Складно уявити, скільки ж зараз існує різновидів дивно смачних і ароматних млинців. Застосувавши фантазію, можна кожного разу підносити це класичне блюдо в новому цікавому виконанні, «граючи» з наповнювачами та складом.
У цій статті розглянемо простий рецепт тонких млинців на молоці, начинивши готові вироби солодкої полуничною масою. Такі апетитні і гарні млинці відмінно підійдуть для масляного столу, та й в інший час складуть вдале супровід ранкового чаю / кави.
Складові:
- молоко – 300 мл;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 100 г;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- сіль – пучку;
- харчова сода – пучку;
- цукор – 2 ст. ложки;
- заморожена полуниця – 200 г;
- картопляний крохмаль – 1 ст. ложка.
Простий рецепт тонких млинців на молоці
Як зробити млинці з полуничною начинкою
- Для початку підготуємо ягідну начинку, щоб вона встигла охолонути до формування млинчиків. Полуницю без попередньої розморозки закладаємо в сотейник або невелику каструльку. Посипаємо крохмалем і однією столовою ложкою цукру, поміщаємо на повільний вогонь.
- Постійно помішуючи, чекаємо, коли ягода пустить сік, а крупинки цукру повністю розчиняться. Доводимо полуничну масу до загустіння, а потім знімаємо ємність з вогню.
- Тепер приступаємо до замісу тіста. Борошно змішати з сіллю і залишками цукру, додаємо рослинне масло і сире яйце.
- Вливаємо приблизно третю частину теплого молока, а потім, енергійно працюючи віночком, вимішуємо суміш до однорідності, позбавляючись від борошняних грудок.
- Вливаємо залишки молока, додаємо дрібку соди і знову перемішуємо вінчиком, домагаючись однорідної, досить рідкої текстури. При необхідності можна додати трохи борошна, але не дуже сильно.
- Сковороду злегка змащуємо олією (якщо посуд має антипригарне покриття, пропускаємо цей крок). Виливаємо на розпечену поверхню приблизно половину ополоника рідкого тесту. Обертаючи сковороду, розподіляємо млинцевий склад рівним шаром. Смажимо млинці приблизно по 30 секунд з кожної сторони (до зарум’янювання).
- Отримані в результаті найтонші млинці складаємо стопкою, при бажанні розм’якшуючи краю вершковим маслом. На кожен млинець наносимо по 2 столові ложки подост полуничною начинки.
- Звертаємо вироби конвертиком або трубочкою, ховаючи ягідний наповнювач всередину.
- Заварюємо ароматний чай і подаємо наші млинці теплими або холодними, за бажанням «припорошив» цукровою пудрою.
У міру солодкі й ароматні, тонкі млинці на молоці з полуничною начинкою повністю готові! Приємного вам чаювання!