Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою

Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкоюСкладно уявити, скільки ж зараз існує різновидів дивно смачних і ароматних млинців. Застосувавши фантазію, можна кожного разу підносити це класичне блюдо в новому цікавому виконанні, «граючи» з наповнювачами та складом.

У цій статті розглянемо простий рецепт тонких млинців на молоці, начинивши готові вироби солодкої полуничною масою. Такі апетитні і гарні млинці відмінно підійдуть для масляного столу, та й в інший час складуть вдале супровід ранкового чаю / кави.

Складові:Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою

  • молоко – 300 мл;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 100 г;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • сіль – пучку;
  • харчова сода – пучку;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • заморожена полуниця – 200 г;
  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка.

Простий рецепт тонких млинців на молоці

Як зробити млинці з полуничною начинкою

  1. Для початку підготуємо ягідну начинку, щоб вона встигла охолонути до формування млинчиків. Полуницю без попередньої розморозки закладаємо в сотейник або невелику каструльку. Посипаємо крохмалем і однією столовою ложкою цукру, поміщаємо на повільний вогонь.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  2. Постійно помішуючи, чекаємо, коли ягода пустить сік, а крупинки цукру повністю розчиняться. Доводимо полуничну масу до загустіння, а потім знімаємо ємність з вогню.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  3. Тепер приступаємо до замісу тіста. Борошно змішати з сіллю і залишками цукру, додаємо рослинне масло і сире яйце.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  4. Вливаємо приблизно третю частину теплого молока, а потім, енергійно працюючи віночком, вимішуємо суміш до однорідності, позбавляючись від борошняних грудок.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  5. Вливаємо залишки молока, додаємо дрібку соди і знову перемішуємо вінчиком, домагаючись однорідної, досить рідкої текстури. При необхідності можна додати трохи борошна, але не дуже сильно.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  6. Сковороду злегка змащуємо олією (якщо посуд має антипригарне покриття, пропускаємо цей крок). Виливаємо на розпечену поверхню приблизно половину ополоника рідкого тесту. Обертаючи сковороду, розподіляємо млинцевий склад рівним шаром. Смажимо млинці приблизно по 30 секунд з кожної сторони (до зарум’янювання).Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  7. Отримані в результаті найтонші млинці складаємо стопкою, при бажанні розм’якшуючи краю вершковим маслом. На кожен млинець наносимо по 2 столові ложки подост полуничною начинки.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  8. Звертаємо вироби конвертиком або трубочкою, ховаючи ягідний наповнювач всередину.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою
  9. Заварюємо ароматний чай і подаємо наші млинці теплими або холодними, за бажанням «припорошив» цукровою пудрою.Тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою

У міру солодкі й ароматні, тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою повністю готові! Приємного вам чаювання!