Торт «Монастирська хата»

Торт «Монастирська хата»Тим, хто не боїться труднощів і готовий поклопотатися на кухні, порадувавши рідних смачною домашньою випічкою, пропонуємо рецепт симпатичного, в міру солодкого десерту.

Вишневий торт «Монастирська хата» поєднує в собі тестяние трубочки з кисло-солодким ягідної начинкою, рясне кількість сметанним кремом і шоколадну крихту, яка застосовується для оформлення готового кулінарного виробу. У підсумку виходить ефектна, апетитна випічка, що підходить як для свята, так і для буденного сімейного чаювання.

Складові:Торт «Монастирська хата»

Для тіста:

  • сметана – 200 г;
  • вершкове масло – 250 г;
  • харчова сода – 1/3 ч. ложки;
  • борошно – 3,5-4 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – пучку.

Для начинки:

  • заморожена вишня без кісточок – 500-600 г;
  • крохмаль – 1 ст. ложка.

Для крему:

  • сметана (жирністю не менше 20%) – 700 г;
  • цукрова пудра – 1 стакан;
  • ванільний цукор – 10 г.

Для прикраси:

  • темний шоколад – 50 г.

Торт «Монастирська хата» рецепт з фото крок за кроком

  1. Починаємо процес з приготування тіста. Для цього 200 г сметани будь-якої жирності змішуємо з харчовою содою (гасити попередньо не потрібно).Торт «Монастирська хата»
  2. Необхідну порцію вершкового масла тримаємо годину-півтори при кімнатній температурі. Потім, додавши дрібку солі, збиваємо міксером до пишноти.Торт «Монастирська хата»
  3. Не припиняючи роботу міксера, тонкою цівкою всипаємо цукор. Слідом додаємо сметану з содою в солодку масляну суміш. Акуратно перемішуємо до отримання максимально однорідного складу.Торт «Монастирська хата»
  4. Частинами підсипає просіяне борошно, замішуючи м’яке тісто без грудок.Торт «Монастирська хата»
  5. Дозування борошна регулюємо при замісі, домагаючись ніжної і пластичної текстури. Отримане в результаті тісто обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на 1,5-2 години в холодильник.Торт «Монастирська хата»

    Як зробити крем для торта «Монастирська хата»

  6. Щоб не втрачати час, заздалегідь підготуємо нескладний крем. Для цього сметану кілька хвилин збиваємо вінчиком з цукровою пудрою і ванільним цукром. Спочатку крем може здатися занадто рідким, але в цьому немає нічого страшного – коли ми промажем торт і залишимо його на ніч для просочення, крем гарненько застигне.Торт «Монастирська хата»
  7. Ємність з підготовленим сметанним кремом поки прибираємо в холодильник і повертаємося до охолодженого тесту, яке, позбавивши від харчової плівки і злегка вимісити, розрізаємо на три рівні частини.Торт «Монастирська хата»
  8. Дві заготовки прибираємо назад в холодильник, а решту розгортаємо на присипаної борошном робочій поверхні в прямокутне «полотно» розміром приблизно 20х30 см.Торт «Монастирська хата»
  9. Гострим лезом ножа розрізаємо пласт тесту на 5 однакових смужок. Вишню без попередньої розморозки змішуємо з крохмалем. Якщо ягода дуже кисла, можна додати трохи цукрового піску або пудри. Далі наносимо ряд Вишеньок на кожну смужку тесту.Торт «Монастирська хата»
  10. Ретельно защипуємо краю, ховаючи соковиту ягоду всередину. Викладаємо отримані «колоди» швом вниз на деко, застелений пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин. Готові злегка підрум’янені вироби охолоджуємо. Аналогічним чином формуємо і випікаємо наступну партію заготовок.Торт «Монастирська хата»

    Як зробити торт «Монастирська хата»

  11. Коли будуть готові всі 15 «бревнишек» для «Монастирській хати», приступаємо до «зборці» торта. На велику плоску тарілку укладаємо 5 трубочок з вишневою начинкою, рясно заливаємо основу торта сметанним кремом. Зверху викладаємо 4 трубочки і знову наносимо кремову прошарок.Торт «Монастирська хата»
  12. Кожен наступний шар буде менше попереднього – випічка збирається у вигляді трикутника, який і служить імітацією хатинки. Відповідно, наступним шаром викладаємо 3 трубочки. Промащуємо борошняні вироби солодким кремом, а потім розміщуємо 2 трубочки.Торт «Монастирська хата»
  13. В черговий раз наносимо крем і укладаємо останню трубочку. Змащуємо верх і боки отриманої в результаті багатошарової випічки залишками сметанним кремом. Прибираємо практично готовий виріб на ніч в холодильник для просочення.Торт «Монастирська хата»
  14. Готовий торт покриваємо шоколадом, попередньо натертим дрібної або великої стружкою. Також для оформлення можна застосувати кілька Вишеньок і / або листочки м’яти.Торт «Монастирська хата»Торт «Монастирська хата»

Вишневий торт «Монастирська хата» готовий! Подаємо випічку порційно до чаю / кави. Приємного вам апетиту!