Рогалики з повидлом

Рогалики з повидломІснують різні варіанти виготовлення рогаликів – їх роблять на дріжджовому, пісочному або навіть листковому тісті, начиняють варенням, сиром, горіхами, шоколадом та іншими всілякими начинками.

Сьогодні ми пропонуємо зробити популярні рогалики з повидлом на сметані, звільнивши себе від тривалого замісу тіста на дріжджах. Сметанні рогалики відрізняються особливо ніжною і одночасно тендітною текстурою, завдяки чому випічка виходить дуже приємною на смак!

Складові:Рогалики з повидлом

  • сметана – 100 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт .;
  • цукор – 50 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло – 60 г;
  • борошно – близько 250 г (скільки візьме тісто);
  • будь-яке повидло – близько 150 г;
  • цукрова пудра (для декору) – 1-2 ст. ложки.

Рогалики з повидлом рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати рогалики на сметані з повидлом

  1. Сирі жовтки з’єднуємо зі сметаною, ретельно розмішуємо.Рогалики з повидлом
  2. Додаємо цукор і розм’якшене масло. Енергійно розтираємо суміш віночком, позбавляючись від великих масляних грудок.Рогалики з повидлом
  3. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і частинами просіюємо до сметанною масі.Рогалики з повидлом
  4. Замішуємо вручну м’яке, еластичне і не липнуче до долонь тісто. Норму борошна регулюємо при замісі.Рогалики з повидлом
  5. Для зручності розділяємо сметанне тісто на три рівні частини, одну з яких розгортає в круглий тонкий пласт. Лезом ножа ділимо отриману корж на 8 трикутних сегментів.Рогалики з повидлом
  6. На широку частину кожного трикутника поміщаємо солодку начинку. В середньому на один рогалик йде 1-1,5 чайні ложки повидла.Рогалики з повидлом
  7. Скручуємо кожну заготовку в досить щільний рулет, починаючи з нижнього краю. Аналогічно робимо з двома іншими частинами тесту.Рогалики з повидлом
  8. Сформовані рогалики з повидлом укладаємо на застелений пергаментним папером деко. Запікаємо при 180 градусах приблизно 30-35 хвилин. Чекати появи сильної засмаглою скоринки не потрібно: готові рогалики повинні зарум’яниться зовсім трохи.Рогалики з повидлом
  9. Свіжоспечені печиво відразу обсипає цукровою пудрою через дрібне сито. Посипання швидко прилипне до гарячої поверхні випічки і не буде в подальшому обсипатися з рогаликів.Рогалики з повидлом
  10. Подаємо рогалики з повидлом в супроводі чаю, кави або склянки молока. Ніжна випічка відмінно доповнить будь-який напій!Рогалики з повидлом

Рогалики з повидлом на сметані готові! Смачного!