо. Кисломолочний продукт годиться з будь-яким відсотком жирності, не тільки першої свіжості, але і неабияк постояв в холодильнику.
- До рідкої дієти масі підсипає суху суміш какао, борошна і соди. Ретельно розмішуємо. Склад повинен загуснути, стати однорідним і забарвитися в шоколадний колір.
- Наповнюємо вузькому тестом форму для випічки, розрівнюємо шар. Попередньо можна прокласти дно листом пергаментного паперу. У рецепті дано пропорції для ємності діаметром 20 см.
- Ставимо форму в нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо шоколадний бісквіт на кефірі близько години. Перевіряємо готовність, проколовши центр довгою дерев’яною шпажкою – на ній не повинно залишатися сирого тесту.
- Дочекавшись повного охолодження, звільняємо шоколадну випічку від форми. Бугор верхівки зрізаємо і відкладаємо для обсипання майбутнього торта. Іншу частину розрізаємо горизонтально на три однакових коржа.
Крем для торта «Чорний принц» рецепт
- Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Доводимо суміш до згущення.
- Додаємо сметану. Змішуємо компоненти ложкою або ручним віночком, чи не збиваємо. На цьому простий вершково-сметанний крем готовий!
- Вишню повністю розморожуємо – можна прискорити процес, прогрів ягоду в мікрохвильовій печі. На тарілку викладаємо один шоколадний корж, злегка змочуємо вишневим соком, що виділився при розморожуванні.
- Змащуємо приблизно третьою частиною крему. Зверху розподіляємо половину вишні, попередньо віджавши ягоди. Слідом викладаємо і просочуємо соком другий корж. Знову змащуємо кремом.
- Накриваємо вишневу прошарок останнім коржем (не забуваємо змочити його просоченням). Залишками крему обмазуємо торт зверху і з боків.
- Зрізану «шапку» бісквіта подрібнюємо в чаші блендера. Обсипаємо торт, з бічних сторін притискаємо крихти долонею. Ставимо десерт в холодильник мінімум на 4 години для ретельної просочення і застигання крему.
- Через деякий час, торт можна різати на порції і приступати до чаювання!
Торт «Чорний принц» на кефірі з вишневою начинкою та вершково-сметанним кремом готовий! Смачного!